Autor: Informer.rs

14.04.2021.

16:23

Foto:

Sport

ZLATAN NADRLJAO KAO NIKAD! FIFA I UEFA mu prete IZBACIVANJEM IZ FUDBALA! Uz sve to moguća KAZNA OD 100 MILIONA!

Kako navodi portal Sportbladet, firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com".

Ukoliko je ovaj podatak tačan, Zlatanom će se gotovo sigurno pozabaviti  UEFA i FIFA koji strogo zabranjuju igračima bilo kakvu umešanost u kladioničarski biznis!

Informer

 

Najgore od svega je što Ibrahimovićeva firma ostvaruje prihod od uplata u pomenutoj kladionici, što samim tim njega dovodi u lošu poziciju.

Povodom ovog slučaja oglasio se i FS Švedske.

- Nismo razgovarali sa Zlatanom. Ne razmišljam o mogućoj kazni za njega, ali bih voleo da dobijem precisznije informacije od FIFA vezano za regulative u oko ovog slučaja i kako se one interpretetiraju - izjavio je generalni skretar švedskog fudbalskog saveza Hakan Sjorstrand.

Informer

 

Izvršni direktor kladionice "Bethard" Erik Skarp potvrdio je Sportbladetu da je švedski napadač i dalje vlasnik udela u "Bethardovom" jedinom akcionaru "Gamedai Group PLC". Zakoni UEFA i FIFA obuhvataju sva takmičenja, od kvalifikacija za Mondijal, pa do Lige Evrope, a u oba je Zlatan igrao sa reprezentacijom i sa Milanom! To znači da je mogao da utiče na ishode utakmica što se naravno u ovom slučaju ne dovodi u pitanje, ali je strogo kažnjiva njegova uloga kao malog akcionara u kladionici.

Švedski mediji pišu da bi njihova zvezda mogla da bude kažnjena sa 100 miliona evra ili da bude suspendovana iz fudbala na maksimalne tri godine, ako se ispostavi se ovo kao tačno!