Autor: Informer.rs

04.09.2021.

20:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

IRCIMA NIJE DOBRO PRED DOLAZAK SRBIJE! Jedva izbegli poraz protiv Azerbejdžana!

Irci u narednom kolu dočekuju Srbiju sigurno u očajnom raspoloženju. Porwd toga štu su odigreali 1:1, mada su ,mnogi očekivali trijumf, orlovi su u Beogradu deklasirali Luksemburg i poslali im opasnu poruku. 

Azerbejdžan je poveo na "Aviva areni" u Irskoj golom Mahmudova u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Fudbaler Nefčija "opalio" je po loptu sa oko 25 metara i savladao golmana Bazunua. Bio je to hladan tuš za sve u Dablinu.

Informer

 

Ali, borili su se Irci do kraj i to im se isplatilo. Na kraju su uspeli da se dokopaju prvih bodova u ovim kvalifikacijama, baš kao i njihovi rivali.

Strelac tog pogotka bio je Šejn Dafi u 87. minutu.


U ostalim mečevima u istom terminu Norveška je u grupi G lako pregrmela gostovanje u Letoniji pobedom rezultatom 2:0 (1:0).

Erling Haland je u 20. minutu doneo prednost Skandinavcima iz penala, da bi u 66. Mohamed Eljunusi postavio konačan rezultat.

U okviru grupe H Rusija je na Kipru ostvarila takođe trijumf rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za "zbornaju" bili su Erokin u 6. i Žemaletdinov u 55. minutu.

Slovenija se namučila protiv Malte u Ljubljani, ali je ipak odnela tri boda – 1:0 (1:0). Jedini gol na meču postigao je Sandi Lovrić u 45. minutu iz jedanaesterca.