Autor: Informer.rs

21.06.2021.

23:07 >> 18:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

BELGIJA I HOLANDIJA DOMINIRALI U GRUPAMA! Danci se PROVUKLI, Austriji dovoljan GOL za osminu finala! /FOTO/

Belgija je pobedila Finsku sa 2:0, i tako obezbedila prvo mesto u Grupi A sa maksimalnim učinkom, a taj rezultat išao je na ruku Danskoj. Skandinavci su pregazili Rusiju sa 4:1 u Kopenhagenu i uspeli da izbore mesto u narednoj fazi takmičenja!

Informer

Uz Belgiju i Dansku, još dve selekcije danas su se plasirale u osminu finala. Holandija se u završnicu prvenstva plasirala kao prva u grupi sa maksimalnim učinkom, Lale su danas dobile Makedoniju sa 3:0, dok je Austrija sa šest bodova zauzela drugo mesto i minimalnom pobedom od 1:0  protiv Ukrajine ispunila primarni cilja, a to je nokaut faza. 

Severna Makedonija - Holandija 0:3 (0:1)
Depaj 24, Vajnaldum 51, 58

Ukrajina  - Austrija 0:1 (0:1)
Baumgartner 20

Finska - Belgija 0:2 (0:0)
Hradecki 75ag, Lukaku 81

Rusija - Danska 1:4 (0:1)
Dzjuba 71p - Damsgard 37, Poulsen 59, Kristensen 80, Mele 82

RUSIJA - DANSKA 1:4 (0:1)

Strelci: Dzjuba 71p - Damsgard 37, Poulsen 59, Kristensen 80, Mele 82

Stadion: Parken, Kopenhagen   Sudija: Klermon Turpan, Francuska

RUSIJA (4-2-3-1): Safonov - Mario Fernandeš, Diveev, Džikija, Kudrijašov - Ozboev, Zobnin - Aleksej Mirančuk, Golovin - Dzjuba

DANSKA (3-4-3): Šmajhel - Kristensen, Kjer, Vestergard - Vas, Hajbjerg, Dilejni, Mele - Brajtvajt, Poulsen, Damsgard

82. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL - 4:1! Sjajna kontra Danske i pogodak iz kontre za Melea!

80. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, ma kakav gol, GOLČINA! Opalio je Andreas Kristensen po lopti sa dvadesetak metara i pocepao mrežu Safonova - 1:3!

71. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Siguran je sa bele tačke bio Artom Dzjuba, smanjuje Rusija prednost Danaca na Parkenu!

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Duplira Jusuf Poulsen prednost Danske nakon kardinalne greške Romana Zobnina! Ruski vezista je sa pola terena pokušao da vrati loptu do Safonova, a napadač RB Lajpciga je vrebao grešu, presekao loptu i lako matirao golmana Rusije!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

37. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Nakon pola časa uspavanke na Parkenu, Danska je stegla prsten oko ruskog gola, a nagrada stiže vrlo brzo! Mladi Mikel Damsgard koji je zamenio Kristijana Eriksena u timu raspalio je po lopti i savladao Safonova - 0:1!

Informer

1. minut - Počela je utakmica na Parkenu! 

Čeka se rasplet u grupi B! Nakon uvodna dva kola Belgija je siguran učesnik osmine finala i imaju šest bodova, Finska i Rusija su na po tri, dok Danci nisu uspeli da se oporave posle šoka sa premijere EURA!

FINSKA - BELGIJA 0:2 (0:0)

Stadion: Stadion Sankt Peterburg, Rusija   Sudija: Feliks Brih, Nemačka

FINSKA (5-3-2): Hradecki - Raitala, Tojvio, Arajuri, O'Šognesi, Ljornen - Lod, Sparv, Kamara - Pohnjapalo, Puki

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Bojata, Denajer, Vermalen - Trosar, De Brujne, Vitsel, Šadli - Doku, Lukaku, E. Azar

81. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Lukaku - 2:0!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Belgija, bio je Vermalen najviši u skoku, uspeo je Hradecki da zaustavi njegov udarac, ali se spetljao u ugurao loptu u svoju mrežu!

65. minut -  Ne prašta Lukaku ni metar slobodnog prostora! Prvi pravi pas za napadača Intera i odmah rutinska egzekucija! Ipak, nakon korekcija iz VAR sobe gol je poništen!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

40. minut - Belgija kontroliše dešavanja na meču protiv Finske, ali se Skandinavci izuzetno brane u prvom poluvremenu!

1. minut - Utakmica je počela!

20:14 - Tema oko klečanja u znak podrške u borbi protiv rasizma postala je glavna pred Evropsko prvenstvo, a tako ostaje i tokom takmičenja! Evo koju je odluka donela Nemačka pred nastavak kontinentalnog prvenstva!

19:55 - Imamo prvi par u osmini finala! Austrija je nakon pobede protiv Ukrajine zakazala megdan Italiji, dok će Holandija čekati jednu od trećeplasiranih ekipa nakon prve faze takmičenja!

MAKEDONIJA - HOLANDIJA  0:3 (0:1)

Strelac: Depaj 24, Vajnaldum 51, 58

Stadion: Johan Krojf arena (Amsterdam)    Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

MAKEDONIJA (4-2-3-1): Dimitievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Ademi, Bardi - Tričkovski, Elmas, Trajkovski - Pandev

HOLANDIJA (5-3-2): Stekelenburg - Damfris, De Fraj, De Liht, Blin, Van Anholt - Vajnaldum, De Jong, Gravenberh - Malen, Depa

90. minut - KRAJ UTAKMICE!

72. minut - Još jedan poništen gol za Makedoniju! Sada je Čurlinov pobegao štoperima Holandije, ali je rezervista bio u ofsajdu za "pola koraka", te je Kovač poništio i drugi pogodak debitantima!

70. minut - KRAJ! Izveo je Igor Angelovski Pandeva sa terena i tako ga poslao u zasluženu reprezentativnu penziju! Apsolutna legenda makedonskog fudbala ispraćena je sa ovacima!

58. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo Vajnaldum! Sve na "prvu" odradili su Holanđani, Depaj je šutirao, Dimitrievski je ponovo odbranio nemoguće, ali je lopta pala na nogu novom igraču Pari Sen Žermena koji je poslao u nebranjeni deo gola - 0:3!

51. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sve je gotovo u Amsterdamu, vodi Holandija sa 2:0 nakon drugog gola Žoržinja Vajnalduma na Evropskom prvenstvu! Sada je Depaj upisao asisnteciju, a debitant će teško do bodova na prvom velikom takmičenju!

Informer

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

30. minut - Spasio je sada Dimitrievski Makedonce! Ponovo je Denzel Damfris bio u centru pažnje, ali je golman Severne Makedonije skinuo zicer beku PSV-a!

26. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Sevnula je kontra Holandije nakon što je Depaj oduzeo loptu Pandevu, pretrčao je novi napadač Barselone ceo teren i posle asistencije Malena savladao Dimitrievskog - 0:1!

21. minut - STATIVA! Ponovo je Pandev bio arhitekta novog napada Makedonaca, a Trajkovski je sa dvadesetak metara pogodio stativu... Ponovo nije sreća bila na strani komšija!

9. minut - Poništen je gol Aleksandru Tričkovskom! Bio je napadač Makedonije u minimalnom ofsaju, ali dovoljnom da arbitar Ištvan Kovač poništi njegov pogodak! 

1. minut - Utakmica je počela! 

UKRAJINA - AUSTRIJA  0:1 (0:1)

Strelac: Baumgartner 20

Stadion: Nacionalni (Bukurešt)     Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

UKRAJINA (4-1-4-1): Bušcan - Karavajev, Zabarnji, Matvijenko, Mikolenko - Sidročuk - Jarmolenko, Šaparenko, Zinčenko, Malinovski - Jaremčuk.

AUSTRIJA (4-3-2-1): Bahman - Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba - Šlager, Lajmer, Grilič - Baumbartner, Zabicer - Arnautović.

90. minut - KRAJ UTAKMICE!

75. minut - Imali su Ukrajinci dobru šansu da izjednače nakon što je Dragović srušio Cigankova u opasnoj zoni. Ipak, pravi Jaremčuk faul u napadu, te je propala potencijalna prilika!

60. minut - Velika šansa za Ukrajinu! Ubacio je Cigankov loptu posle slobodnog udarca, a defanzivac Austrije Lajner šutirao je ka svom golu. Na sreću, Bahman je bio koncentrisan i zaustavio je udarac svog saigrača!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

20. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Austrija posle kornera, Kristof Baumgartner pogađa glavom nakon sjajnog centaršuta Alabe - 0:1!

Informer

Tanjug

3. minut - Odmah velika šansa za Austriju u Bukureštu. Dobio je Štefan Lajmer sjajnu loptu u petercu rivala, ali se vezista pošteno obrukao!

1. minut - Utakmica je počela! 

17:11 - Kritike na račun Španije su sve glasnije iz dana u dan, a priključio im se nekadašnji reeprezentativac Holandije i fudbaler Real Madrida i Betisa, Rafael van der Vart. - Jedino Španci rade jeste da prebacuju loptu sa jedne strane na drugu -rekao je Holanđanin i nije se tu zaustavio: - Španija nema igrača koji ume da pošalje konkretan pas za gol.

16:55 - Jasno je da će sve oči biti uprte na meč između Ukrajine i Austrije! Izabranici Andreja Ševčenka će biti drugi ukoliko ne izgube, Austrija mora da pobedi ukoliko želi da završi na drugom mestu.

Informer

 

16:37 - Ukrajinska živa legenda, Andrej Ševčenko, ostao je dosledan fudbalerima koji su igrali i do sada, dok je Franko Foda napravio značajnu izmenu u odnosu na prva dva meča. Od starta će Ukrajince napadati Marko Arnautović, a ne Saša Kalajdžić.

Informer

 

16:04- Svi fudbaleri i članovi stručnog štaba fudbalske reprezentacije Engleske bili su negativni na poslednjem testiranju na korona virus! Za razliku od njih, podsetimo, u Škotskoj nije sve tako sjajno! 

15:41 -  Nemački fudbaler Leon Gorecka rekao je danas da svi reprezentativci te zemlje podržavaju predlog da kleče pred utakmice u znak podrške u borbi protiv rasizma na Evropskom prvenstvu, iako do sada nisu to učinili.

15:37 -  Mančester Siti je prema navodima poznatog novinara Fabricija Romana, poslalo zvaničnu ponudu za Harija Kejna od garantovanih 100 miliona funti plus mogućnost da se uključi još neki igrač.

Informer

 

15.30 - Kraj utakmice između Nemačke i Portugala u subotu popodne u Minhenu ostaće upamćen i po susretu dvojice nekadašnjih saigrača u Real Madridu - Tonija Krosa i Kristijana Ronalda, koji su pre dva nada bili na različitim stranama. Igrali  su zajedno u Real Madridu od 2014. do 2018. godine. Utakmica u Minhenu koji su Nemci rešili u svoju korist sa 4:2 bila je prilika za susret bivših saigrača, a Kros je nedugo nakon toga otkrio:
- Razmenili smo i dresove. Bilo je lepo videti ga ponovo - istakao je Kros.

14:59 - Donaruma je iskoristio slobodan dan i napustio je kamp Azurakako da bi prošao medicinske preglede u jednoj privatnoj klinici i stavio paraf na petogodišnji ugovor sa PSŽ-om! Donaruma će po sezoni zarađivati 12 miliona evra, što je četiri više od onoga što mu je Milan davao za produžetak saradnje

Informer

 

14:50 - Napadač danske reprezentacije Jusuf Poulsen dodatno je svojom izjavom podgrejao atmosferu pred susret sa Rusijom (21.00).

Njegove reči kako "Danska ne zaslužuje da bude u nokaut fazi, ako ne može da pobedi Rusiju" u najvećoj zemlji na svetu shvatili su kao uvredu. Tako ruski Čempionat nalaže svojim ljubimcima: -  - Momci, kaznite Dance zbog njihovog dugačkog jezika!

14.21 - Ispostavilo se da su Nemci ipak doživeli težak hendikep pred poslednji meč u grupi smrti protiv Mađarske - Tomas Miler definitivno je otpao i Joahim Lev na njega neće računati u sredu!

13.55 - Napadač Francuske Usman Dembele sada i definitivno je završio je učešće na Evropskom prvenstvu! On se povredio u utakmici protiv Mađarske (1:1) nakon samo 22 minuta provedena na terenu. Utvrđeno je da je problem sa kolenom veći nego što se činilo u prvi mah i da će morati da pauzira najmanje tri sedmice. To znači da neće više igrati na EP i već je napustio kamp Francuske u Budimpešti. "Galski petlovi" se u sredu od 21 sat sastaju sa Portugalijom u 3. kolu grupe F.

13.12 - Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da će kapiten Hari Kejn zadržati mesto u timu u utakmici protiv Češke u poslednjem kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

12:41Kapiten Velsa Geret Bejl nije se proslavio protiv Italijana u 3. kolu grupe A, njegova selekcija je izgubila rezultatom 1:0, ali je on srećan plasmanom dalje.

Informer

 

- Znali smo da će biti teška utakmica od starta. Bilo je puno defanzive sa naše strane i trčanja, pa sada imamo u timu neka veoma umorna tela -rekao je Bejl posle meča.

12:14 - Selektor Turske Šenol Guneš je rekao da je prvi meč sa Italijom i poraz uticao na igrače.

- Svesni smo da nismo bili dovoljno dobri. Prva utakmica je imala negativan efekat na moje igrače. To se dešava. Ali ti igrači će mnogo godina igrati za Tursku i biće uspešni kao i pre- rekao je Guneš.

11:59 -Žoze Murinjo je razočaran Hrvatima!

- Škotska u poslednjem kolu igra protiv Hrvatske, koja se ne pokazuje kao velika pretnja! Ma ovom turniru Hrvatska nije na vrhunskom nivou i mislim da su škotskoj otvorena vrata za pobedu i prolazak dalje- rekao je čuveni trener! 

Informer

 

11:33 -  Francuska će do kraja EP igrati bez Osmana Dembelea! Napadač Barselone je ponovo povređen! 

11:26 - Bili Gilmur, fudbaler Škotske, pozitivan je na korona virus! Kakav hendikep! Bio je najbolji igrač protiv Engleske! 

11:13 - Panika u Nemačkoj! Kako je objavljeno na zvaničnom tviter profilu nemačkog nacionalnog tima današnji trening propustili su Mats Humels, Tomas Miler, Lukas Klosterman i Ilkaj Gundogan. U pitanju su povrede kolena ili mišića i za sada nema detalja o njihovom stepenu, odnosno da li će pomenuti igrači biti spremni za okršaj sa Mađarima u sredu uveče. U slučaju trijumfa ili čak i remija izabranici Joahima Leva idu u osminu finala, pitanje je samo sa koje pozicije.

11.00 - Selektor Italije Roberto Manćini u 89. minutu meča protiv Velsa napravio izmenu golmana (1:0). Đanluiđija Donarumu zamenio je Salvatoreom Siriguom, iako nije bila u pitanju povreda niti bilo kakva prinudna izmena. Velšani smatraju da ih je Roberto Manćini time ponizio, jer je Italija vodila rezultatom 1:0 i imala igrača više. Manćini je razlog video u ličnom primeru iz igračkih dana kada na Svetskom prvenstvu baš u Italiji 1990. godine nije odigrao ni minut. Tadašnji selektor Azeljio Vićini je prednost davao Đanluki Vijaliju, Salvatoreu Slikaćiju, Robertu Bađu i Andrei Karnevaleu.

Informer

10.43 - Hrvatska u utorak igra meč odluke na Evropskom prvenstvu, gde će morati da pobede Škotsku ukoliko žele plasman u osminu finala. Ali, glavna tema u komšiliku je izbor nogo selektora umesto Zlatka Dalića, a čini se da većina na tom mestu želi da to bude - Robert Prosinečki!

Hrvatski "Indeks" postavio je  pitanje čitaocima "Treba li Prosinečki da postane selektor Hrvatske?" Dobijeno je preko 17.500 glasova, a zaključak je jasam - 69 odsto odgovorilo je sa DA, što znači da nešto više od 12.000 glasača navija da legenda Crvene zvezde postane selektor. Sa NE je odgovorilo 31% onih koji su glasali, što je malo više od 5.000 ljudi.

Informer

Zlatko Dalić

10.10 - Kapiten fudbalske selekcije Severne Makedonije Goran Pandev najavio je kraj reprezentativne karijere nakon poslednjeg meča Grupe C na Evropskom prvenstvu. Pandev (37), za svoju zemlju odigrao je 121 meč, u gotovo dve decenije.On se već jednom oprostio od igranja za reprezentaciju, ali je odluku promenio nakon što je 2015. godine na selektorsko mesto došao Igor Angelovski.

- Mislim da je ovo pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije - rekao je Pandev.

09.35  - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini, naravno, zadovoljan je sa tri pobede iz tri susreta grupne faze Evropskog prvenstva. Italijani su posle Turske i Švajcarske (obe po 3:0), savladali i Vels rezultatom 1:0 i obezbedili prvo mesto u grupi A.

Manćini je izjednačio rekord Vitorija Poca od pre osam decenija sa 30 uzastopnih pobeda.

- Poco je osvojio mnogo važnih trofeja, a ja sam i dalje iza tog nivoa. Svaki tim u osmini finala može da osvoji EURO. Ne smemo da mislimo da možemo da pobedimo svaki meč i ništa ne smemo da uzimamo zdravo za gotovo -  poručio je Manćini.

09.31 -  Svi rezultati i tebele na jednom mestu!

09.30 -  OVDE možete da se podsetite minulog dana.

09.30 -  Pratite i danas uz Informer.rs najzanimljivija dešavanja i mečeve na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Bonus video