Autor: Informer.rs

10.02.2021.

12:11

Foto:

Sport

PIKSI SE USELJAVA U VILU NA DORĆOLU! Legenda srpskog fudbala sve bliže KLUPI "ORLOVA"! /FOTO/

Dragan Stojković Piksi (55) renovira luksuznu vilu na Dorćolu jer namerava da se preseli u Beograd, saznaje Informer! Legendarni fudbaler ovih dana trebalo bi konačno da raskine ugovor sa kineskim Gvangžuom RF i da preuzme reprezentaciju Srbije.

Stojković je još pre godinu dana napustio Kinu, a živeo je uglavnom u Parizu. U septembru prošle godine pazario je trospratnu kuću od 246 kvadratnih metara u beogradskom naselju Dorćol i počeo sa njenim sređivanjem. Najpre je renovirao jedan sprat, a sad privodi kraju radove na ostatku unutrašnjosti. Preostalo je još i da se renovira fasada.

Pola-pola

Kuća se vodi kao zajednička imovina supružnika, dakle pola Snežanina, pola Draganova
Izvor Informera


Piksi je dugogodišnja želja

Kuće te veličine u ovom kraju Beograda, u zavisnosti od stanja u kom se nalaze, mogu da koštaju i više od milion evra. Prema rečima našeg izvora, Stojković je vilu sredio tako da svaki sprat može da funkcioniše i kao poseban stan.

- Piksi i njegova supruga Snežana su 30. oktobra prošle godine pokrenuli postupak za uknjiženje objekta na Dorćolu, koji su kupili krajem septembra. Vodi se kao zajednička imovina supružnika, dakle pola Snežanina, pola Draganova. Kuća ima 246 kvadratnih metara i tri sprata. Renoviranje je odrađeno tako da je svaki sprat kao poseban stan. Piksi se odlučio na tu varijantu kako bi njegove ćerke Anja i Andrea imale svoj prostor kad dođu u Beograd - objašnjava naš izvor upućen u čitavu situaciju.

Informer

Kuća Dragana Stojkovića Piksija



Legendarni fudbaler tokom jeseni često je boravio u Beogradu, pa je mogao da se u potpunosti posveti renoviranju. Tom prilikom bio je u jednom hotelu koji je na pet minuta od vile, pa je svakodnevno obilazio majstore i nadgledao kako teku radovi.

Prodao Tošiću vilu za dva miliona evra


Dragan Stojković je već bio vlasnik kuće u Beogradu, ali nju je 2019. prodao svom nekadašnjem igraču iz Gvangžua Dušku Tošiću. U pitanju je vila na Dedinju u kojoj sad živi Tošićeva supruga Jelena Karleuša. Tošić je za ovaj objekat Piksiju platio dva miliona evra.


- Kuća u centru Beograda bila je Draganova dugogodišnja želja. Voli da boravi u srpskoj prestonici, ima tu mnogo prijatelja, a sada će verovatno i poslom biti vezan za naš glavni grad - objašnjava naš izvor.

Dragan Stojković Piksi je najozbiljniji kandidat za selektora Srbije, što su potvrdili čelnici FSS, ali i legendarni fudbaler. Jedina prepreka ka realizaciji čitavog posla bio je ugovor koji je imao u Kini.
Uprkos tome što u poslednjih skoro godinu dana nije bio na klupi Gvangžua, Piksi je primao platu od šest miliona evra godišnje i tako je trebalo da bude sve do isteka ugovora, krajem ove godine. Ipak, Stojković je blizu da postigne dogovor o sporazumnom raskidu saradnje sa nekadašnjim
poslodavcima, tako da više neće biti prepreka da preuzme "orlove".

Sastanak s Kokezom

Što se tiče finansijskih detalja, FSS je spreman da mu ponudi platu od 750.000 evra godišnje. Prema rečima našeg izvora, cela priča mogla bi da dobije pozitivan epilog u narednih nekoliko dana, pošto je Stojković doputovao u Beograd na završne pregovore.


- Predsednik FSS Slaviša Kokeza i Dragan Stojković već su se sastajali u Beogradu i razgovarali o preuzimanju reprezentacije, a uskoro bi moglo da dođe do konačnog dogovora. Piksi je stigao iz Pariza da se konačno dogovori, pošto su i on i čelnici Saveza svesni da do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru nije ostalo mnogo vremena - dodaje naš izvor.

Informer

 



Igrači jedva čekaju da Piksi preuzme tim

Dragan Stojković Piksi u dosadašnjim pregovorima već je postavio uslov da bude apsolutno nezavisan u izboru igrača u nacionalni tim, a kako saznajemo, to podržavaju i reprezentativci. Vodeći fudbaleri srpske reprezentacije oduševljeni su idejom da peta Zvezdina zvezda sedne na klupu "orlova". Oni stariji smatraju da upravo takva jaka ličnost treba da bude čelu nacionalnog tima, dok mlađi jedva čekaju da upoznaju jednog od od najboljih fudbalera kojeg je naša država ikad imala i da sarađuju sa njim.