Autor: Informer.rs

10.10.2019.

10:56

Foto:

Sport

FUDBALSKI PRAZNIK U KRUŠEVCU! Paragvaj zagreva "orlove" za meč sa Litvanijom!

Kapiten Ajaksa došao je na okupljanje nacionalnog tima, ali je saopšteno da ipak neće biti u timu za naredna dva meča.

Korisna provera

Rezultat je uvek u prvom planu, ali želim da na ovom meču vidim mogućnosti nekih novih igrača
Ljubiša Tumbaković

Nije precizirano koliko je povreda ozbiljna, ali će se ofanzivni vezista odmah vratiti u Amsterdam kako bi pod nadzorom klupskih lekara obavio detaljne preglede i počeo proces oporavka.

Prošaran sastav

Izostanak asa "kopljanika" zadao je dodatni problem selektoru Ljubiši Tumbakoviću. On je pred ovo okupljanje ostao bez veziste Sergeja Milinković-Savića (vidi okvir), defanzivaca Nikole Maksimovića i Matije Nastasića, kao i golmana Borisa Radunovića. U odnosu na prethodne akcije nema ni Antonija Rukavine, Nemanje Matića, Luke Jovića, Uroša Spajića i Darka Lazovića, ali su poziv dobili Milan Rodić, Nemanja Gudelj, Marko Gobeljić, Andrija Pavlović, Nemanja Miletić, Nemanja Milunović...

KAPITEN POTPUNO ISKRENO! Kolarov: Zaslužujemo i nadam se da ćemo otići na Evropsko prvenstvo!

PRED "ORLOVIMA" NEMOGUĆA MISIJA! Tumbaković: Ulazimo u drugi projekat! Kada igram, hoću da pobedim!



Zato će Srbija u prilično izmenjenom sastavu izaći na stadion "Mladosti", što je i sam selektor nedavno najavio.

- Rezultat je uvek u prvom planu, ali želim da na ovom meču dobijem potvrdu mog stručnog mišljenja o kvalitetu pojedinih novih igrača. Dobra stvar je što imamo mogućnost na šest izmena - rekao je Tumbaković.

Šansa za dokazivanje

Iskusni stručnjak je naglasio da nema mnogo vremena za uigravanje i da je to najveći problem kada je reč o rezultatima "orlova". Ipak, objasnio je da će u predstojećim mečevima priliku za dokazivanje dobiti i momci iz domaće Superlige.

- Moje selektovanje u ova tri meseca kratak je period da bi se nešto ozbiljno pripremilo. Imamo sada vremena do marta, pratimo veliki broj igrača. Želim da se upoznam sa onima koji do sada nisu bili na spisku. Najbolje je da kroz trenažni proces uočimo kolike i kakve su mogućnosti igrača kao što su Milunović, Miletić ili Gobeljić. Pružićemo im šansu da vidimo da li u budućnosti možemo da ih koristimo - poručio je Tumbaković.
 

Rockov naknadno pozvan

Golman Vojvodine Emil Rockov (24) dobio je poziv selektora Ljubiše Tumbakovića da se naknadno priključi srpskoj reprezentaciji pred utakmice sa Paragvajem i Litvanijom. On će u taboru "orlova" zameniti povređenog Borisa Radunovića. Rođeni Novosađanin je poslednje tri sezone nezamenljiv na golu "lala", a bio je i član naših mlađih selekcija.

Bonus video

Tagovi: