23.06.2024.

16:12

Foto: AP/Photo

Sport

Selektor Danske otkrio prednost Srbije i poručio: Moramo da pobedimo!

Danski strateg ističe da će "orlovi" pred meč odluke u grupi C imati prednost zbog poznavanja terena. Susret će se odigrati na "Alijanc areni" gde je četa selektora Dragana Stojkovića Piksija već odmerila snage sa Slovenijom u četvrtak.

Mislim da smo protiv Engleza imali prednost jer smo poznavali teren. Čak tri engleska igrača su morali da menjaju kopačke u prvom poluvremenu. Srbi ne treniraju u Minhenu jer su već igrali na tom stadionu - rekao je Hjulmand.

Informer

Fudbaleri Danske

Potom se osvrnuo i na pritisak javnosti sa kojom je njegova selekcija suočena i poručuje da je pobeda nad Srbijom i plasman dalje apsolutni prioritet.

Naravno, neće biti dobro ako ne prođemo. Moramo da pobedimo Srbiju jer želimo da nastavimo takmičenje na turniru. A kada dođe do, kako vi to kažete neuspeha, neću razmišljati o tome. Kao što sam rekao, za mene nema neuspeha u sportu - objasnio je nekadašnji strateg Majnca i Nordsjelanda.

Danci su na ovogodišnjoj kontinentalnoj smotri oba meča odigrali identičnim rezultatom - 1:1. Trenutno zauzimaju drugu poziciju sa dva osvojena boda, koliko ima i Slovenija. Engleska je prva sa četiri, dok je Srbija na začelju sa jednim.

Ipak, pobeda bi sve to promenila i poslala bi "orlove" na sam vrh i overila plasman u narednu fazu.