09.03.2021.

12:14

Foto:

Sport

VEČITI NAJBOLJI NA SVETU! Partizan i Zvezda svetski rekorderi po vezanim pobedama!

 

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde imaju najduži aktivni niz pobeda na svetu!

Crno-beli su u seriji od 14 uzastopnih trijumfa u Superligi, dok crveno-beli imaju jedan manje, što samo potvrđuje da su gradski rivali u sjajnoj formi pred 164. večiti derbi, koji je zakazan za 7. april na "Marakani".

Izabranici Aleksandra Stanojevića igraju bez greške od 31. oktobra prošle godine. Tada su na stadionu u Humskoj dobili Mačvu, a onda su redom rušili Spartak, Proleter, TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost, Napredak, Novi Pazar, Javor, Radnik, Inđiju, Vojvodinu i Rad. U ovom periodu Partizan je postigao čak 40, a primio samo dva gola.


Zvezda krenula od Radnika

Ekipa Dejana Stankovića svoj niz je počela 1. novembra 2020. protiv Radnika. Aktuelni srpski prvak imao je maksimalan učinak i protiv Inđije, Vojvodine, Rada, Zlatibora, Bačke, Metalca, Novog Pazara, niškog Radničkog, Spartaka, Proletera, TSC i Čukaričkog. Zvezda je pomenutim rivalima dala 31 pogodak, a primila šest.

NAJDUŽE SERIJE
POBEDA NA SVETU

Partizan 14
C. zvezda 13
Viktorija 1889 11
Klub Briž 10
Radomlje 10
Sent Žiloaz 10


Nekadašnji trener "parnog valjka" Zoran Milinković (52) smatra da je za ovakav uspeh najvećih srpskih klubova zaslužan kvalitet, ali i slaba konkurencija u prvenstvu.

PARTIZANOVA SERIJA


Partizan - Mačva 2:0
Spartak - Partizan 1:2
Partizan - Proleter 1:0
TSC - Partizan 0:4
Partizan - Čukarički 1:0
Voždovac - Partizan 0:2
Partizan - Mladost 4:0
Partizan - Napredak 3:0
Partizan - Novi Pazar 4:1
Javor - Partizan 0:1
Partizan - Radnik 3:0
Inđija - Partizan 0:6
Partizan - Vojvodina 2:0
Rad - Partizan 0:5
 

- Serije Partizana i Zvezde su fascinantne i prava retkost u današnjem fudbalu. Nije sporno da su to dva najbolja tima u državi, međutim, razlici doprinose i budžeti. Drugi klubovi nemaju toliko novca ni sponzora, a samim tim ni mogućnost za dovođenje većeg broja dobrih igrača. Moraju da se oslone na sopstvene resurse, da se snalaze u teškim uslovima, a to utiče i na kvalitet lige - kaže Milinković za Informer.

Iskusni stručnjak, koji je sa crno-belima osvojio titulu 2015. godine, priželjkuje da u predstojećem okršaju najvećih rivala vidi i potvrdu sjajne forme.

- S obzirom na to kako igraju obe ekipe verujem da cela Srbija očekuje zanimljiv derbi. Nadam se da će to biti sadržajna i uzbudljiva utakmica i da će Partizan biti uspešniji - naglašava Milinković.

Do pre dva dana rekorder po broju uzastopnih trijumfa bio je Mančester siti (15), ali je njegov niz prekinuo gradski rival Junajted (2:0). Tako su Partizan i Zvezda izbili na čelo, a iza njih su ostali nemački četvrtoligaš Viktorija (11), belgijski Klub Briž (10) i Sent Žiloaz (10), kao i slovenačko Radomlje (10).

Informer

 



Stanojević sredio stvari


SERIJA C. ZVEZDE


Radnik - C. zvezda 1:4
C. zvezda - Inđija 3:2
Vojvodina - C. zvezda 0:2
C. zvezda - Rad 3:0
Zlatibor - C. zvezda 0:1
C. zvezda - Bačka 2:0
Metalac - C. zvezda 0:1
Novi Pazar - C. zvezda 1:3
Radnički (N) - C. zvezda 0:1
Spartak - C. zvezda 1:2
C. zvezda - Proleter 4:0
TSC - C. zvezda 1:3
C. zvezda - Čukarički 2:0



Bivši šef stručnog štaba crveno-belih, Miodrag Božović (52) tvrdi da nije iznenađen ovakvim učinkom večitih.

- Zvezda igra izvanredno i osim Partizana niko joj ništa ne može u prvenstvu. Protiv Milana je pokazala da može da se nosi s najboljim evropskim klubovima, pa zašto ne bi pobeđivala u Superligi. Što se crno-belih tiče, mnogo su bolji otkako ih vodi Stanojević. Nije liga toliko loša, nego su oni najbolji timovi u Srbiji. Zato nisam iznenađen ovom serijom i nema sumnje da će do kraja prvenstva derbi biti najuzbudljivija utakmica - poručuje Božović za Informer.


Ćirković: Rezultat za poštovanje
Bivši desni bek Partizana Milivoje Ćirković (43) žali što serija nije crno-belima donela bolju situaciju na tabeli.

- Treba čestitati i jednima i drugima na sjajnom nizu. Bez obzira kakva je liga u pitanju, to je rezultat za poštovanje. Jedina stvar koja meni kao partizanovcu smeta je što se i pored takve serije nije promenio bodovni zaostatak. Moram da naglasim da crno-beli pod komandom Saleta Stanojevića igraju sigurno i dopadljivo. Mnogo lakše daju, a jako teško primaju golove. Što se tiče Zvezde, potvrdila je kvalitet u Evropi, zato posle duže vremena verujem da će derbi biti za uživanje - priznaje Ćirković.