• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.06.2024

22:44

Momci, niste vi za ovo! Srbija eliminisana sa Evropskog prvenstva! Ovako se ne može dalje! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

EURO 2024

Momci, niste vi za ovo! Srbija eliminisana sa Evropskog prvenstva! Ovako se ne može dalje! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva, pošto je u meču 3. kola C grupe remizirala sa Danskom u Minhenu - 0:0!

Naš nacionalni tim okončao je takmičenje na šampionatu Starog kontinenta mnogo ranije nego što su se navijači nadali, a kako je ekipa igrala, ništa drugo nismo ni zaslužili! Srbija je takmičenje u Nemačkoj okončala sa samo jednim postignutim golom i dva boda, kao i poslednjeplasirana u grupi u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije.

Za naše momke ovo je bio jedan od najvažnijih okršaja u 21. veku i sve oči bile su uprte u izabranike Dragana Stojkovića Piksija, ali i u selektora, koji je potpuno šokirao izborom prve postave! Golman je ostao Predrag Rajković, koji se profilisao kao prvi čuvar mreže "orlova", a trio štopera bio je Milenković-Pavlović-Veljković, što je, takođe, bilo i više nego očekivano.

 

Ipak, na sredini terena i po bokovima na teren je izveo postavu koja nikad ranije nije igrala zajedno! Na poziciji desnog ving-beka zaigrao je Srđan Mijailović, kao verovatno najveće iznenađenje, dok je Andrija Živković prešao na levu stranu, iako je u prva dva kola protiv Engleza i Slovenaca bio desno.

Tandem defanzivnih vezista bili su Ivan Ilić i Nemanja Gudelj, a iza Aleksandra Mitrovića igrali su Saša Lukić i Lazar Samardžić. I laiku je bilo jasno da sa tom postavom malo šta može da uradi na terenu, a naš tim je uz mnogo sreće uspeo da sačuva mrežu u toku prvog poluvremena. Kristijan Eriksen imao je opasan pokušaj u prvom delu prvog poluvremena, a potom je Dancima sasvim opravdano poništen gol zbog dve stvari - gol-auta Kristijana Eriksena i faula Jonasa Vinda.

 

 

Izdržala je Srbija u prvom delu meča i nije kapitulirala, a ruku na srce, nije ni ekipa Danske bila tako opasna kako je predstavljena u medijima. Na startu drugog poluvremena Stojković je u igru uveo Dušana Tadića i Luku Jovića, izveo Nemanju Gudelja i Lazara Samardžića i Srbija je samo za nijansu delovala opasnije. Daleko je to bilo od dobre igre, ali kada su već ušli igrači ofanzivnijih karakteristika, krenuli su i opasni napadi ka golu rivala.

Nakon jednog takvog Luka Jović je zatresao mrežu Danaca, ali pogodak mu je poništen zbog ofsajda. Reagovala je i VAR soba, naši navijači su se ljutili, ali napadač Milana zaista je bio u malom ofsajdu. Gol jeste poništen, ali bila je to najava juriša našeg tima na sve ili ništa.

 

 

To je potvrdila odluka Dragana Stojkovića da Joviću i Mitroviću u napad doda i Dušana Vlahovića, pa je u poslednjih pola sata naš tim igrao sa tri klasična špica! Doduše, u nešto modifikovanim ulogama.

Imali su i Danci neke šuteve, pre svega pokušaj glavom Vestergarda, ali zaista nisu delovali tako opasni kako su mnogi verovali da jesu. Ni oni nisu bili na svom nivou, u nekim situacijama bili su i previše nervozni... Čak su pokušavali da isprovociraju naše defanzivce bezobraznim padanjem u šesnaestercu i simuliranjem penala.

Krenuli su naši fudbaleri svim silama napred, ali sve to bilo je jalovo. Situacija vredna pomena desila se u samom finišu, kada je Aleksandar Mitrović pao u kaznenom prostoru posle duela sa Joakimom Meleom. Iako se jasno vidi na snimku da je srpski napadač povučen za dres, sudija Leteksije nije želeo da gleda VAR, iako je bilo elemenata za diskusiju.

Upravo je popularni Mitar imao još jednu šansu posle asistencije Vlahovića, a poslednju šansu u nepovrat poslao je Sergej Milinković-Savić, očajnim šutem sa ivice kaznenog prostora.

Na kraju, Srbija je ispala i nije ostavila nikakav utisak. Čekaju se reakcije, ali pre svega odgovornost mnogih aktera ovog šampionata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija