• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2021

23:07

TURCI SPAKOVALI KOFERE! Italija sa tri pobede ide dalje, Vels u osmini finala! Švajcarska čeka... /FOTO/VIDEO/

Tanjug

Fudbal

TURCI SPAKOVALI KOFERE! Italija sa tri pobede ide dalje, Vels u osmini finala! Švajcarska čeka... /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Grupna faza takmičenja na Evropskom prvenstvu je ušla u finiš, a tek nas očekuje rasplet situacije, ali jedno je sigurno - Turci idu kući posle poraza od Švajcarske od 3:1, Italijani su završili kao lideri grupe posle pobede nad Velsom od 1:0, koji je ostao drugoplasiran! Švajcarci će morati da se strpe da bi saznali kakva im je sudbina

Danas su na programu bili mečevi trećeg kola A grupe. 

Reprezentacija Italije sa maksimalne tri pobede plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što je u utakmici poslednjeg kola A grupe savladala Vels 1:0 (1:0).

Selektor Azura Roberto Manćini izveo je "kombinovan" tim, a gol odluke postigao je Mateo Pesina u 39. minutu.

Foto: Tanjug

 



Velšani, uprkos porazu, takođe idu dalje, jer su obezbedili drugo mesto, ispred Švajcarske, koja je istovremeno savladala Tursku 3:1 (2:0).

Švajcarci sada čekaju epilog da kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije prođu dalje, a strelci su bili Haris Seferović u šestom, odnosno Džerdan Šaćiri u 26. i 68. minutu.

Jedini gol za Tursku, koja se vraća kući bez osvojenog boda i kao najveće razočarenje Eura, postigao je Irfan Kahveči u 62. minutu.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

23:17 - Manćini je izjednačio rekord Vitorija Poca od pre osam decenija sa 30 uzastopnih pobeda.

- Poco je osvojio mnogo važnih trofeja, a ja sam i dalje iza tog nivoa. Svaki tim u osmini finala može da osvoji EURO. Ne smemo da mislimo da možemo da pobedimo svaki meč i ništa ne smemo da uzimamo zdravo za gotovo - poručio je Manćini.

23:01- Roberto Manćini blista posle nove pobede Italije!

- Nismo mogli bolje. Možda smo mogli da postignemo više golova, ali bilo je ekstremno toplo i vrlo fizička utakmica, pa su momci bili veoma dobri. Važno je da identitet tima ostane prisutan čak i kada se promeni tri ili četiri igrača. Svi znaju šta da rade kako bi na kraju produkt ostao isti - izjavio je Manćini posle utakmice.

Foto: Tanjug

 

22:24 - Fudbalski savez Nemačke saopštio je UEFA ipak dozvolila kapitenu Manuelu Nojeru da na Evropskom prvenstvu nosi traku u duginim bojama.

- Uefa je prihvatila argument da je takva traka simbol različitosti i da se zato može svrstati u kategoriju dobrih razloga. On traku nosi kao simbol snažne posvećenosti čitavog tima, različitosti, otvorenosti i toleranciji - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

 

22:01 - Selektor Severne Makedonije Igor Angelovski rekao je da je zadovoljan igrom u drugom poluvremenu protiv Ukrajine i da se nada da će njegova ekipa tako igrati u Amsterdamu.

- U drugom poluvremenu smo bili prava Severna Makedonija. Tako ćemo da igramo protiv Holandije -naveo je on.

Foto: Tanjug/AP

 

22:08 - Englezi uoči poslednjeg, trećeg kola grupne faze još nisu zvanično obezbedili nokaut fazu, a Rio Ferdinand zna šta bi trebalo da uradi Geret Sautgejt ako mreže na poluvremenu protiv Škotske budu mirovale.

- Kejn i dalje treba da bude starter. Očekujem mnogo od njega. On je fudbaler top klase. Prošle sezone najbolji asistent, najbolji strelac Premijer lige. Ne postaje se loš fudbaler preko noći, ali želim da vidim Harija na nivou Premijjer lige i želim to da vidim na ovom Euru! 

21:44 - Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Frank de Bur rekao je da mora da odluči da li će napraviti izmene u sastavu u utakmici protiv Severne Makedonije i odmori neke igrače.

21:00 - UEFA je saopštila da istražuje dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj zbog "moguće diskriminacije". Ona nije navela o kojem obliku diskriminacije se radi, već je saopštila da je postavila disciplinskog inspektora da obavi istragu.

Foto: printscreen

 

On će istražiti dešavanja na utakmici Madjarske i Portigala (0:3) i Mađarske i Francuske (1:1), odigrane u utorak, odnosno u subotu, na Puškaš Areni u Budimpešti.

20:44-  Manuel Nojer je na mečevima Eura nosio kapitensku traku u bojama duge i zbog toga bi FS Nemačke mogao da bude kažnjen! UEFA takav potez smatra kao politički gest, a Nojer je takvu kapitensku traku nosio jer je u Nemačkoj u toku "mesec Prajda", kada se pruža podrška osobama koje se smatraju pripadnicima LGBT zajednice.

20:29 -  Ronalda je prokomentarisao legendarni Dirtman Haman gostujući na irskoj televiziji. On smatra da je najbolji igrač branioca titule ispao budala kada je pokušao da omalovaži igrača Nemačke.

To je bilo potpuno nepotrebno. Naravno da je njegova tehnika impresivna, ali mislim da time ponekad omalovažava protivnika. To je uradio kod 1:0. Vi ste svi ovde oko mene uzdisali i divili mu se posle tog poteza. Da, Mesi i on su najbolji na svetu, ali Ronaldo sad izgleda kao budala. Pitajte njemačke igrače šta su mislili o tom njegovom potezu. Siguran sam da su ga primetili i da ih je to dodatno motivisalo- rekao je Haman.

Foto: reuters

 

20:11 - Poznati trener Hari Rednap govorio je o predstojećoj utakmici Hrvatske i Škotske!

Hrvatska je slaba. Igra vrlo skromno. To što sam video govori mi da Škotska ima velike šanse za pobedu. Hrvatska je u poslednjih 25 godina imala veliki broj velikih svetskih igrača i zato me čudi kako danas neprepoznatljivo izgleda!

Italija - Vels 1-0 (1:0)

Švajcarska - Turska 3-1 (2:0)

Foto: Tanjug

 

 

ŠVAJCARSKA - TURSKA 3:1 (2:0)

Stadion: Olimpijski stadion (Baku)         Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Strelci: Seferović 6, Šaćiri 26,68, Kaveči 62

ŠVAJCARSKA (3-4-1-2): Zomer - Elvedi, Akandži, Rodrigez - Vidmer (od 85. Mehmedi), Frojler, Džaka, Zuber (od 85. Benito) - Šaćiri (od 75. Vargas), Seferović (od 75. Gavranović), Embolo (od 85. Mehmedi)

TURSKA (4-1-4-1): Čakir - Čelik, Demiral, Sojundžu, Muldur - Ajhan (od 63. Jokšulu), Tufan (63. Jaziči), Kaveči (od 80. Kokču), Under (od 80. Karaman), Čalhanoglu (od 86. Tokoz) - Jilmaz.

 

 

 

90. minut - KRAJ! Turci idu kući! Švajcarci se još nadaju ostaku! 

77. minut - Odlično je izveo slobodnjak Džaka, ali pogodio je desnu stativu! 

68. MINUT-GOOOL!  Kakav meč u prestonici Azerbejdžana! Šaćiri je PONOVO strelac! Primio je precizan pas u šesnaestercu koju je poslao Zuber! Šutirao je pod prečku i doneo veliko slavlje Švakcarcima! 3:1

Foto: Tanjug

 

62. minut - GOOOL! Kaveči je strelac! Pogoršao je gol razliku Švajcarcima i obradovao Vels! 

46. minut - Počeo je drugi deo meča! 

45. minut - KRAJ U BAKUU! Rapsodija Švajcaraca i zasluženo vođstvo!

43. minut - Muldur je krenuo u solo prodor, prošao dva igrača i šutirao čim je došao pred golmana! Pucao je u levu stranu gola, ali je Zomer dobro odbranio! 

27. minut - Sada samo Švajcarci postoje na terenu! Nije prošlo ni 60 sekundi od drugog gola, a umalo da padne i treći. Šaćiri je istrčao sam ispred Čakira, ali ga je golman dobro reagovao! 

Foto: Tanjug

 

26. minut - GOOOL! Potop Turaka ! Šaćiri je duplirao prednost!Džerdan Šaćiri postigao je gol sa 18 metara. Golčina igrača rođenog u Gnjilanu!

22 minut -  Ako ovako nastave, Turci će biti najveće razočaranje Eura! Bliži im se treći poraz,a  trenutna gol-razlika ekipe od koje se mnogo više očekivalo je je 0:6.

20. minut - Zuber je bio asistetnt, a sada je on želeo da bude strelac! Lopta je otišla dva metra pored gola.

16. minut - Bek Muldur je iskosa probao da savlada Zomera, ali viđena je odlična intervencija čuvara mreže Borusije Menhengladbah.

6. MINUT - GOOOOL! VODI ŠVAJCARSKA! Seferović je strelac! Sjajan gol! Činilo se da će Turci do vođstva, a onda udarac sa ivice šesnaesterca, savršeno preciuzno! Lopta je prošla kroz noge Demiralu i završila u maloj mreži!

4. minut - Dobro su počeli Turci! Dva udarca ka golu Zomera, opasan je bio drugi, u režiji Kana Ajhana. Jan Zomer odlično je reagovao!

1. minut- Počeo je meč!

17:58- Švajcarska može da završi u prve dve ekipe ukoliko pobedi, a Vels izgubi od Italije - tada će odlučivati gol razlika - ali ć

 

 

ITALIJA - VELS 1:0

Stadion: Olimpiko (Rim).         Sudija: Ovidiju Hacegan (Rumunija). 

Strelac: Pesina 39

Crveni karton: Ampadu (Vels) u 55. minutu

ITALIJA (4-3-3): Donaruma (od 89. Sirigu) - Toloi, Bonući (od 46. Aćerbi), Bastoni, Emerson - Pesina (od 87. Kastrovili), Žoržinjo (od 75. Kristante), Verati - Kjeza, Beloti, Bernardeski (od 75. Raspadori)

VELS (3-4-3): Vord - Gunter, Gordon, Ampadu - Roberts, Alen (od 86. Levit), Morel (od 60. Mur), Vilijams (od 86. Dejvis) - Bejl (od 86. Bruks), Remzi, Džejms (od 74. Vilson)

90. minut - KRAJ! Obe ekipe su zadovoljne rezultatom!

75. minut - NAJBOLJA ŠANSA ZA VELS! Propustio je Geret Bejl! Rodon je sjajno poslao loptu, ovaj pokušao iz prve, ali katastrofalno loše! 

 

 

69. minut - Sjajno igraju Italijani! Deluje da Velšani nemaju čemu da se nadaju danas! 

56. minut! Prestrogo ili ne, ali rumunski sudija je pokazao put u svlačionicu igraču Velsa! Ampadu je dobio crveni karton! Stao je na nogu Bernanrdeskom! Sada će Velšanima biti znatno otežan posao! 

54. minut - Rasplamsava se borba na Olimpiku!

52. minut -  Stativa za Italiju! Bernaderski! 

46. minut - Počeo je drugi deo meča! 

 

 

45. minut - Kraj u Rimu! Zasluženo vode Italijani! 

Foto: Tanjug

 

39. minut - GOOOOL! Pesina je strelac, Verati asistent! Uigrana akcija iz slobodnjaka, Verati je kratko prosledio loptu u kazneni prostor, a Pesina ju je presekao za vođstvo Azura!

24. minut - Sjajna šansa za Italijane! Beloti nije uspeo da se upiše u strelce! Lepo su kombinovali Manćinijevi izabranici! 

15. minut -  I dalje je 0:0 na meču Italije i Velsa, a uprkos tome što su domaći igraju u izmenjenom sastavu, oni su ti koji dominiraju.

Jedan šut Emersona Palmijerija sa distance brani golman Vord.

Foto: Tanjug

 

5. minut - Ništa vredno pomena na ovom meču za sada...

1. minut - Počeo je meč! 

17:57 - Intoniraju se himne! Velšanima bi posao mogao biti lakši od očekivanog danas, jer je selektor Italijana Manćini izvršio čak osam izmena u odnosu na prethodni meč.

17:05-  Objasnio je reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović kako nekome koga je upravo upoznao objašnjava to ’KS’ umesto ’X’ u imenu odnosno ono ’-IĆ’ u prezimenu - i sve to u austrijskom pasošu i rekao kako se uopšte definiše?

- Svet fudbala je jako multi-kulti. Ponosan sam kako na svoje srpsko poreklo tako i na moju domovinu Austriju kojoj jako mnogo dugujem. U mojim grudima kucaju dva srca. Ja zaista srećom nisam nikada imao problema zbog toga što se u mom imenu nalazi to ’KS’ umjesto ’X’ ili ono ’-ić’ u prezimenu. Govorimo li konkretno o školi: Nikada nisam doživeo nekakvo šikaniranje. Nažalost, nisu svi oni koji imaju poreklo slično mom, prošli tako dobro kao ja! Nije mi prezima uopšte nikada predstavljalo prepreku! Mada moram reći da nikada nisam pravio nikakve probleme. U Beču žive ljudi raznih porekla, da li iz Srbije, Hrvatske, Bosne ili Turske. Svako ima svoje karakteristike. Ipak smo na kraju krajevima svi mi ljudi, sa dve ruke, dve noge. Respekt je neminovan da bi suživot mogao funkcionisati. Naravno da svugde postoje mutikaše, ali njih treba ignorisati. 

16:03- Brutalno Tijeri Andri je izveo slobodnjak i poslao loptu u same rašlje na treningu Belgije, a najbolji fudbaler reprezentacije, Kevin De Brujne, šaljivo je prokemtarisao pogodak pomoćnog trenera u stručnom štabu!

- Vežbali smo to pola sata i dali svega nekoliko golova, a onda je on zategao svoju levicu i ubio nas. A, imamo utakmicu sutra... Čovek se povukao pre deset godina, a ubio je u pojam celu državu. Može li da uđe sutra?

 

 

15.32 - Selektor reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković veruje u pozitivan rezultat za svoj tim u meču sa Turskom, u poslednjem kolu A grupe Evropskog prvenstva. Turska je izgubila od Italije sa 3:0 i Velsa sa 2:0, dok su Švajcarci posle remija sa Velsom (1:1) izgubili od Italije, sa 3:0.

- Igraćemo pred 30.000 turskih navijača, ali probaćemo da to okrenemo u svoju korist. Veoma važna, odlučujuća utakmica. Nema druge i treće šanse - rekao je Petković.

15.11- Selektor Mađarske Marko Rosi nije mogao sa sakrije suze posle remija sa Francuskom (1:1).
- Kada sam upoznao ekipu, rekao sam momcima da ko god obuče nacionalni dres mora uvek da pruži sve od sebe. Srce je najvažnije u fudbalu. U nacionalnim timovima je to još izraženije. Bilo je perioda kada stvari nisu išle kako smo želeli, ali smo se hrabro nosili. Imamo igrače koji su posvećeni i naporno rade svaki dan da se poboljšaju. Imamo svoje limite, ali i svetlu budućnost - istakao je Rosi plačući.

Foto: printscreen

 

14.40 - Niko nikad na jednom meču Evropskog prvenstva nije uspeo da postigne dva autogola, kao što je to uspeo branilac trofeja u porazu od Nemačke 4:2. Učinili su to Ruben Dijaš i Rafael Gereiro u samo pet minuta finiša prvog poluvremena.

Da stvar po Portugalce bude gora, pogoci su padali u trenutku kada su vodili 1:0. Na kraju su pretrpeli debakl i sada je situacija zamršena u F grupi. Francuska je prva sa četiri boda, jednim više od Portugala i Nemačke, dok je Mađarska na jednom.

 

14.00 - Finska u ponedeljak od 21 sat u Sankt Peterburgu igra protiv Belgije, utakmicu trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu. Belgija je već izborila plasman u osminu finala, a Finskoj je potreban bod kako bi se u svom prvom učešću na nekom velikom takmičenju plasirala u drugu fazu.

Oglasio se predsednik Finske Sauli Niniste i poželeo sreću fudbalskoj reprezentaciji u predstojećoj utakmici protiv Belgije, posle koje bi mogla da se plasira u osminu finala tog takmičenja.

Foto: tanjug/ap photo

 

13.00 - Mađari su u spektakularnom meču uspele da otkinu bod Francuzima, jednom od najvećih favorita ovog Evropskog prvenstva pred punom "Ferenc Puškaš Arenom". Međutim, sve to moglo bi da ostane u senci rasističkog ispada domaćih pristalica. Prema pisanju holandskog De Telegrafa, navodnon su se mogli  čuti majmunski krici upućeni najvećoj zvezdi francuske reprezentacije, Kilijanu Mbapeu.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

12.20 -  Kristijan Eriksen je napustio bolnicu i otišao kući u Odense gde ga čeka odmor od nekolčiko nedelja. Posle toga će biti ponovljene kontrole, jer mu je ugrađen kardioverter defibrilator što bi trebalo da stabilizuje stanje. Inače, u kontaktu je sa ljudima iz Intera koji su mu poručili da ga očekuju na pripremama 8. jula i da su ga saigrači pozvali da bude sa njima.

Sjajan potez napravili su Italijani,  Interu će plaćati Eriksena bez obzira na to što ne može da trenira i igra

Foto: Tanjug/AP

 

11.55- Najbolji poljski fudbaler Robert Levandovski bio je zadovoljan nakon što je njegova ekipa izborila remi protiv Španije.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Mislim da smo protiv Slovaka pokušali da igramo ‘čistiji‘ fudbal, da dosta kreiramo. Fokusirali smo se na to, a sve ostalo nije bilo kako treba. Znali smo da ćemo protiv Španije morati više pažnje da posvetimo defanzivi, ali smo to odradili kako treba, Jednostavno je sve kliknulo - poručio je as Bajerna.

11.11 - Kacper Kozlovski, reprezentativac Poljske, postao je najmlađi fudbaler koji je igrao na Evropskom prvenstvu. On je protiv Španije ušao u igru u 55. minutu i tako srušio rekord Džuda Belingema, Engleza koji je šest dana bio na vrhu te lestvice. Kozlovski je dobio šansu da igra sa 17 godina i 246 dana.

Foto: Tanjug/AP Photo

Kacper Kozlovski

 

10.47 - Svi pričaju o Robinu Gosensu. Gosens je sa dve asistencije i golom bio najsvetlija tačka pobede Nemačke protiv Portigala (4:2). Išao je putem kojim se ređe ide – kao sin Holanđanina i Nemice, rastao je u Emerihu na Rajni, tik uz holandsku granicu. Sa 18 godina još je igrao praktično seoski fudbal, kad ga je slučajno video skaut holandskog Vitesea. Karijeru je gradio i u Dodrehtu i Heraklesu, a onda za nešto više od milion evra 2017. godine prešao u Atalantu gde se pokazao kao jedan od bekova najopasnijih po gol protivnika.

Prvobitni plan bio je da postane policajac, baš kao i deda.

- Ali, njegova prijava nije prošla jer su mu noge različite dužine. Sada su te noge na meti svih kamera - piše na portalu ARD. - Pored fudbalske karijere studira psihologiju. Dok mnoge kolege u bazi nemačke reprezentacije igraju Plejstejšn, Gosens čita knjige.

Foto: Tanjug/AP

 

10.27 - Reprezentacija Mađarske je napravila najveće iznenađenja na Evropskom prvenstvu u fudbalu, pošto je u Budimpešti remizirala sa šampionom sveta Francuskom (1:1).  Strelac jedinog gola za "galske petlove" Antoan Grizman smatra da su na rezultat uticali toplota i pun stadion mađarskih navijača.

- Teška utakmica. Ovo je prvi put da igramo na punom stadionu, nismo se snašli, izgubili smo osećaj. Nismo se najbolje slagali, bilo je super vruće... Nismo mogli da se nađemo, nismo mogli da realizujemo šanse u prvom poluvremenu - rekao je Grizman, ali veruje u pobedu protiv Portigalije.

Foto: ap photo

 

10.15 - Posle remija sa Švedskom, reprezentacija Španije je odigrala 1:1 sa Poljskom u Sevilji i nije baš u zavidnoj situaciji. Napadač Alvaro Morata konstantno je na udaru javnosti, ali ne gubi nadu.

- Briga me za gol. Život je takav, morate da idete napred. Ljudi mogu da govore šta hoće, živimo u zemlji u kojoj se mišljenje lako ističe.

Foto: tanjug/ap photo

Alvaro Morata

09.53 - Danas su na programu mečevi trećeg kola A grupe. "Azuri" bi pobedom  protiv Velsa overili prvo mesto u grupi.

Turska ima dva poraza u prethodna dva kola, međutim pobeda u trećem kolu mogla bi da im vrati nadu u eventualni plasman u narednu rundu sa treće pozicije. Ali, neće biti lako jer i Švajcarski moraju da pobede.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

09.52 -  Svi rezultati i tebele na jednom mestu!

09.51 -  OVDE možete da se podsetite minulog dana.

09.50 -  Pratite i danas uz Informer.rs najzanimljivija dešavanja i mečeve na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Ne razumijem. Zar slavite ovog Siptara ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija