• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.06.2024

23:03

Šamarčina! Hrvati bili u osmini finala, a onda ostali bez svega! Zakanji utišao ustaše u Lajpcigu (VIDEO)

EPAIMAGES

EURO 2024

Šamarčina! Hrvati bili u osmini finala, a onda ostali bez svega! Zakanji utišao ustaše u Lajpcigu (VIDEO)

Podeli vest

Nestvarna završnica u Lajpcigu!

Sve se vraća... Pravili su Hrvati brojne probleme na Evropskom prvenstvu, širili mržnju i političke poruke. Tako je bilo i danas protiv Italije... Umesto da bodre svoje fudbalere odlučili su da ponovo ispoljavaju netrpeljivost prema Srbina i zbog toga - idu kući! 

Bila je Hrvatksa na pragu podviga, a onda - šok. Muk! Kalafjori je povukao loptu sa svoje polovine, pronašao Matiju Zakanjija na boku, a ovaj preciznim udarcem matirao Livakovića za konačnih 1:1. Italija je živa. Italija ide u osminu finala, a "kockasti" pakuju kofere. 

 

 

Silno motivisani bili su Hrvati na startu meča, najviše muka odbrani "azura" zadavao je Luka Sučić. Talentovani vezista Red Bul Salcburga dobio je mesto u startnoj postavi nakon što je javnost izvršila ogroman pritisak na Zlatka Dalića. Selektor je rešio da mu ukaže priliku i umalo da mu se to nakon samo pet minuta isplati. 

Dobio je Sučić mnogo prostora na 20ak metara od gola, namestio se i gađao, ali je njegov udarac uz dosta muke zaustavio Đanluiđi Donaruma. Hrvati nisu iskoristili svoju prvu šansu, no, nije ni Italija 100 sekundi kasnije kada je Đovani Di Lorenci prošao po desnom boku, poslao nizak centaršut, tada je na pravom mestu bio Joško Gvardiol. 

Kako je utakmica odmicala Italija je sve više pretila, najviše Retegi koji se mimo svih očekivanja našao u startnoj postavi. Mladi napadač rođen u Argentini dobio je prednost ispred Đanluke Skamake, u uvodnih pola sata dva puta je opasno ugrozio Dominka Livakovića, ali mu je za prvenac na Evropskom prvenstvu falilo malo sreće. Ipak, najbolju šansu za "azure" nije imao Retegi već štoper Alesandro Bastoni. 

Foto: AP PHOTO

Ponovo je defanzivac Intera nakon kornera ostao u kaznenom prostoru, centaršut je poslao Nikolo Barela i pogodio tačno u glavu svog klupskog saigrača. Bastoni je gađao, ali je usledila perfektna intervencija Livakovića iako su navijači prisutni na "RB Areni" loptu već videli u golu, ostalo je 0:0. 

Uspeli su Hrvati da se izbore sa pritiskom Italije do odlaska na odmor, a onda je na startu drugog poluvremena usledilo ludilo...

 

 

Lučano Spaleti je već na poluvremenu rešio da menja i na teren poslao Fratezija. Fudbaler Intera je u svom kaznenom prostoru rukom nehotice zahvatio loptu, oglasila se VAR soba, a nakon gledanja snimka Dani Makeli pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Luka Modrić, ali se kapiten "kockastih" obrukao i katastrofalno loše šutirao te je njegov udarac zaustavio Donaruma. 

 

 

Samo dva minuta kasnije - Modrić je od tragičara došao do heroja! Iskusni vezista ušunjao se u kazneni prostor, pokupio odbitak nakon još jedne dobre odbrane Donarume i udarca Budimira, a onda iz petereca loptu zakucao u mrežu "azura". Poludeo je u tom momentu kapiten Italije, vidno nezadovoljan reakcijom svoje odbrane Donaruma je vikao na saigrače i pokušavao da ih razbudi. 

Budući da su nakon vodećeg gola Hrvati u rukama imali tri boda i osminu finala, selektor Zlatko Dalić rešio je pokuša da zatvori utakmicu. Italijani su morali da krenu na sve ili ništa, a još jednu šansu, ponovo nakon prekida, imao je Alesandro Bastoni. Ponovo je visoki štoper gađao glavom, ovoga puta Livaković nije morao da reaguje budući da je lopta otišla pored stative. 

Nastavilui su Italijani da pritiskaju gol Dominika Livakovića, napravio je Spaleti i nekoliko izmena, a najbliži golu bili su u 87. minutu. Nakon što je Federiko Kjeza prošao po desnom boku ubacio je loptu u srce kaznenog prostora, ali se tamo propisno obrukao Đanluka Skamaka. 

Delovalo je da će Hrvatska u osminu finala, ali... Nije bilo tako! Nestvarna završnica, 30 sekundi pre kraja Matija Zakanji poslao je neodbranjiv udarac i doneo Italijanima osminu finala. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 6 dana

PA VI STOKO USTASKA I EDLAJE PEVAJTE CAVOGLAVU KAO I VI SIPTARCINE SMRLJDIVE PEVAJTE UBI SRBINA ,AJDE KUCI LEPO SE PAKUJETE . STOKO JEDNA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija