Autor: Informer.rs

19.07.2020.

23:06

Foto:

Sport

(FOTO) LA LIGA! Prvenstvo je ZAVRŠENO! Velika drama u poslednjem kolu! Evo ko će u Evropu a ko u drugu ligu! VAR uništio Hetafe!

Dilema oko plasmana u Ligu Evropa vodila se između Hetafea, Real Sosijedada, Granade i Valensije! Granada je na svom terenu ubedljivom pobedom od 4:0 obezbedila kvalifikacije za Ligu Evrope iduće sezone, dok je sa druge strane Real Sosijedad odigrao 1:1 sa Atletikom iz Madrida i plasirao se direktno uz Viljareal u Ligu Evrope.

SVE JE GOTOVO! Srbin osvojio titulu u Turskoj!

Čini se da je najzanimljivije bilo u duelu između Levanta i Hetafea, pošto je glavni arbitar na tom meču poništio čak tri gola nakon VAR intervencije. Na kraju, u zaustavnom vremenu, Levante je došao do gola slavio sa 1:0. Taj rezultat nije pogodovao Hetafeu koji je u poslednjim trenucima šampionata ostao bez plasmana u Evropu. Ekipa iz predgrađa Madrida promašila je i penal u samom finišu koji je izveo Mata, ali su im pre toga poništena dva gola zahvalujući VAR tehnoligiji!

Valensija je porazom od 1:0 protiv Sevilje izgubila i minimalne šanse za plasman u Evropu koje je gajila pre poslednjeg 38. kola.

SERIJA A! Bilo je uzbudljio na Apeninima! Napoli i Đenova u finišu do važnih bodova!

Plasman u Ligu šampiona ostvarili su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid i Sevilja!

Borba za opastanak bila je takođe zanimljiva, a remi Real Madrida i Leganjesa 2:2 rešio je svaku dilemu oko opastanka u ligi. U Segundi će od naredne sezone pored Leganjesa igrati Espanjol i Majorka, dok je Selta remijem 0:0 sa fenjerašem Espanjolom spasila svoju kožu!

Evo i kompletnih rezultata poslednjeg 38. kola La Lige:

Deportivo Alaves – Barselona 0:5

Valjadolid – Betis 2:0

Viljareal – Eibar 4:0

Leganes – Real Madrid 2:2

Atletiko M – Real Sosijedad 1:1

Sevilja – Valensija 1:0

Granada – Bilbao 4:0

Espanjol – Selta 0:0

Levante – Hetafe 1:0

Osasuna – Maljorka 2:2