• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

24.06.2024

23:33

Jovanović poručuje: Kod Saleta se mnogo radi, ali se i brzo uči! (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Jovanović poručuje: Kod Saleta se mnogo radi, ali se i brzo uči! (VIDEO)

Podeli vest

Ekspedicija Partizana nalazi se u Sloveniji gde sprovodi prvi deo priprema za novu sezonu u kojoj će crno-beli igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Marko Jovanović je od prethodne zime član stručnog štaba "panog valjka" a nakon promene na klupi, ponovo je u prilici da sarađuje sa Aleksandrom Stanojevićem.

Pre šest meseci šansu u Humskoj prvi mu je pružio Igor Duljaj. Kratko je sarađivao i sa Albetom Nađom, da bi ovoga leta u kratkom vremenskom intervalu dočekao i trećeg šefa struke. Marko Jovanović odlično poznaje novo-starog trenera Partizana. Tokom prvog mandata Stanojevića na klupi, Jovanović je bio igrač i deo ekipe koja je 2010. godine drugi put u istoriji kluba iz Humske izborila plasman u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja.

- Sale (Aleksandar Stanojević prim.aut.) i ja se znamo jako dugo. Uvek sam govorio da je on moj omiljeni trener. Svako je imao nešto svoje, ali sa njim sam doživeo najveće uspehe u igračkoj karijeri. Igrali smo Ligu šampiona, dominirali u domaćoj ligi. Sada sam ja u nekoj drugačijoj ulozi i mnogo sam srećan zato što ponovo sarađujem sa Saletom i što mogu da učim od njega. On je i sada, kao i te 2010. posvećen, pun energije, željan da napravi sličan uspeh sa Partizanom kao i tada - istakao je Jovanović u razgovoru za klupski sajt.

 

Foto: FK Partizan

 

 

Nekadašnji prvotimac imao je priliku da sarađuje sa Stanojevićem u više navrata i na različite načine. Nekada je kao igrač slušao njegove instrukcije, sada kao mlad trener koristi svaku priliku da nauči nešto novo.

- Drugačije je. On je izuzetno zahtevan trener, mogo traži od svojih igrača, ali i od svojih pomoćnika. Radi se mnogo svaki dan, nema odmora tako da nema velike razlike u igračkoj odnosno trenerskoj ulozi. Na terenu traži maksimalnu koncentraciju na svakom treningu, ali i kao pomoćnik da si uvek tu, da učestvuješ u radu. Nakon treninga radimo analize, tako da u suštini je isto. Jedina razlika je u tome što kada si igrač fizički je zahtevno, a kada si trener psihički - poručio je Jovanović i dodao:

 

Foto: FK Partizan

 

 

- Sale je posvećen, sve se prati i svaki trening se analizira. Gledaju se igrači, analiziraju se utakmice iz prethodne sezone. Obraća se pažnja na mnogo toga i svako ima neko zaduženje. Svi pomoćnici imaju mnogo posla, ali na taj način brže učimo i mnogo sam srećan zbog prilike da radim sa njim - naglaso je bivši fudbaler Partizana, Visle i Voždovca.

 

 

Momak rođen u Arilju primarno je igrao na poziciji centralnog beka, mada mu nije bilo strano ni da odigra uz desnu aut-liniju u odbrani. Danas u ulozi trenera koristi svaku priliku da svoje igračko iskustvo prenese na mlade fudbalere koji tek stasavaju. Naravno, priznaje da ga nerviraju neke stvari koje primećuje a koje nije uočavao dok je bio na terenu.

- Neke stvari koje vidim kod štopera me nerviraju, kao što sam i ja nekada nervirao moje trenere. Mnogo pažnje se posvećuje individualnim analizama i igrači brzo prihvataju savete. Snimamo svaki trening i posle to pokazujemo igračima kako bismo im lakše objasnili naše zahteve. Neko to brže usvaja a neko sporije, što je i normalno. Pokušavam da im predočim ono što sam ja naučio i pre svega, ono što šef zahteva od njih. Imamo veliki broj mladih igrača i treba biti strpljiv sa njima - zaključio je Marko Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18