25.06.2024.

06:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

Hrvati totalno odlepili posle tragedije u 98. minutu! Krive sudiju koji "gura Srbiju“

Videli su sebe u osmini finala Evropskog prvenstva, čekali da sudija odsvira kraj meča, ali je umesto njega to uradio Matija Zakanji u 98. minutu, kada je postigao maestralan pogodak za konačnih 1:1.

Taj gol je značio da Italija ima četiri boda na drugom mestu grupe B, Hrvatska je ostala na dva, dok je Španija daleko ispred sa devet, a Albanija iza sa jednim bodom. Hrvati će sad morati da se nadaju raspletu ostalih grupa. Navijaće za Englesku protiv Slovenije i to da pobedi sa tri ili više golova razlike. Navijaće i za Dansku protiv Srbije, za Portugal protiv Gruzije i Tursku protiv Češke.
 

Informer

Mediji u Hrvatskoj teško su podneli remi, a glavni na udaru je sudija Dani Makeli, jer je produžio meč za osam minuta, a u priču su uspeli da uguraju čak i Srbiju. "Dnevnik.hr" navodi da je pomenuti sudija poznat po pomaganju našoj reprezentaciji. Zamislite samo, možda je i utakmicu produžio da im napokosti jer voli Srbiju! Van svake pameti! 

"Holandski sudija poznat je po skandalima, svet ga zna po guranju Srbije i Engleske“, piše Dnevnik.hr, aludirajući na utakmicu Srbije s Portugalom u Beogradu. Bolje bi bilo da su se komšije malo manje bavile Srbijom, možda bi bolje prošle. 

Indeks prenosi reči Josipa Stanišića koji kaže da "sudija sve svirao protiv Hrvata“ i dovodi u pitanje nadoknadu od osam minuta. Navodi i reči Josipa Jeličića, analitičara, koji tvrdi da je "sudija Makijaveli navlačio za Italijane - cilj opravdava sredstvo“.  Jutarnji piše da je Hrvatska prošla put "od bajke do noćne more: "vatreni" šokirani u 98. minutu, dok portal 24sata.hr piše: "Kakav šok! Italijani nam zabili u poslednjoj sekundi, teorija nas drži u igri“.
 

Bonus video