• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

09.02.2021

13:45

INFORMER SAZNAJE! PIKSI STIGAO U BEOGRAD NA ZAVRŠNE PREGOVORE! Legendu srpskog fudbala sitnice dele od preuzimanja "orlova"!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! PIKSI STIGAO U BEOGRAD NA ZAVRŠNE PREGOVORE! Legendu srpskog fudbala sitnice dele od preuzimanja "orlova"!

Podeli vest

Slaviša Kokeza i Dragan Stojković Piksi počeće danas ili najkasnije sutra završnu rundu pregovora o selektorskoj funkciji * FSS može da ponudi platu od najviše 750.000 evra godišnje, uz bogat bonus za plasman na veliko takmičenje

Prvi kandidat za selektora Srbije Dragan Stojković Piksi doputovao je u Beograd i sa predsednikom Fudbalskog saveza Slavišom Kokezom će danas ili najkasnije sutra početi završnu fazu pregovora!

Očekuje se da srpski trener danas dobije napismeno da je raskinuo ugovor sa kineskim Gvangžuom RF i od tog momenta biće slobodan da pregovara o novom angažmanu.


Piksiju potpuna autonomija

Stojković i Kokeza su razgovarali nekoliko puta u prethodna dva meseca, ali se nijednom nisu dotakli finansijskih detalja ugovora. Upravo bi selektorova plata, bonusi i dužina ugovora trebalo da budu definisani u narednoj rundi pregovora.

Dugoročna saradnja

Želja čelnika FSS je da Stojković potpiše ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2024.
Izvor Informera

- FSS je u mogućnosti da uz maksimalne napore ponudi Stojkoviću do 750.000 evra godišnje i sve priče o milionskoj plati su neistine. Cifre kojima su do sad baratali ljudi bliski FSS ili oni iz Stojkovićevog okruženja bile su u stvari samo nagađanja i lični zaključci. Istina je da Kokeza i Piksi ni u jednom razgovoru do sad nisu pregovarali o plati, već samo o Stojkovićevoj viziji našeg nacionalnog tima, o načinu na koji bi trebalo da igraju "orlovi" i da se ponašaju reprezentativci. Garantovana mu je apsolutna sloboda prilikom sastavljanja tima, da vrati koga god želi u reprezentaciju i da odstrani takođe koga god poželi - kaže naš odlično obavešteni sagovornik.

Ukoliko Piksi dobije 750.000 evra godišnje, ne bi bio najplaćeniji selektor u istoriji srpske reprezentacije. Rekorder je Radomir Antić sa primanjima od 1,2 miliona evra. Ipak, Dragan Stojković bi imao dvostruko veću platu od svog prethodnika Ljubiše Tumbakovića.

PLATE PRETHODNIH SELEKTORA SRBIJE


Havijer Klemente (2006-2007) 360.000
Miroslav Đukić (2007-2008) 240.000
Radomir Antić (2008-2010) 1.200.000
Vladimir Petrović (2010-2011) 240.000
Radovan Ćurčić (2010-2012 i 2014-2016) 180.000
Siniša Mihajlović (2012-2013) 420.000
Ljubinko Drulović (2014) 24.000
Dik Advokat (2014) 300.000
Slavoljub Muslin (2016-2017) 240.000
Mladen Krstajić (2017-2019) 300.000
Ljubiša Tumbaković (2019-2020) 360.000
* navedene su godišnje plate u evrima

- Otkako je aktuelno rukovodstvo sa Slavišom Kokezom došlo na čelo FSS, promenili smo tri selektora. Slavoljub Muslin i Mladen Krstajić imali su platu po 300.000 evra, a Ljubiša Tumbaković je radio za 360.000 godišnje. FSS je u mogućnosti da Piksiju ponudi dvostruko više novca nego što je plaćao do sad. Sve preko toga bi moglo da na duže staze ugrozi poslovanje FSS. Niko ne želi da se kroz godinu ili dve dođe u situaciju da nema novca za plate zaposlenih ili da se kasni s izmirivanjem obaveza prema Piksiju - dodaje naš sagovornik.

Milionče za plasman

Piksiju će biti ponuđen i rekordan bonus za plasman na neko od dva predstojeća velika takmičenja. Naime, želja čelnika FSS je da Stojković potpiše ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2024.

- Priče da Piksi ne bi pristao da radi za manje od milion evra ili milion i po po sezoni čista su izmišljotina ili nagađanja na osnovu toga što je u Kini imao ogromnu platu. Svestan je on gde dolazi i kakve su mogućnosti Saveza. Na kraju krajeva, vodio je i naš fudbalski savez i Crvenu zvezdu. Prethodni selektori su imali ugovorom garantovan bonus od 300.000 evra za plasman na SP ili EP. Nije problem da Piksi dobije i milion. Ako on i reprezentativci obezbede plasman na veliko takmičenje, znači da su i zaslužili dobar bonus - kaže naš sagovornik.


Stojković već analizirao igru i reprezentativce

Nagoveštaj da je Piksi takođe čvrsto rešen da preuzme "orlove" stiže i iz njegovog okruženja.

- Ovaj period otkako je čelnicima FSS obećao da će pokušati da raskine ugovor sa Gvangžuom do danas Piksi je iskoristio da pogleda snimke nekoliko utakmica reprezentacije Srbije iz poslednja dva ciklusa. Detaljno je prečešljao i spiskove bivših selektora, da vidi ko je sve od igrača dobio šansu i na koga sve može da se računa. To valjda govori da se on uveliko sprema za vođenje "orlova" - kaže jedan Piksijev prijatelj.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija