26.06.2024.

12:48

Foto: tanjug/ap

Sport

Katastrofa! Bio je penal za Srbiju, Danac i FIFA sudija priznali

Dancima je bod bio dovoljan za drugo mesto u grupi i prolaz u nokaut fazu, dok se "orlovi" vraćaju kući. Morten Brun, fudbalski analitičar danske "TV2 Sport", smatra da je njegova reprezentacija imala mnogo sreće na meču protiv Srbije (0:0), jer nije dosuđen čist penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

Sudija Fransoa Leteksje nije pokazao na belu tačku kada je Joakim Mele povukao s leđa Aleksandra Mitrovića za dres. Sudija je odmahnuo rukom, a VAR se nije oglasio.  Nakon kraće rasprave, Leteksije je iz džepa izvukao žuti karton i pokazao ga našem napadaču.

Danski analitičar je jasan, kaže da je Srbija oštećena. 

- Sada moramo da pazimo šta govorimo, jer penal je bio. Mitrović je povučen za dres. Joakime Mele, kako si se izvukao sa ovim? Mitrović nije fauliran u prvoj situaciji, ali u drugoj sigurno jeste. Mele i Danska su imali mnogo sreće! - rekao je Brun. 

Informer

I Nemac, bivši FIFA sudija, Manuel Grefe, kaže da je arbitar morao da pokaže na belu tačku.

"Čist penal u grupi C! Ne možete srušiti igrača jasnije od ovoga. VAR? Zašto? Ta situacija je još jednom odlučila o sudbini Srbije na velikim takmičenjima i oni će ponovo biti sa pravom razočarani kao što su bili posle Svetskog prvenstva 2018. godine", napisao je bivši sudija na društvenoj mreži “X".