24.06.2024.

12:19

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

On je Piksijev džoker koji će razbucati Dance! Scena sa treninga bacila Srbiju u trans (VIDEO/FOTO)

Na početku treninga selektor je prišao Samardžiću, koji se lagano zagrevao. Stavio mu je ruku na rame, pa ozbiljno porazgovarao sa njim. Delovalo je kao da mu je govorio nešto vrlo bitno, a navijačima je odmah proradila mašta, pa su već iskonstruisali da je Piksi vezisti Udineze rekao da će protiv Danaca igrati od prvog minuta.  Verovatno nisu daleko od istine. 

Nekadašnji mladi reprezentativac Nemačke zaslužio je da se nađe u startnoj postavi. Kad, ako ne sad, moramo da pobedimo Dance, pa je pravo vreme da nam rođeni Berlinac pomogne da ostanemo u Nemačkoj i nastavimo takmičenje na Evropskom prvenstvu.  Scena sa treninga je još jedna najava da bi Samardžić mogao da bude među starterima, što je pre nekoliko dana nagovestio selektor.

- Tu sam da donosim odluke, moram to da radim. Želeo sam da na teren pošaljem ofanzivne igrače na teren, drago mi je zbog Birmančevića i Samardžića. Oni su budućnost naše reprezentacije, pokazali smo da možemo da računamo na njih. Vrlo moguće da će neko od njih biti starter - rekao je Piksi posle meča sa Slovenijom. 

Pogledajte razgovor selektora i Samardžića na treningu "orlova" pred utakmicu sa Danskom u trećem kolu Evropskog prvenstva.

Lazar je igrao za U16 i U21 selekcije Nemačke, a 2023. godine je presekao i opredelio se za reprezentaciju Srbiju. Do sada je igrao deset puta za "orlove", nije se upisao u listu strelaca, nadamo se da će se to promeniti već protiv Danaca u utorak (21.00).

Bonus video