28.06.2024.

11:12

Foto: starsport/profimedia

Sport

(ANKETA) Navijači, da vas čujemo! Ko umesto Piksija?

Ko umesto Piksija? Ne smemo srljati i ići "grlom u jagode", ali je jasno kao dan da ovako više ne može!

Prema saznanjima Informera, proslavljeni  fudbalski stručnjak Slaviša Jokanović (55) glavni je kandidat da nasledi Dragana Stojkovića na mestu selektora "orlova".

Ma koliko popularni Jokan nekome deluje kao odlično rešenje i slaže se sa ovim izborom, razni fudbalski stručnjaci, navijači i fudbaleri imaju druge favorite. 

Informer

Kako saznajemo, u opticaju su bili i Veljko Paunović (koji je želja mnogim igračima), kao i Marko Nikolić, ali njih dvojica su nedavno potpisali ugovore sa klubovima, pa nisu realne opcije, mada, nikad se ne zna...

Informer

Poznato je da Srbija ima "sedam miliona selektora" i da se ne može svakome ugoditi, niti će ikada moći, a to dokazuje i činjenica da se pominje nekoliko imena i da svako od njih ima "glasače".

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević za Informer poručuje da je Srbiji potreban trener sa dobrim poznavanjem taktike, a kao primer idealnog selektora naveo je trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića, sa čim se složio i poznati sportski menadžer Zoran Stojadinović.

Informer

- Potreban nam je jedan taktičar na klupi, a to je pokazao Vladan Milojević na klupi Crvene zvezde. On nije imao vrhunske igrače u tom prvom mandatu, ali je zahvaljujući taktici došao do rezultata. Još je bolji motivator. Napravio je mnogo toga značajnog sa crveno-belima i takav selektor nam je potreban - kaže Matijašević.

Što se tiče ostalih potencijalnih kandidata, bez kluba je i Vladimir Ivić, koji je nedavno figurirao kao kandidat za trenera Partizana. Osim toga, "Sportski žurnal" navodi da se razmatra dovođenje stranca, pre svega Nemca ili Italijana, ali zasad nema konkretnih imena.

Jokanović, Paunović, Ivić, Milojević, Nikolić, stranac, neko drugi, ili na kraju krajeva i dalje Piksi? Šta vi mislite?