Autor: Informer.rs

09.12.2020.

08:24

Foto:

Sport

EKSPRESNA REAKCIJA POSLE HAOSA! UEFA pokreće istragu!

Neviđena scena u Ligi šampiona. Meč je zbog rasustičkih uvreda prekinut posle 24 minuta igre. Najpre su fudbaleri sastava iz Istanbula napustili teren, a onda su se sa njima solidarisali i fudbaleri domaće ekipe, Park Prinčeva je ostao potpuno prazan.

Sve je počelo kada je četvrti sudija, Rumun Sebastijan Koltesku pokazao je Pjera Veboa sa klupe Istanbula i nazvao ga "negro" zbog čega su igrači i stručni štab Bašakšehira pobesneli. 

Informer

Razbesneo je sudija fudbalere obe ekipe, koji su se okomili na arbitra optužujući ga za razisam. Došlo je do incidenta u kom je glavni arbitar Ovidija Hateganu pokazao i crveni karton. Zbog prigovora van igre je isključen Demba Ba, ali je to samo pojačalo frustracije kojima su se pridružili i igrači Pari Sen Žermena.

UEFA zbog ovog incidenta pokreće istragu.

- UEFA je svesna incidenta tokom večerašnjeg meča Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Istanbul Bašakšehira i sprovešće temeljnu istragu. Rasizam, diskriminacija u svim oblicima nemaju mesta unutar fudbala - piše u kratkom saopštenju evropske kuće fudbala.