• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2021

16:20 >> 19:59

SRBIJA JE PONOVO FUDBALSKA SILA! Piksijev ČAROBNI ŠTAPIĆ oživeo Orlove! Još jedna MITROVA noć za PAMĆENJE! /FOTO/

Starsportphoto

Fudbal

SRBIJA JE PONOVO FUDBALSKA SILA! Piksijev ČAROBNI ŠTAPIĆ oživeo Orlove! Još jedna MITROVA noć za PAMĆENJE! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Srbije savladali su Luksemburg sa 4:1 (2:0) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Ono što je do pre samo šest meseci delovalo kao naučna fantastika, dolaskom Dragana Stojkovića na klupu reprezentacije postala je rutina! Srbija deluje kao druga reprezentacija. Piksi je očigledno prosuo neki magični prah po, do juče legargičnoj ekipi, pa od nje napravio ozbiljnu velesilu koja više nema problema da pobedi i zgazi rivala! 

Rapsodija Srbije počela je protiv Irske, da će Piksi biti dobro rešenje videlo se protiv Portugala, a potvrda da dobri rezultati nisu bili sreća govori večerašnja partija protiv Luksemburga i rutinska pobeda od 4:1! Najavljivao je naš selektor današnjeg rivala kao najveću minu u grupi, ispostavilo se to kao istina, ali ni to nije bio problem za Orlove. 

Foto: Starsportphoto

Ruku na srce, moglo je i moralo bez drame u finišu nakon gola Oliviea Tila, ali pobedi se u zube negleda. Utisak je da se Srbija večeras malo ranije povukla nego što je trebalo.

Nastavio je Aleksandar Mitrović da rešeta protivničke odbrane, podebljava kontro na listi strelaca, a kako je krenuo moguće je da u jednom momentu obori i rekord Kristijana Ronalda. Šalu na stranu, Mitrogol je u dresu reprezentacije nezaustavilj! Čekao se i Sergej Milinković Savić, a danas je vezista Lacija jednim potezom otvorio Luksemburg i olakšao posao Orlovima u nastavku meča. 

Bila je Srbija deleko bolji rival od samog starta, Mitrović i Tadić su se razigrali već posle nekoliko minuta i slutilo je na još jednu uspešnu noć za srpski fudbal, a to smo i dobili. U 15. minutu Mitrović je imao dobru šansu nakon centaršuta Filipa Kostića, ali je golman Moris bio na mestu i zaustavio njegov udarac glavom, ali sedam minuta kasnije nije bilo spasa. 

Onako kako u Laciju Milinković Savić hrani loptama Ćira Imobilea, tako je večeras poslužio Mitrovića u 22. minutu i spojio ga sa golom, a najbolji strelac u istoriji Srbije u situacijama jedan na jedan ne greši. Samo desetak minuta kasnije već je bilo 2:0, Kostić je ubacio loptu na peterac, Mitrović se oslobodio čuvara i zakucao loptu glavom u mrežu Morisovog gola. 

Foto: Starsportphoto

U drugom poluvremenu se Srbija povukla na svoju polovinu, prepustila loptu Luksemburgu. Moglo je to skupo da košta našu reprezentaciju, Olivie Til je zapretio na samom startu drugog dela igre, a u 76. je smanjio zaostatak svog tima i uneo dramu u finiš meča, makar dok se Srbija ponovo nije okrenula napadu. 

Nepunih pet minuta trebalo je Orlovima da ponovo matiraju Morisa. Još jednom je Mitrović bio u centru pažnje, lopta se nakon njegovog udarca glavom odbila na nogu Kanotu i završila u golu. U finišu je Rodrigez dobio drugi žuti kraton, Srbija je dobila slobodan udarac, a dobru partiju krnusao je Nikola Milenković za konačnih 4:1!

Srbija sa Portugalom deli prvo mesto u grupi A, obe reprezentacije imaju po deset bodova i do kraja sledi trka u dvoje za direktan plasman na Mundijal. 

SRBIJA - LUKSEMBURG   4:1 (2:0)

Strelci: Mitrović 22, 35, Kanot 81ag, Milenković 95 - Til 76
Stadion Rajko Mitić, Beograd      Sudija: Halil Umut Meler, Turska

Srbija: Rajković - Milenković, Nastasić, Pavlović - Lazović, Lukić, Gudelj, Kostić - Tadić, Milinković Savić, Mitrović 
Selektor: Dragan Stojković

Luksemburg: Moris - Karlson, Mahmutović, Kanot, Jans - Martins, Bareiro - Sinani, Til, Pinto - Rodrigez
Selektor: Luk Holtz

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još pet minuta. 

81. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo je MItrović bio u centru pažnje, napadač Srbije je šutirao glavom, Moris je odbranio, a lopta se odbila od Kanota i završila u mreži Luksemburga. 

Foto: Starsportphoto

 

79. minut - Odmah uzvraća Dušan Vlahović istom merom, ali je napadač Fiorentine loše zahvatio loptu i šutirao preko gola! 

76. minut - Hladan tuš na Marakani! Olivie Til je zategao loptu sa ivice kaznenog prostora i matirao Predraga RAjkovića - 2:1!

71. minut - Dvostruka izmena u timu Srbije, izašli su Lazović i Lukić, a na terenu su Vlahović i Radonjić. Čini se da će se SMS sada malo povući i zauzeti Lukićevo mesto, a da ćemo ponovo gledati Orlove sa dva klasična napadača.

66. minut - Prepustila je Srbija loptu Luksemburgu i čeka grešku gostiju, čini se su se Orlovi prerano povukli. 

Foto: Starsportphoto©

61. minut - Prosuo je Dušan Tadić ponovo magiju po travi Marakane, roling, potom i dribling! Ipak, uspeva Sinani da ga zaustavi. 

56. minut - Opao je ritam utakmice u drugom poluvremenu. Mnogo faulova na sredini teren, Srbija drži sve konce u svojim rukama. 

50. minut - Samo dva minuta je trajala ofanziva gostuju na Marakani, a onda se ponovo Srbija razigrala. Mitrović je kombinovao sa Milinković-Savićem, lopta je stigla do Lazovića, a njegov udarac je izblokirao Kanot, ostaje 2:0!

47. minut - Počelo je drugo poluvreme i utisak je da su se uloge zamenile! Luksemburg je mnogo opasniji na startu drugog dela, a rezervista Olivie Til je imao dobru šansu sa desetak metara, ali se Nastasić isprečio i zaustavio njegov udarac. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Nakon dodatna tri minuta u prvom poluvremenu, sudija je pokazao put u svlačionicu! Imao je Luksemburg dobru šansu u samom finišu, ali se Martins pošteno obrukao iz dobre pozicije i šutirao daleko pored gola. 

45. minut - Prvi žuti karton za srpskog reprezentativca. Napravio je Dušan Tadić dva brza faula, nije se to dopalo Meleru, te je kapiten dobio javnu opomenu. 

Foto: Starsportphoto©

40. minut - Još jedna dobra akcija Orlova, Mitrović je još jednom bio u dobroj prilici, ali se sudario sa Morisom, kasnije se ispostavilo da je reč o ofsajdu. 

35. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Postalo je jasno ko je strelac! Mitrović je dočekao savršen centaršut na petercu, Filip Kosti ga je pogodio "u trepavicu" i već je 2:0 za Srbiju! 

33. minut - Prepustili su Orlovi svesno posed Luksemburgu, ali Lavovi ne uspevaju da pronađu put ka golu Predraga Rajkovića. 

28. minut - Nova ogromna šansa za Srbiju! Tadić je uspeo da se izbori sa Jansom, pronađe prostor za centaršut i pogodi Mitrovića, ali je Moris ovoga puta bio na pravom mestu!

22. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Ko bi drugi nego Mitrović! Perfektno dodavanje Sergeja Milinkovića Savića, koji je pronašao jedinu rupu u odbrani Luksemburga i tako spojio Mitrovića sa golom, a napadač Fulama lako je matirao Morisa - 1:0!

Foto: Starsportphoto©

19. minut - Ponovo dobar prodor Kostića, uspeli su Luksemburžani da se odbrane, lopta je stigla do Milinkovića-Savića, ali se vezista Lacija nije najbolje snašao!

15. minut - Najbolja prilika za Srbiju! Filip Kostić je sjajno prošao po boku, poslao loptu u kazneni prostor, ali je Aleksandar Mitrović bio neprecizan - 0:0!

12. minut - Nezgodan sudar na sredini terena, Strahinja Pavlović je bio jači u duelu sa Pareirom, a fudbaler Luksemburga ostao je na travi. 

7. minut - Totalna ofanziva Orlova od samog starta! Odmah su Tadić i Mitrović počeli da sarađuju kao u najboljim danima, pokušao je kapiten sada sa distance, od svega samo korner za našu reprezentaciju. 

4. minut - Prva konkretnija akcija Srbije, Nemanja Gudelj je oduzeo loptu Pintu na sredini terena, prosledio je do Darka Lazovića. Ipak, bek Verone se nije najbolje snašao, ostaje 0:0!

1. minut - Utakmica je počela!

16:20 - Dobro došli na lajv prenos utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Luksemburga. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

Srbija pobedila Luksemburg i postala fudbalska sila - hahaha...samo budale pišu ovakve naslove..

Marko

pre 2 godine

Fudbalska sila je pobjedila 93 ekipu na fifa listi Vi ste 23. Niste vi normalni majke mi

Baki

pre 2 godine

Kakva crna fudbalska sila ??? Zar protiv Luksemburga ??? Smešan zaključak " fudbalska sila "

goran

pre 2 godine

opet novinari dizu reprezentaciju u nebesa.videcemo kad dodju teze utakmice

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija