Autor: Informer.rs

12.08.2021.

08:08

Foto: Tanjug

Sport

KAKAV JE ON CAR! Tuhel DOKAZAO kakva je trenerčina! Evo ZAŠTO je uveo Kepu! /VIDEO/

Tradicionalno su snage odmerili osvajači Lige šampiona i Lige Evrope, a ove godine pehar totalnom šampionu ide u Englesku! Drugi put u istoriji Čelsi je osvajač Superkupa Evopre pošto su posle boljeg izvođenja penala savladali Viljareal sa 6:5 (1:1). Trener Čelsija zamenio je golmane neposredno pred jedanaesterce i pogodio. Tuhel je heroj, a i čuvar mreže Kepa sa njim!

Informer

 

Nemački stručnjak je istakao da odluka da Arizabalaga bude na golu nije bila spontana!

- Nije bilo spontano. Razgovarali smo o tome sa golmanima posle meča sa Barnslijem. Oslonili smo se na statistiku. Bili smo dobro pripremljeni! Kepa ima najbolji procenat odbrane penala, analitičari su mi pokazali podatke. Razgovarali smo sa sa igračima da bi ovo moglo da se dogodi kada igramo utakmice po nokaut sistemu. Fenomenalno je kako je Eduard sve to prihvati!

Nije zaboravio Tuhel da pohvali Mendija na zalaganju i odnosu prema dresu i kolegama!

- Ovo je dokaz da je Kepa bolji u penalima. Oni su timski igrači. Eduard nije dopustio da ga ponos savlada kada je izlazio sa terena. Bio je srećan zbog tima. I primio je to sve dobro zbog tima- rekao je Tuhel.

Informer

 

Arizabalaga nije krio zadovoljstvo zbog sjajno drađenog posla i činjenice da je Čelsi je tako po drugi put u istoriji osvojio Superkup Evrope...

- Bio sam spreman jer sam znao šta će se dogoditi. Trudio sam se da budem mentalno i fizički spreman. Nije tipična situacija, ali stigli smo do penala pošto je Eduard odradio fantastičan posao. Na kraju smo dobili i srećni smo - rekao je Arizabalaga.