30.06.2024.

11:37

Foto: Tanjug/AP

Sport

Danac ogorčen, opleo po sudijama! VAR ih uništio

Možda je sve moglo da bude drugačije za Dance, da nije bilo VAR-a. Pri rezultatu 0:0 Joakim Andersen je postigao gol u 48. minuta utakmice. Ali, VAR soba se oglasila jer je u nedozvoljenom položaju bio Tomas Dilejni. Tačnije, Dilejnijev palac je bio u ofsajdu. Samo nekoliko minuta kasnije je opet je VAR presudio Nencima i poklonio penal "pancerima". 

Hjulmand je posle meča bio ogorčen. Govorio je o situacijama kada je u samo nekoliko sekundi prvo poništen gol Danske, a već u sledećem napadu je dosuđen penal za Nemačku.

- Bila je ovo neizvesna utakmica koja je odlučena sa dve sudijske odluke. Imam sliku VAR u prvoj situaciji kada nam je gol poništen. Tu je presudio navodno jedan centimetar. Ne možete da donesete takvu odluku, jer ne znate kada je tačno lopta poslata -  rekao je Hjulmand.

Informer

U drugoj situaciji je Andersena pogodila lopta u ruku.

- Rečeno nam je da defanzivci ne treba da trče sa rukama na leđima. Andersen je imao normalan položaj ruke kada se trči. Pogođen je sa jednog metra i to je dosuđeno kao penal. Nikada ne pričam o sudijama, ali ovo je direktno odlučilo pobednika. Bile su to dve smešne i sulude odluke -  istakao je ogorčeni Hjumland.

Moramo da pomenemo da su Danci odigrali sa Srbijom 0:0 u poslednjem kolu C grupe, a imali su mnogo sreće.  Nije dosuđen čist penal nad Aleksandrom Mitrovićem. Priznao je to i Morten Brun, fudbalski analitičar danske "TV2 Sport". Sudija Fransoa Leteksje nije pokazao na belu tačku kada je Joakim Mele povukao s leđa našeg napadača. Sad znaju kako je bilo "orlovima", samo kažemo.