Autor: Informer.rs

25.03.2021.

22:45

Foto:

Sport

ETO ZAŠTO SE VRATIO! Ibrahimović VODIO Šveđane do pobede na startu kvalifikacija! /VIDEO/

Vratio se Zlatan Ibrahimović u dres nacionalnog tima, na povratničkoj konferenciji čak i zaplakao, a sada je predvodio Šveđane do pobede nad Gruzijom u prvom kolu sa 1:0 (1:0).

Veteran Milana, ali i jedan od najboljih napadača Evrope asistirao je Viktoru Klaesonu u 35. minutu za pobedonosni gol skadninvaske selekcije. 

U istoj grupi, Grci su napravili veliko iznenađenje pošto su na gostovanju Španiji uspeli da izvuku remi - 1:1 (1:1). 

Španci su poveli golom Alvara Morate u 33. minutu i delovalo je da će rutinski odraditi posao do kraja, ali je usledio šok. Injigo Martinez je skrivio penal, a Bakasetas je sa "kreča" savladao Simona za podelu bodova u Granadi. 

U grupi J ekipe sa epitetom "favorita" odbranili su svoj status i upisali pobede na otvaranju novog ciklusa. Najmanje uzbuđenja bilo je u Duizburgu gde su Nemci pregazili Island sa 3:0 (2:0).
Pitanje pobednika bilo je rešeno posle samo sedam minuta kada su Gorecka i Haverc tresli mreže Haldorsona za 2:0. 

Imali su Islanđani preko Sigurdjsona veliku priliku u 40. minutu, ali je Nojer sjajno odreagovao, a usledila je kazna na startu drugog poluvremena kada je Ilkaj Gundogan potvrdio sjajnu pobedu iz Sitija i postavio konačnih 3:0. 

Najbolji meč drugog dana kvalifikacija odigrali su Rumuni i Makedonci! Na kraju je domaćin slavio posle mnogo muke golom Janisa Hadžija u 86. minutu - 3:2 (1:0). 

Florin Tanase je doveo Rumune u vođstvo posle asistencije Vlada Kirikeša u 28. minutu, a Mihaila je u 50. duplirao prednost Rumuna. 

Do 82. minuta delovalo je da će "trikolori" bez problema savladati Severnu Makedoniju, ali su se Ademi i Trajkovski potrudili da ne bude tako.

Prvobitno je Alioski fantastično asistirao Ademiju koji smanjuje na 2:1. Rumuni tek što su krenuli sa centra, a Aleksandar Trajkovski je izjednačio. Meč je ipak rešio Janis Hadži posle asistencije Razvana Marina. 

Jermenija je autogolom Fromelta u 84. minutu savladala Lihtenštajn posle mnogo muke sa 1:0 (0:0).