28.06.2024.

13:44

Foto: EPA Images

Sport

Legendarni golman poručuje: Tek ćemo pokazati šta možemo!

Rekorder po broju nastupa u dresu "azura" (176) otputovao je na EP ovoga leta u nešto drugačijoj ulozi od one na koju smo navikli. Nepunih godinu dana pošto je okačio rukavice o klin, Bufon je priključen stručnom štabu Lučana Spaletija i kao vođa puta našao se sa nacionalnim timom u Nemačkoj. Italija je imala mnogo problema u grupi smrti, koju je prošla samo zahvaljujući golu Matije Zakanjija u poslednjim sekundama utakmice poslednjeg kola sa Hrvatskom.

Informer

- Momci su bili ujedinjeni, pokazali su karakter i uložili veliki trud. Suočeni sa velikim izazovima, igrali su srcem i bili uporni. Sviđa mi se kako radi Spaleti. Trudimo se da dostignemo vrhunac forme i uveren sam da ćemo biti najbolji kada bude najvažnije - poručio je nekadašnji čuvar mreže Parme, Juventusa i Pariz Sen Žermena u intervjuu za sajt UEFA.

Informer

Bufon naglašava da je izjednačujući gol Zakanjija protiv Hrvatske dao krila igračima i da će im to mnogo značiti u predstojećem okršaju osmine finala sa Švajcarcima.

- Meč sa Hrvatskom bio je prekretnica, utakmica iz koje crpimo samopouzdanje. To ćemo pokušati da prenesemo na duel sa Švajcarcima i da iskoristimo pozitivnu atmosferu i adrenalin koji svi osećamo nakon Hrvatske - objasnio je legendarni Điđi važnost meča sa "kockastima".

Osvrnuo se i na igrače koji su na njega ostavili najjači utisak u dosadašnjem toku turnira. Bufon je izdvojio dvojicu mladih napadača španske reprezentacije.

- Prijatno su me iznenadili Lamin Jamal i Niko Vilijams. Bili su mi poznati i ranije, ali nikada ih nisam gledao uživo. Gledajući njihove mečeve na TV, primetio sam i da Nemci imaju mnogo talentovanih igrača. Portugal ima izuzetno jak tim, dok Francuzi imaju iskusnog selektora i fantastične pojedince - ove četiri selekcije izdvojio je Bufon kao favorite da stignu do samog kraja.

Informer

Jedan od najboljih golmana u istoriji prokomentarisao je i nastupe svojih naslednika među stativama, među kojima je izdvojio nekoliko imena.

Informer

- Điđi Donaruma je blistao na golu Italije, a tu je i Jan Zomer koji je uvek na vrhunskom nivou. Mnogo mi se sviđa Georgi Mamardašvili iz Gruzije, kao i Hrvat Dominik Livaković. Tu je naravno i Manuel Nojer koji već godinama brani na vrhunskom nivou. Ipak, Donaruma je neprikosnoven - zaključio je Đanluiđi Bufon u intervjuu za sajt UEFA.