• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2021

10:53 >> 08:54

SRBIJA SE IZVUKLA PROTIV JAMAJKE! Greške, kiks golmana, pa golčina Pavlovića za spas "orlova"! /VIDEO/

fss.rs

Fudbal

SRBIJA SE IZVUKLA PROTIV JAMAJKE! Greške, kiks golmana, pa golčina Pavlovića za spas "orlova"! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrali je meč bez pobednika sa Jamajkom - 1:1 u prijateljskom meču u Japanu

Odigrali su puleni Dragan Stojkovića dva različita poluvremena. Istina, videli smo na terenu brojne debitante, niko nije ni očekivao da će "plesati" po terenu, ali su "orlovi" vrlo loše delovali tokom prvih 45 minuta meča. Međutim, znatno bolje izdanje tokom drugih 45 minuta isplatilo se našem timu.

Gubili su "orlovi" od 29. minuta utakmice, ali su mnogo bolje zaigrali u drugom delu meča što im se isplatilo u 61. minutu kada je Strahinja Pavlović prvim golom u dresu orlova doneo izjednačenje našem timu - 1:1 i ispostavilo se postavio konačan rezultat.

Selektor Dragan Stojković je počeo meč sa sedmoricom debitanata, na teren je poslao golmana Đorđa Nikolića, defanzivce Savu Aranđela Čestića, Aleksu Terzića, vezistu Ivana Ilića, te ofanzivce Nemanju Jovića, Željka Gavrića i Dejana Joveljića. 

Foto: Starsportphoto

 


Jamajka je to kaznila i stekla gol prednosti posle prvih 45 minuta igre. Grej je doveo svoj tim u vođstvo u 29. minutu nakon velike greške našeg golmana Nikolica. Izašao je mladi čuvar mreže van pozicije, jedva je uspeo da izbegne da uhvati loptu van kaznenog prostora, ostavio je prazan gol, a to su lako iskoristili Jamajkanci.

Bili su "orlovi smušeni i nesigurni u odbrani, mnogi grešil, dok je napad prodao tek u finišu prvog dela utakmice, kada su stvorene dve dobre prilike. Ilić je sjajno šutirao glavom, ali je golman Jamajke bio na mestu i zaustavio taj šut. Potom su sjajno kombinovali Joveljić i Terzić, ali Gavrić nije stigao do lopte. Takođe, golman Nikolić je nekoliko minuta pre kraja prvog dela meča sprečio Jamajku da duplira prednsot, pa se malo iskupio zan kiks kod pogotka.

U drugom delu je Srbija zaigrala ofanzivnije. Piksi je napravio četiri izmene, u igru je uveo Marka Ilića, Strahinju Pavlovića, Milana Makarića i Uroša Spajića i brzo je dobio rezultate. Naša reprezentacija je igrala dva klasična napadača i u nastavku delovala ofanzivnije nego u prvom delu igre.

Foto: fss.rs

 

Bolja igra u drugom delu isplatila se u 61. minutu meča. Strahinja Pavlović je iz drugog pokušaja postigao prvenac u dresu Srbije. Prvi pokušaj levom je bio blokiran, a naredni desnom, slabijom nogom završio je u golu Jamajke za 1:1. 

Desetak minuta posle pogotka Pavloviće je zabriljirao pred našim golom. Zaustavio je Greja i sprečio Jamajku da opet povede.  U finišu meča je opao nivo igre, Srbija nije uspela da ozbiljnije zapreti rivalima, ali je sačuva svoj gol pa nije bilo promene rezultata. 

Srbija će u Japanu odigrati još jednu utakmicu, pošto će 11. juna od 12:25 igrati protiv domaće selekcije.

 

SRBIJA - JAMAJKA 1:1 (0:1)

 

Strelci: Pavlović 61. minut - Grej 29. minut

Stadion: "Miki". Sudija: Jamamoto (Japan)

SRBIJA: Nikolić (od 46. M. Ilić)- Petković, Mitrović, Čestić (od 46. Pavlović), Terzić - Gudelj, Grujić (od 64. minuta Maksimović), I. Ilić (od 46. Spajić) - Gavrić (od 46. Makarić), Jović, Joveljić.

JAMAJKA:Tejlor - Mur, Bel, Lou (od 72. minuta Morison) - Fišer, Harding, Marijapa, Vilijams - Grej (od 79. Tilt), Ist, Targot.

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

KRAJ MEČA! 

94. minut - Morison je šutirio, ali daleko preko gola.

93. minut - Pavlović je prekinuo kontru Jamajke faulom, bilo je malo čarki na terenu, Morison se naljutio, ali brzo su se strasti smirile. 

90. minut - Slobodan udarac za Srbiju. Gudelj je šutirao, ali neprecizno, loš udarac preko gola je lopta završila.

90. minut- Igraće se još tri minuta!

88. minut - Srbija ima inicijativu, ali bez šanse za novi pogodak.

80. minut - Deset minuta ostalo je do kraja utakmice, videćemo da li Srbija može do preokreta.

77. minut - Grej je izbacio Mitrovića iz igre, krenuo ka našem golu, ali pored Pavlovića nije mogao. Sjajan start Strahinje u kaznenom prostoru, sprečio je verovatno čist gol Jamajke.

72. minut- Na teren će Ravel Morison, nekada veliki talenat Mančester junajteda.  Menja kapitena Demijana Loua.

64. minut - Marko Grujić je završio meč, a nerenu je Nemanja Maksimović.

61. minut - GOOOL! Strahinja Pavlović zatresao je mrežu desnom nogom za 1:1 . Pavlović postiže prvi gol u dresu Srbije.  Prvi pokušaj levom je bio blokiran, a naredni desnom, slabijom nogom završio je u golu Jamajke za 1:1.  Odmah je otrčao Pavlović so selektora Stojkovića da sa njim proslavi gol.

 

 

59. minut - Aleksa Terzić je bio u dobroj šansi da donese Srbiji 1:1, ali bio je u ofsajdu.  

58. minut - Mur je prvi igrač Jamajke koji je dobio žuti karton.

53. minut - Grujićje odlično s loptom spojio Petkovića, koji pokušava da prođe čuvara, ali gubi loptu i pravi prekršaj.

50. minut - Srbija želi što pre da se vrati u meč. Drugo poluvreme počinje sa dva špica - Dejanu Joveljiću se oridružio najbolji strelac Superlige Makarić.

47. minut - Prvi korner na utakmici izvešće Srbija.

46. minut - Selektor Stojković je napravio četiri promene. Marko Ilić, Strahinja Pavlović, Milan Makarić i Uroš Spajić ulaze u igru, a izlaze Đorđe Nikolić, Sava Čestić, Ivan Ilić i Željko Gavrić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Prvo poluvreme

46. minut - Lepa akcija Terzića i Joveljića, ali lopta nije stigla do Gavrića, bila je prejaka. Šteta!

45. minut-  Umalo 2:0 za Jamajku, ali Nikolić na mestu i brani.

43. minut - Sad je Srbija imala priliku da se vrati u meč. Posle odlične akcije  centrirao je Petković s boka na peterac, Ilić je skočio i šutirao glavom, ali je golmana Jamajke odbranio udarac.

Foto: fss

 

37. minut - Nova greška Nikolića, oklevao je sa ispucavanjem lopte, pa je napucao Ista, srećom lopta se odbila u gol aut.

36. minut - Smušeno su sada naši igrači, ali na sreću Ilić je blokirao na kraju udarac Vilijamsa.

35. minut - Opet Jamajka preti, ali Gudelj je u dva navrata blokirao udarad i spasio Srbiju.

Foto: Starsportphoto

 

32. minut -  Odličan potez Jovića, poslao je loptu na kontra stranu ka Petkoviću, ali mu je lopta pobegla.

29.minut - GOOOL! Jamajka vodi 1:0, golom Greja koji je iskoristio grešku našeg golmana Nikolića. Nikolić je izleteo je na ivicu šesnaesterca, pobegla mu je lopta iz ruku, a Grej je to kaznio i sa oko 15 metara poslao fudbal u praznu mrežu.

27. minut - Prva ozbiljnija akcija Srbije. Grujić je pronašao Joveljića pred golom Jamajke, ali nije uspeo da uputi udarac, dao je sebi malo jači for. Konačno, bar malo uzbuđenja.

23. minut - Faul nad Nemanjom Jovićem.

18. minut - Prvi pokušaj Srbije, Aleksa Terzić je šutirao sa oko 18 metara, ali loše, preko gola.

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Petković je zaustavio napad Jamajke ali je dobio jak udarac u koleno i žali se na povredu. Spajić je otišao na zagrevanje. Dobra vest, defenzivac se ipak vratio na teren.

14. minut - Čestić je dobio žuti karton posle faula.

13. minut - Sada je bilo opasno. Nikolić je pogrešio, izgubio je loptu, ali na našu sreću spetljali su se igrači Jamajke pred golom Nikolića, pa su orlovi uspeli da se odbrane. Pokušaj Targota izblokiran.

12. minut - Jamajka ne uspeva da priđe našem šesnaestercu, mada ni Srbija nije opasna u napadu. 

Foto: Starsportphoto

 

11. minut - Mnogo grašeka prave naši momci, što nije čudno jer su odradili zajedno samo nekoliko treninga.

9. minut - I dalje bez uzbuđenja na utakmici Srbije i Jamajke. 

5. minut - Bez prilika tokom prvih pet minuta utakmice, ni na jednoj strani.

- Na klupi reprezentacije Srbije su: golmani Ilić i Rajković, Pavlović, Ristić, Spajić, Maksimović, Makarić i Vulić.

1. minut - Počela je utakmica!

- Stefan Mitrović sa kapitenskom trakom na ruci predvodi saigrače na terenu!

- U jedinom međusobnom susretu do sada Srbija je bila bolja od Rege bojsa u maju 2014. godine – 2:1.

 

 

 

 

08.30 - Selektor Stojković je na teren poslao sedmoricu debitanata: golmana Đorđa Nikolića, defanzivce Savu Aranđela Čestića, Aleksu Terzića, vezistu Ivana Ilića, Nemanju Jovića, Željka Gavrića i Dejana Joveljića.

 

08.28 - Selektor Stojković će iskoristiti ovaj meč da kombinuje i menja formaciju, da testira kvalitet budućih nada.

08.20 - Dobro došli! Pratite uz Informer.rs meč između Srbije i Jakamke u Japanu.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sladjan

pre 2 godine

Daj bre ljudi koji mladi ,pa mi zadnjih 30 godina nemamo ni najbolji Tim,vecito kao neki mladi ,koji nemaju kvalitet ni za nasu ligu!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)
Ljubav

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)

Melanija Tramp proslaviće 26. aprila 54. rođendan. Kada bi se njen život pretočio u filmsku priču, bila bi to veoma uzbudljiva drama, sa primesama komedije, a nekada i tragedije. Neki bi rekli da tu ima i horor elemenata. Jedni smatraju da se odlično udala, drugi da nije mogla gore da izabere i da je nesrećna u braku u kojem ostaje samo zbog novca.

25.04.2024

15:30

Džet set

Srbija