Autor: Informer.rs

11.06.2021.

14:18 >> 13:15

Foto: fss.rs

Sport

PRVI PORAZ PIKSIJA NA KLUPI SRBIJE! "Orlovi" očajni protiv Japana, Stojković će biti ljut! /VIDEO/

"Orlovi" nisu briljirali protiv Jamajke, a protiv Japana su bili očajni pa nema sumnje da će imati selektor Stojković šta da im kaže u svlačionici.

Bile su ove utakmice test za mlade nade, a nisu su beš proslavili "orlovi".  "Okrnjeni" orlova sigurno neće dobiti prelaznu ocenu od selektora, a strelac jedinog gola na utakmici bio je Ito na početku drugog poluvremena.

Informer

 

Loše prvo poluvreme odigrali su Srbija i Japan, bez golova sa samo tri solidne prilike. Osim šanse za Makarića i šuteva sa distance Joveljića u finišu meča ništa nismo videle tokom prvih 45 minuta igre. 

Ito je prvi pripretio Srbiji i to tek u 34. minutu utakmice. Dobrom intervencijom zaustavio je ovaj šut golman Rajković. 

Informer

 

Desetak minuta kansije orlovi su zapretili. prvo je sa oko 20 metara pikušao Joveljić ali je lopta završila malo iznad prečke. Dva minuta kasnije i Makarič je bio u još boljoj šansi ali je smao iznervirao selektora Dragana Stojkovića.  Loše je  šutirao posle asistencije Spajića. Iskosa sa leve strane gađao je dalji ugao, međutim, neprecizno. Iznerviralo je to selektora Stojkovića, koji je ljutito bacio masku za lice na zemlju.

Kapitulirali su orlovi na startu drugog dela meča. Uspavala se naša odbrana. Ito je pogodio za vodstvo Japana posle uigrane akcije iz kornera. Sam je ostao na drugoj stativi i matirao Rajkovića.
Imali smo sreće u 64. minutu. Odličan kontranapad izveli su Japanci, Ito je na drugoj stativi pronašao rezervistu Ada Onaivua, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu.

Igrači Srbije u nastavku meča nisu uspeli pošteno da zaprete domaćinu, pa nije bilo ni promene rezultata. 

Strelac: Ito u 48. minutu 

SRBIJA: Rajković - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Gudelj, Ne. Maksimović, Grujić (46. Vulić), Terzić - Makarić (46. Petković), Joveljić, N. Jović (58. Gavrić).


JAPAN: Gonda - Tanigući, Muroja, Ueda, Nagatomo - Morita, Hašimoto (46. Kavabe) - Furuhaši (46. Onaivu), Minamino, Ito (od 76. minuta Asano) - Kamada.

Informer

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj meča!

90. minut - Igraće se još tri minuta.

87. minut - Šut Asana sa dvadesetak metara, ali je Rajković bio dobro postavljen.

85. minut - Još pet minuta do kraja meča, a nema najava na terenu da bi orlovi mogli bar do remija.

Informer

 

78. minut - Ivan Ilić umesto Nemanje Maksimovića.

76. minut - Na terenu je i bivši fudbaler Partizana, Takuma Asano. Umesto sterlca jedinog gola, Ita.

69. minut - Bore se Japanci, vrše pritisak hoće do drugog gola, dok naši ne mogu da prebace loptu na protivničku polovinu.

Informer

 

64. minut - Opet su nam Japanci zatresli mrežu, ali  na sreću bio je ofsajd. Ito je na drugoj stativi pronašao rezervistu Ada Onaivua, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu.

59. minut - Nagatomo probio našu odbranu po levoj strani, na našu sreću nije dobro centrirao.

53. minut - Sjajan slobodan udarac Terzića na levoj strani, pronašao je Stefana Mitrovića, ali šut glavom kapitena nije bio preblem za Japance.

49. minut - Umalo 2:0. Kavada se iznenada našao u šansi, ali je Rajković imao sreće

48. minut - GOOOL! Japan vodi 1:0. Zaspala je idbrana Srbije i ostavila fudbalera Genka samog na drugoj stativi. Rajković ništa nije mogao.

Informer

 

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - Još jedna prilika za orlove, Spajić je uposlio Makarića, koji je samo iznervirao selektora Stojkovića. Lopta je otišla pored gola.

42. minut - Dobra, najbolja šansa za Srbiju,  Dejan Joveljić je zapretio sa oko 20 metara, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

35. minut - Pokušaj orlova posle prekida ali vrlo loš.

34. minut - Prvi šut u okvir gola u 34. minutu. Ito je zapretio, ali Rajković bio siguran.

29. minut - Bez golova, bez uzbuđenja, bez ijedne prilike na meču u dosadašnjem delu utakmice.

23. minut - Slobodan udarac za Japan na nešto više od 30 metara. Kamada je probao da zapreti, ali je šutirao u živi zid.

21. minut - Kombinovali su Gudelj i Spajić, ali ukrali su im Japanci loptu, na našu sreću dobra šansa zaustavljena zbog ofsajda.

15. minut - Slobodan udarac za našu reprezentaciju. Ikosa desno na oko 40 metara od gola izveo je Gudelj. Japanci su se odbranili.

13. minut - I dalje traje odmaravanje snage. Igra se uglavnom na sredini terena.

7. minut - Teško naši napadači dolaze do gola Japana.

3. minut - Zaustavio je Stefan Mitrović napad Japana, usledila je kontra ali bez konkretne završnice

1. minut - Počeo je meč!

12.06 - Srbija je pre nekoliko dana odigrala 1:1 sa Jamajkom, a orlove je spasio Strahinja Pavlović .

12.00 - Pratite iz Informer.rs meč između reprezentacija Srbije i Japana.

Bonus video