Autor: Informer.rs

25.08.2021.

20:28

Foto:

Sport

MILAN DOVEO NAJVEĆI PROMAŠAJ MONAKA! Ibrahimović i Žiru dobili talentovanog UČENIKA!

Najveći promašaj u istoriji Monaka, možda i Francuske završio je svoju epizodu u Kneževini i vratio se u Italiju! Pjetro Pelegri plaćen je pre tri godine 20.900.000 evra Đenovi, stigao sa "etiketom" najvećeg talenta, a od toga nije bilo ništa. 

U dresu Monaka nastupao je 23 puta, postigao dva gola i jednom asistirao. Vremenom mu je tržišna vrednost padala, a sada vredi "samo" 6.000.000 evra. 

Bez obzira na to u Pelegrija veruje prvi čovek skaut službe Milana Žofri Monkada koji je mladog napadača doveo i u Monako budući da je do leta 2018. bio u Kneževini po istom zadatku. 

Pelegri u Milan stiže na pozajmicu za 1.000.000 evra, a još 6.000.000 će Rosoneri morate da isplate ukoliko budu želeli da ga otkupe. Takođe, postoji opcija po kojoj će Milan morati da ga otkupi, a to je ukoliko ispuni određene uslove. 

Informer

Italijan je osma akvizicija Rosonera ovog leta. Otkupljeni su ugovori Fikaja Tomorija (Čelsi) i Sandra Tonalija (Breša), na novu pozajmicu je vraćen Brahim Dijaz (Milan). Nova lica su golman Majk Menjan (Lil), Fode Balo Ture (Monako), Olivije Žiru (Čelsi), Alesandro Florenci (Roma).

Zanimljivo, na San Siru će sarađivati sa Zlatanom Ibrahimovićem i Olivijem Žiruom i teško da na svetu postoji iskusniji, a bolji napadački tandem koji će "držati časove" talentovanom Italijanu.