• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2021

23:51

Tuhelova zlatna izmena! Kepa ušao u 120. minutu i doneo Čelsiju titulu apsolutnog prvaka Evrope! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

Tuhelova zlatna izmena! Kepa ušao u 120. minutu i doneo Čelsiju titulu apsolutnog prvaka Evrope! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Čelsija osvojili su novi evropski trofej pošto su slavili u Superkupu Evrope posle boljeg izvođenja penala

Nisu fudbalski sladokusci mogli da zamisle bolji početak "velikih" utakmica u okviru UEFA takmičenja! Tradicionalno su snage odmerili osvajači Lige šampiona i Lige Evrope, a ove godine pehar totalnom šampionu ide u Englesku! Drugi put u istoriji Čelsi je osvajač Superkupa Evopre pošto su posle boljeg izvođenja penala savladali Viljareal sa 6:5 (1:1).

Foto: Tanjug/AP

Pokušao je Tomas Tuhel da izmenom golmana zbuni Viljareal na startu penal serije, ušao je Kepa Arizabalaga, dok je teren napustio Eduard Mendi. Raul Albiol izabrao je staranu, a prvi je loptu na "kreč" stavio Kai Haverc, ali ga je Serhio Asenho pročitao i doneo veliku prednost Viljarealu na startu penala. Sigurni su potom bili Moreno i Aspilikueta, da bi Arizabalaga zaustavio šut Mandija. 

Drama je dostizala vrhunac u trećoj seriji Markos Alonso je pogodio iako se okliznuo, potom je golman Čelsija na nesportski način pokušao da omete Estupinjana, ali je Ekvadorac loptu poslao u jednu, a Kepu u drugu stranu, istao kao i Mejson Maunt. Potom su pogađali Moi Gomez, Žoržinjo i Raba, ponovo nije bilo pobednika, i čekala se prva greška. Pogodio je Ridiger, a onda je Kepa uspeo da omete Raula Albiola i natera ga na grešku! 

Neverovatno je Čelsi delovao na startu sezone, ali ni to nije bilo dovoljno da se lako savlada četa Unai Emerija! Navikao nas je Viljareal na tvrde mečeve, ali su verovatno i najverniji fanovi Žute podmornice očekivali mnogo lakšu pobedu Plavaca. 

Foto: Tanjug/AP

Posebno dobar Čelsi je bio u prvih 45 minuta, četiri stopostotne šanse propustili su Plavci, aprvi je zapretio Timo Verner. U katastrofalnoj formi bio je Nemac tokom prošle sezone, a po svemu sudeći dolazak Romelu Lukakua potpuno će ististnuti bivšeg napadača Lajpcia iz tima. 

Iako Verner nije mogao u šestom, Hakim Žijeh je na najbolji mogući način iskoristio priliku koju je dobio! Marokanac se najbolje snašao posle dodavanja Kai Haverca, a Serhio Asenho nije imao šanse posle šuta bivšeg kapitena Ajaksa. Uzvratio je Bulaje Dia u 35. minutu, ali se Eduard Mendi istakao i zaustavio njegov udarac. 

Foto: Tanjug/AP

Do kraja poluvremena šanse su imali Markus Alonso i Kurt Zouma, ali promene rezultata nije bilo, nažalost viđena je i jedna povreda, a meč nije mogao da nastavi Zijeh, te je Tuhel umesto njega na teren poslao Kristijana Pulišića. 

Drugo poluvreme donelo je potpunu promenu na terenu! Viljareal je bio daleko bolji rival, razleteli su se "žuti" po terenu, a pre svih Đerar Moreno koji je u 52. minutu propustio veliku šansu posle Mendijeve greške, a stativa se isprečila i zaustavila njegov udarac. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, u 73. minutu nije bilo spasa za Plavce! Bulaje Dia je sjajno prošao po boku, proigrao Morena koj je sjajnu formu nastavio i ove sezone! Do kraja meča nije bilo golova i meč je otišao u produžetke, ali ni posle dodatnih 30 minuta nije bilo pobendnika te je odluka o šampionu pala u penal seriji! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija