23.06.2024.

15:10

Foto: profimedia

Sport

Je*u vas Slovenci, breeee... Navijač Srbije grmi na Piksija usred meča (VIDEO)

Srbija je poražena od Engleske (1:0) u prvom kolu, pa je protiv Slovenije bila na ivici ambisa. Sekunde su delile našu reprezentaciju od poraza u drugom kolu Evropskog prvenstva, ali je Luka Jović u 95. pogodio za 1:1 i postao heroj nacije. 

Nije bilo lako srpskim navijačima da gledaju meč sa Slovencima, posebno finiš. Svedok je navijač kome je prekipelo, pa je ured meča ušao u dijalog sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Srpski navijač samo što nije zaplakao, nije mogao da veruje da Srbija gubi od Slovenije. 

- Kako ih puštate? Slovenci nas je*u, bre... Pa čoveče, pa čoveče - vikao je navijač Srbije iza klupe "orlova", a Piksi ga je smireno gledao, dok je pokušavao da ga smiri.

Golom Jovića Srbija je ipak došla do boda. Meč sa Danskom u utorak od 21 sat na "Alijanc" areni odrediće sudbinu "orlova". U slučaju pobede nad Dancima, Srbija sa drugog mesta grupe C ide u osminu finala, gde je čeka Nemačka, pod uslovom da domaćin takmičenja ostane lider u svojoj grupi A. Postoji mogućnost da i uz dva osvojena boda Srbija prođe dalje, a u tom slučaju bi kao trećeplasiran u osmini finala išla na lakšeg protivnika nego što je Nemačka - najverovatnije na lidera grupe E u kojoj su Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina, a rasplet će biti poznat nakon poslednjeg kola. Za ovu suludu kalkulaciju moraju da se poklope rezultati nekoliko utakmica.