Autor: Informer.rs

06.07.2021.

07:01

Foto: Reuters

Sport

HEROJ DANSKE OTKRIO KROZ ŠTA PROLAZI! Morao sam BRZO da gledam LICA igrača!

Fudbaleri Danske su uprkos svim problemima stigli do polufinala Evropskog prvenstva u kom će se sastati protiv Engleske.

Dilejni je jedan od najzaslužnijih za ovakvu igru Danske, a bio je strelac gola u pobedi protiv Češke 2:1. Fudbaler Borusije Dortmund je neposredno pred početak turnira izjavio da ima problem sa razlikovanjem boja.

Sve se desilo na prijateljskoj utakmici između Danske i Meksika. Danci su nosili crvene dresove, a Meksikanci zelene, a to su upravo dve boje koje Dilejni ne može da razlikuje.

Informer

 

- Moje ime je Tomas. Daltonista sam i to se dešava. Pre neki dan na terenu je bilo teško razaznati ko je moj saigrač, a ko protivnik -  rekao je Dilejni kada se iznenada uključio u program danske televizije "DR P3 - ne bi li podržao jednog navijača koji je imao isti problem.

On je tada upitan za koji tim igra, a odgovorio je "Za Dansku''.

- To je teško opisati. To je kao da vidite različite nijanse iste boje. Uglavnom bar igramo sa različitim bojama šortseva, ali ovoga puta smo i jedni i drugi nosili bele, što je sve još više zakomplikovalo - objašnjavao je Dilejni svoj problem sa meča protiv Meksika.

- Morao sam da gledam u lica igrača, ali sam to morao da radim jako brzo da ne bih izgubio loptu. Kada su igrači blizu, lako ih je razaznati, ali kada se igra u velikoj brzini i daleko su, onda je teže - otkrio je posle Dilejni za "DPA".