26.06.2024.

20:24

Foto: Foto: Starsportphoto, Peđa Milosavljević

Sport

Nikad iskrenije! Lazetić za Informer progovorio o problemima u reprezentaciji i Savezu!

Naš nekadašnji reprezenativac se uključio u specijalnu emisiju Informera o debaklu naše reprezentacije  na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Lazetić je istakao da želi da stane odbranu igrača, ali da neko mora da preuzme odgovornost što "orlovi" nisu prošli u nokaut fazu.

- Naravno da neko treba da preuzme odgovornost. Ja bih ovog puta stao u odbranu igrača. Ja se ne slažem da nisu hteli da trče. Mnogi igrači su igrali na pozicijama koje nisu njihove prirodne pozicije i naravno da nisu mogli da daju svoj maksimum. Igrači kao igrači su velika imena koja stvarno zaslužuju da budu tu. Svi koji su osvojili sve što su mogli da osvoje kao omladinci došli su ovde da igraju. Kažu da ne mogu da igraju Vlahović i Mitrović. Svaka reprezentacija dala bi sve da mogu za nju da igraju Vlahović i  Mitrović. Dajem veliki plus Piksiju što je uopšte odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo - rekao je Lazetić.

Nakon toga je pričao o stanju u Fudbalskom savezu Srbije i skrenuo pažnju na neke od problema.

- Mi moramoda se odlučimo da li želimo rezultate ili da pravimo igrače. Sramota je da treneri u mlađim kategorijama imaju plate po 1.000 evra. Pomoćno osoblje i doktori volontiraju. Doktor koji je išao sa reprezentacijom sad na Kipar morao da uzme odmor kako bi bio tu sa decom za svaki slučaj. Zahvaljujući generalnom sekretaru Jovanu Šurbatović, mlađe selekcije nemaju ekonoma. Ja znam koliko smo problema imali  s tim čovekom. - podvukao je Lazetić.