17.11.2020.

07:50

Foto:

Sport

SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA! Informer saznaje - Oni su NAJOZBILJNIJI KANDIDATI da zamene Ljubišu Tumbakovića!

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije napravili su najuži krug kandidata za selektora reprezentacije i ponudu će uputiti najpre Siniši Mihajloviću, a zatim i Vladanu Milojeviću, saznaje Informer.

Ljubiša Tumbaković je već bivši i sutra će se utakmicom protiv Rusije u poslednjem kolu Lige nacija oprostiti od nacionalnog tima.

Već od četvrtka sportski sektor u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) imaće zadatak da pronađe novog selektora. Čelnici kuće fudbala učiniće sve ne bi li angažovali veliko ime i tako ujedno pokušali sebi da spasu fotelje.

Ogromne plate

Put u nepoznato

Vladanu Milojeviću je nepoznat selektorski posao, ali veruje da bi se prilagodio
Izvor Informera

Zato će prvo ići po "kapitalca" u vidu Siniše Mihajlovića, koji je vodio "orlove" od maja 2012. do novembra 2013. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali se tad nije proslavio. Problem je što Mihajlović ima potpisan ugovor s Bolonjom do 2023. godine i platu od dva miliona evra po sezoni.

Vladan Milojević je i pre odlaska u Saudijsku Arabiju bio u širem krugu kandidata za selektora, posle dva plasmana u Ligu šampiona i jednog u Ligu Evrope sa Crvenom zvezdom. On u Al Ahliju godišnje zarađuje 2,5 miliona evra, ali ima još godinu i po dana ugovora.

Informer

Siniša Mihajlović



Prema rečima našeg izvora iz FSS, već je bilo priče o tome ko je idealna osoba za pregovore s Mihajlovićem, a ko bi trebalo da pozove Milojevića.

- Još je rano za konkretne poteze, ali pričali smo o tome ko najbolje poznaje kandidate i ko bi trebalo da obavi s njima prvi razgovor. Važno je da to bude osoba u koju imaju poverenja. U najužem krugu su Mihajlović i Milojević, a bilo je reči i o Veljku Paunoviću. Međutim, on se tek dokazuje u Engleskoj i verovatno ne bi pristao da sad napusti Ostrvo - obrazložio je naš izvor.

2,5 MILIONA EVRA 

PLATA JE VLADANA MILOJEVIĆA U AL AHLIJU ZA GODINU I PO DANA
5 MILIONA EVRA SLEDI SINIŠI MIHAJLOVIĆU U BOLONJI AKO ISPUNI UGOVOR DO LETA 2023. GODINE

Čast i izazov

Mihajlović je 2014. godine, kad je napuštao klupu reprezentacije Srbije, poručio da će se jednom vratiti da završi započeti posao. Tad je sarađivao sa Tomislavom Karadžićem i Zoranom Lakovićem, a sad je u kući fudbala druga garnitura rukovodilaca i pitanje je da li je Mihajloviću prerano da se opet vrati selektorskom poslu.

S druge strane, Informerov izvor blizak Vladanu Milojeviću kaže da bi treneru Al Ahlija bila privilegija da vodi "orlove".

- Milojević ima ugovor sa Al Ahlijem, ali sve bi moglo da se promeni ukoliko bi usledio poziv iz FSS. Za Vladana bi to bila velika čast, kruna karijere, jer on smatra da nema većeg uspeha nego predvoditi reprezentaciju svoje zemlje. S druge strane, ceo život je u klupskom fudbalu i navikao je da radi na dnevnom nivou i usađuje ekipi stroge taktičke ideje. Selektorski rad mu je nepoznat, ali veruje da bi se prilagodio - kaže naš izvor.
 

Informer

Vladan Milojević

Bonus video