• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2020

08:01

(FOTO) SKANDAL NAD SKANDALIMA! Jedan sudija osvedočeni rasista, drugi hteo da se ubije!

Fudbal

(FOTO) SKANDAL NAD SKANDALIMA! Jedan sudija osvedočeni rasista, drugi hteo da se ubije!

Podeli vest

Utakmica između Pari Sen Žermena i Istanbul Bašakšehira prekinuta je u prvom poluvremenu jer je četvrti sudija Sebastijan Koltesku za pomoćnika sa klupe turskog tima rekao "negro"

Tada je nastao potpuni haos, to je zasmetalo Turcima zbog rasizma, uz njih je bilo i više igrača PSŽ-a, meč je prekinut, a biće nastavljen u sredu od 19 časova sa novim sudijama.

Pomoćni trener turskog kluba Pjer Vebo je čuo četvrtog sudiju kako glavnom Hateganu prenosi da izbaci bivšeg napadača Njukasla i Čelsija i da ga je pritom oslovio sa "negro". Vebo i Demba Ba su odmah pohitali ka sudiji tražeći objašnjenje.

- Onaj crni tamo. Idi proveri ko je on. Onaj crni tamo, ne sme da se ponaša tako - rekle su sudije u komunikaciji, gde je četvrti arbitar bio Sebastijan Kolcesku, koji je izgovorio "ala negru" pored klupe Bašakšehira.

Foto: reuters

Sudije napravile haos na meču Lige šampiona

Rumunski novinar Emanuel Rosu podsetio je da ovo nije bila prva sporna situacija u vezi sa rasizmom, a u kojoj je učestvovao i glavni sudija. Pre nekoliko godina Ovidiju Hategan je sudio derbi između Dinama i Steaue iz Bukurešta. Cela tribina je uzvikivala majmunske krike u smeru igrača Steaue Harlema Gnoera, jer je prešao iz Dinama u Steauu, ali je sudija ostao ravnodušan.

Foto: reuters

 

Rosu navodi da Hategan nije tada reagovao ni na koji način, što je kasnije pravdao rekavši da nije čuo ništa. Govorio je kako misli da su vikali "auh" što je uzvik iz filma "300". Rosu kaže da je i Kolcesku kontroverzan iz više razloga i zbog nekih odluka sa utakmica u Rumuniji, s tim što za njega veruje da je reč o osrednjosti u kvalitativnom smislu.

Foto: reuters

 

Kolcesku je pre 12 godina izazvao buru u Rumuniji jer je pokušao da se ubije, a posle toga je postalo poznato da Kolcesku nije emotivno stabilna osoba. Četvrtom sudiji koji ima 43 godine vo je trebalo da bude poslednja pošto je skinut sa liste FIFA sudija pre dve nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija