• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2021

19:56 >> 19:57

DANSKA JE U POLUFINALU EURA! Ni Šik koji se izjednačio sa Ronaldom nije bio dovoljan Česima! /FOTO/VIDEO/

Tanjug

Fudbal

DANSKA JE U POLUFINALU EURA! Ni Šik koji se izjednačio sa Ronaldom nije bio dovoljan Česima! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Sjajna selekcija Danske je u polufinalu prvenstva Evrope! Odlični Danci su pobedili Čehe 2:1 golovima Dilejnija i Dolberga, dok je poraz ublažio Šik, svojim petim golom na prvenstvu, sa kojim se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom

Početak iz sna za Dance, a sa druge strane košmar kakav nisu mogli Česi ni da slute!

Već u 6. minutu je Dilejni bio strelac! Posle ubacivanja iz kornera Strigera skočio je Tomas Dilejni i udarcem glavom pogodio desnu stranu Vaclikovog gola. Sjajna reakcija veziste danskog tima, iskoristio je izuzetno lošu reakciju odbrane Čeha!

Foto: Tanjug

 


Ređale su se šanse kao na traci za Dasnku, a jedan Šik prosto nije bio dovoljan Česima! Najbolja šansa je viđena u 22. minutu za Češku, Holeš je mogao da se proslavi, ali Šmajhel je bio na visini zadatka! Šmajhel je dobro čuvao gol i nije dozvoljavao protivniku da ga ugrozi..

A onda prelep pogodak u 43. minutu! Kakav je to bio centaršut Melea spoljnom! Deseti gol u dresu Danske postigao je napadača Nice, Dolberg! Fenomenalno poluvreme za Dance i lepih 2:0!

Gledaoci su u drugom poluvremenu videli preporođenu Češku! Šmajhel je spasio Dansku u dva navrata na samom startu nastavka, ali onda je na scenu stupio brilijantni Šik! Fenomenalno se snašao na dodavanje Coufala i doneo nadu svojoj reprezentaciji! 2:1! 

Imali su i jedni i drugi šanse do kraja susreta, ali rezultat je ostao nepromenjen! 

Velika radost Danaca koji sada čekaju protivnika, a odmeriće snage sa boljim iz meča Ukrajina - Engleska (21:00)! 

 

ČEŠKA - DANSKA 1:2 (0:2)

Stadion: Olimpijski u Bakuu.           Sudija: Bjorn Kujpers (Holadnija).

Strelci: Dilejni 6, Dolberg 43. Šik 49

Češka (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka (od 63. Brabec), Kalas, Boržil - Holeš (od 46. Jankto), Souček - Masopust (osd 46. Krmenčik), Barak, Ševčik (od 79. Darida) - Šik (od 79. Vidra).

Danska (3-4-3): Šmajhel - Kristensen (od 81. Andersen), Kjer, Vestergard - Striger (od 71. Vas), Hejbjerg, Dilejni (od 81. Jensen), Mele - Brajtvajt, Dolberg (od 60. Poulsen), Damsgor (od 60. Nergor).

 

 

TOK MEČA:

KRAJ! DANSKA JE U POLUFINALU PRVENSTVA EVROPE! 

Foto: Tanjug

 

90. minut - Kujpers je produžio meč još šest minuta!

84. minut - Prvi žuti karton na meču za Krmenčika jer je bio suviše agresivan prema glavnom sudiji! Tražeio je prekršaj na ivici šesnaesterca!

82. minut - KAKVA ŠANSA ZA DANCE! Mogao je sve da reši Mele  trećim pogotkom na turniru, ali Vaclik je sjajno odbranio!

79. minut - Iz igre je izašao najbolji strelac Češke Patrik Šik, a umesto njega Matej Vidra je na terenu! Izašao je i Ševčik, ušao  Darida!

78. minut - Kakav udarac Poulsena sa 16 metara! Odbranio je to Vaclik!  Sjajan pokušaj Danca...


74. minut - Kakva intervencija! Sjajno je Barak izveo slobodan udarac, a Šmajhel skinuo sa glave loptu Tomaša Součeka...

72. minut -  Bilo je ponovo opasno pred golom Kaspera Šmajhela, Jankto je šutirao iskosa sa desetak metara, ali Kjer je izblokirao...

69. minut - Prete opet iz kontre Danci, pobegao je ovoga puta Poulsen, ali nije imao podršku! Odlučio je da sam završi akciju udarcem sa 20 metara! Vaclika nije imao problema...

 

 

64. minut - Čelutska zbog povrede napušta meč! U igri je Brabec na poziciji štopera...

62. minut - Sjajno je Poulsen prošao po boku, izdržao duel, dodao do Brajtvajta, međutim on je pogrešio u želji da odigra Nejbjergu...

60. minut - Umesto Dolberga na terenu je Poulsen, dok Nergor menja Damsgora....

54. minut - Krmenčik u šansi, ali izblokiran je. Česi su sepotpuno vratili! Kao da je drugi tim na terenu!

Foto: Tanjug

 

49. minut GOOOOOOOL! Šik je postigao peti gol i izjednačio se sa Ronaldom i Barošem kada su u pitanju golovi na EP!

 

 

46. minut . Ako se po jutru dan poznaje, gledaćemo sjajan nastavak! Krmenčik i Barak su namučili Šmajhela, koji je krajnjim naporima sačuvao mrežu! Šilhavi je u igru je uveo Jakuba Jankta i Krmenčika, a izveo defanzivnog Holeša i Masopusta...

45. minut - Kraj prvog dela! Sjajno izdanje Danaca u prvom poluvremenu! Potpuno zasluženo vode! Mele je napustio igru i to uz pomoć medicinskog tima! Ubrzo se vratio i videćemo posle pauze da li je samo stisnuo zube ili je sve u redu!

43. minut -GOOOOL! Kakav centaršut Melea spoljnom! Deseti gol u dresu Danske za napadača Nice - Dolberga! 

 

 


38. minut - Sjajno kontru ima Danska, Damsgor izbačen od strane Vestergora u dobru situaciju, ušao je s boka do ivice šesnaesterca, ali Vaclik je bio dobro postavljen.

35. minut- Pokušao je ponovo Holeš, ali Šmajhel još jednom odlično interveniše posle udarca! Prvo je Souček probao makazicama, ali bezuspešno

30. minut - Pokušavaju Česi, ali jalovo... Inače, Danci i Česi u poslednje vreme uglavnom igraju nerešeno! To je bio slučaj na pet od šest njihovih mečeva od 2006. godine...

Foto: Tanjug

 

27. minut - Pokušao je i Martin Brajtvajt udarcem sa desetak metara, ali bio je mnogo iskosa da bi ozbiljno ugrozio Vaclika!

Foto: Tanjug

 

22. minut - Velika prilika za Češku! Prva šansa za Čehe je otišla u nepovrat! Holeš je mogao da se proslavi, ali Šmajhel je bio na visini zadatka!

 

 

17. minut - Još jednom u šansi Dilejni! Tomas Kalas je promašio  loptu koja je iznenadila Dilejnija i  nije je dobro zahvatio. Sreća je pogledala Čehe u ovoj situaciji. Moglo je da bude 2:0...

15. minut - Dobar meč za sada u prestonici Azerbejdžana... Danci su rano poveli, ali se i ispromašivali "za sve pare"...

14. minut - Posle prekida Souček je odigrao glavom povratnu na 15 metara, Ševčik natrčao, ali nije bio precizan! Lopta je završila visoko preko gola! 

13. minut - Kakvu loptu je dobio Damsgor!  Sa svoje polovine uputio je Hejbjerg, pobegao je Damsgor čuvarima, našao se u situaciji jedan na jedan, ali Vaclik je uspeo da interveniše!

Foto: Tanjug

 

11. minut - Sjajno igra Šik, ali ne može sam! Sada je sjajno probio po boku, izbacio iz igre Melea, šutirao, ali je njegov udarac izblokiran! Danci su znatno bolje otvorili meč!

6. minut -GOOOOL! Početak iz snova za Dance! Dilejni je strelac! Posle ubacivanja iz kornera Strigera skočio je Tomas Dilejni i udarcem glavom pogodio desnu stranu Vaclikovog gola. Sjajna reakcija veziste danskog tima, iskoristio je izuzetno lošu reakciju odbrane Čeha!

 

 

4. minut -Prvi prete Česi, lopta se odbila Coufalu, probao je udarcem sa 20 metara malo iskosa, ali na pravom mestu našao se Dilejni, ušao mu u šut i sprečio da lopta dođe do Šmajhela!

1. minut - Počeo je meč! Danci u nepromenjenom sastavu u odnosu na Vels, u Češkom timu od prvog minuta ponovo je Jan Boržil, koji je odradio suspenziju.

U toku je intoniranje himni...

 

 

 

17:39 - Uoči meča, češki selektor je poručio:

Radujem se, jasno je. Osećam posvećenost, dobro je što su ljudi veoma zainteresovani i raduju se meču. To je takođe pritisak. Ali meni to nije bitno toliko, verujem da će igrači dobro spavati i pripremiti se- rekao je iskusni selektor Jaroslav Šilhavi.

 

 

 

17:27 -  Češka reprezentacija našla se među osam najboljih evropskih timova posle devetogodišnje pauze i namerava da nastavi uspešnu trku. Jedan od najjačih aduta Šilhavija biće defanzivac Jan Boržil. Odradio je suspenziju protiv Holandije i zajedno sa Vladimirom Coufalom biće ključan za zaustavljanje kreativnih igrača rivala, poput Mikela Damsgarda i Joakima Melea. Sa druge strane, u navali su sve oči uprte u Šika, koji blista na ovom turniru...

 

 

 

 

 

17:05 - Danci će treći put u istoriji učestvovati u četvrtfinalu Eura. Nakon što je Eriksen kolabirao posle srčanog zastoja u uvodnoj utakmici grupe protiv Finske mnogo toga se promenilo! Traumatični meč završio se porazom i Danci su poraženi i od Belgije sa 2:1 u sledećoj utakmici. Ali onda su deklasirali Rusiju sa 4:1 i Vels sa 4:0 i imaju blagu prednost u odnosu na Dance da stignu do Engleska ili Ukrajine...

 

 

17:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv prenos meča četvrtine finala prvenstav Evrope između Češke i Danske! Iz minuta u minut dešavanja možete pratiti na portalu Informer.rs! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija