23.12.2020.

07:54

Foto:

Sport

SRBIJA ČEKA SELEKTORA! Četiri kandidata u igri, MILIONI SU PREPREKA!

Srbija možda neće dobiti selektora fudbalske reprezentacije do Nove godine, ali kako sad stvari stoje, na klupu "orlova" sešće Vladan Milojević ili Savo Milošević! Postoji i dalje šansa da nacionalni tim preuzme Dragan Stojković ili Veljko Paunović, ali izgledi da se to dogodi su veoma slabi.

Kokeza i Piksi za stolom

Kako Informer saznaje, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza u naredna dva-tri dana razgovaraće sa Piksijem, koji je prošle nedelje sve iznenadio izjavom da želi da odvede "orlove" na Svetsko prvenstvo u Katar 2022.

Informer

Informer

Čekaju selektora

Piksijeva izjava kako je spreman da preuzme reprezentaciju, ali "pod uslovom da ga svi jako žele" ostavila je čelnike FSS u nedoumici.

- Otkako je Slaviša Kokeza predsednik FSS, Stojkoviću je nekoliko puta nuđeno da bude selektor. Piksi je to sam priznao. Svaki put je odbio, i to iz različitih razloga. Prethodni put pre mesec dana rekao je u neformalnom razgovoru da ne može da se odrekne godišnje plate od devet miliona evra, koju i dalje dobija od kineskog Gvangžua. Nikome u FSS nije jasno šta je značila ona izjava da će biti selektor ako ga svi jako žele. Zbog toga će ga Kokeza ponovo pozvati da razgovaraju. Tražiće da Stojković jasno i glasno kaže da li u ovom trenutku želi da preuzme "orlove" ili ne. Da ne bude posle priče da se nudio, a da ga FSS nije hteo - kaže naš izvor blizak FSS.

KANDIDATI ZA SELEKTORA


Vladan Milojević
* Zainteresovan
* Pod ugovorom sa Al Ahlijem
Šanse 50%

Savo Milošević
* Zainteresovan
* Slobodan
* Šanse 35%

Dragan Stojković Piksi
* Relativno zainteresovan
* Pod ugovorom sa Gvangžu RF
* Šanse 10%

Veljko Paunović
* Relativno zainteresovan
* Pod ugovorom sa Redingom
* Šanse 5%


Važeći ugovor i ogromno obeštećenje koči i Vladana Milojevića. Bivši trener Crvene zvezde takođe je u vrhu liste kandidata koje bi čelnici FSS voleli da vide na klupi "orlova". On je, međutim, ugovorom vezan za Al Ahli iz Saudijske Arabije do maja sledeće godine.

- Milojević je možda i najviše zainteresovan da postane selektor. Što se kaže, danas bi peške došao u Beograd da potpiše ugovor. Međutim, da bi bio slobodan, njegovom klubu potrebno je platiti obeštećenje od 1,2 miliona evra! To nije realno. S njim su čelnici FSS najviše puta razgovarali, jer je postojala ideja da Vladan u narednih šest meseci uporedo vodi klub i reprezentaciju. Ta opcija nije u potpunosti isključena, jer će "orlovi" u martu imati tri utakmice, pa su onda slobodni do septembra. Problem je što su ta prva tri meča veoma važna, a možda i presudna u kvalifikacijama. Takođe, potrebno je i da Al Ahli pristane na takvu mogućnost - objašnjava naš izvor.

I Milošević kandidat

Jedini trener sa uže liste kandidata za selektora koji ima čistu situaciju je Savo Milošević. Bivši šef stručnog štaba Partizana je slobodan i takođe zainteresovan da preuzme "orlove". Prepreku ne bi predstavljala ni njegova izjava prilikom odlaska iz Partizana da nikad više neće raditi u srpskom fudbalu.

- Savo je i ranije znao da u afektu kaže nešto što ne misli, jer je emotivac. Njegov najveći minus je neiskustvo. On je bio i direktor reprezentacije i potpredsednik FSS, fudbalska je legenda i u Partizanu je imao odličan odnos sa igračima. Sigurno bi znao kako s reprezentativcima, ali ima samo godinu i po dana trenerskog staža u Partizanu. To je najveća kočnica. Međutim, ukoliko Piksi i Milojević definitivno budu rekli "ne", onda bi Savo mogao da bude opcija broj jedan - naglašava naš sagovornik.

Bonus video