• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

27.06.2024

10:03

Slaviša Jokanović prvi kandidat da nasledi Piksija na klupi Srbije!

profimedia

EURO 2024

Slaviša Jokanović prvi kandidat da nasledi Piksija na klupi Srbije!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Slaviša Jokanović (55) glavni je kandidat da nasledi Dragana Stojkovića (59) na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Informer!

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije u narednih nekoliko dana razrešiće dužnosti popularnog Piksija i svim silama pokušaće da ubede Jokanovića da prihvati ponudu i konačno postane kormilar "orlova", što mu je izmicalo u nekoliko navrata u prošlosti.

Naša fudbalska reprezentacija doživela je fijasko na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto je eliminisana u grupnoj fazi nakon remija sa Danskom (0:0). Srbija je završila takmičenje iza Engleske, Danske i Slovenije sa samo dva osvojena boda, a kao najveći krivac okarakterisan je Stojković zbog skandaloznog vođenja ekipe.

Zbog njegovih izjava, ali i metoda rada, pojedini reprezentativci navodno više ne žele da igraju za nacionalni tim, pa je rastanak jedino logično rešenje.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Spakovao kofere: Dragan Stojković

 

Prema rečima našeg sagovornika upućenog u čitav slučaj, Jokanović je u ovom momentu najlogičnije rešenje i uskoro će početi zvanični pregovori.

- Čelnici Saveza krenuće svim silama da ubede Jokanovića da preuzme Srbiju nakon odlaska Stojkovića. Čeka se samo zvanična potvrda da je Piksi bivši, a nema nikakve sumnje da je popularni Jokan najbolje moguće rešenje. Ni fudbaleri nemaju ništa protiv njega, štaviše, voleli bi da ih on trenira. Smatraju da bi znanjem i autoritetom podigao ovu ekipu, koja zaslužuje mnogo bolju struku u odnosu na onu koja ju je vodila dosad - objašnjava izvor upućen u čitav slučaj.

Foto: profimedia

Prvi pik: Slaviša Jokanović

 

Kako saznajemo, u opticaju su bili i Veljko Paunović i Marko Nikolić. Ipak, njih dvojica su nedavno potpisali ugovore sa klubovima, pa nisu realne mete. Ono što je zanimljivo je da je Savez kod njih dvojice opipavao puls i pre početka Evropskog prvenstva, pa je jasno da Stojkovićeva pozicija nije bila sigurna ni početkom juna.

- Fudbaleri, to treba istaći, najviše bi voleli Paunovića za selektora. U principu, ovu ekipu čine fudbaleri koji su sa Veljkom na čelu 2015. godine osvojili Mundijalito na Novom Zelandu. Ipak, on je 9. juna potpisao za meksički Tigres, pa je neizvodljivo da napušta klub odmah po potpisu. Reprezentativci ne bi imali ništa protiv Marka Nikolića, ali i on je potpisao jak ugovor sa moskovskim CSKA. Eventualnom saradnjom sa Jokanovićem takođe se svi raduju i smatraju da je pravi čovek za selektorski posao - zaključuje naš izvor.

Što se tiče ostalih kandidata, bez kluba je i Vladimir Ivić, koji je nedavno figurirao kao kandidat za trenera Partizana. Osim toga, "Sportski žurnal" navodi da se razmatra dovođenje stranca, pre svega Nemca ili Italijana, ali zasad nema konkretnih imena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija