Autor: Informer.rs

06.03.2021.

10:36

Foto:

Sport

KOD IBRE NA ZIDU "KOSOVKA DEVOJKA"! Zlatan ne prestaje da šokira! Ovo je za sve misterija! /VIDEO/

Prvo je bio na meti huligana na meču između Crvene zvezde i Milana na "Marakani" (2:2), pa je đuskao uz hit Nade Topčagić "Jutro je", koji je "promovisao" i na Sanremu, pa je na festivalu zapevao sa Sinišom MIhajlovićem.

A sada je dospeo u centar pažnje zbog još jedne stvari. Ibra je godinama u braku sa švedskom manekenkom Helenom Seger. a pojavio se poseban snimak iz Zlatanovog doma.

Na tom snimku se vidi kako, dok razgovara sa suprugom Helenom Seger, na zidu stoji kopija slike "Kosovka devojka", koju je 1919. naslikao čuveni Uroš Predić.

Otkud "Kosovka devojka" na Zlatanovom zidu ostala je misterija, ali nema sumnje da će zbog ovog detalja Ibra biti posebno drag ovdašnjim ljubiteljima fudbala.

Podsetimo, Predić je, na osnovu slike Ferda Kikerca iz 1879, svoj rad posvetio stihovima srpske epske poezije, u kojima je opisano kako "kosovka devojka vida rane Orlovića Pavla" posle boja na Kosovu, 1389. godine.

Zlatan Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. godine u porodici emigranata iz SFR Jugoslavije - otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka, devojačkog prezimena Gravić, iz Zadra.