Autor: Informer.rs

07.09.2021.

12:08

Foto: Starsportphoto

Sport

DA LI ĆE IGRATI MITROVIĆ? Navijači Srbije se plaše loših vesti iz Dablina pred jedan od najvažnijih mečeva!

"Orlove" čeka jedan od najvažnijih mečeva u pohodu na prvo mesto u grupi. Trenutno su prvi sa deset bodova, koliko ima i drugoplasirani Portugal.

Informer

 

Ali, naša ekipa ima bolju gol razliku, pa se nalazi ispred bivših šampiona Evrope. Kako bi se tu i zadržala, večeras mora da savlada Irce, koji su u prve četiri utakmice osvojili svega bod.

U prethodnom meču sa Luksemburgom pokazali su klasu puleni selektora Dragana Stojkovića, savladali su protivnika sa 4:1. Nažalost, tokom meča povredili Aleksandar Mitrović i Matija Nastasić. 

Informer

 

Obojica su morali da izađu u 83. minutu, kada je Nastasića zamenio Miloš Veljković, a Mitrovića Luka Jović. Sva je prilika da on neće zaigrati od prvog minuta protiv Irske. Takođe ni Nastasić neće biti spreman za ceo meč. 

- Još ne znamo da li će igrati Mitrović, imamo još jedan dan pa ćemo videti da li se oseća dobro i da li će doktor odobriti da igra. Polomio je nos, ali imamo dobre napadače, Vlahovića i Jovića, tako da neću imati problem da sastavim tim - kazao je selektor Srbije pre meča, uz napomenu da je Nastasić lakše povređen.

Na golu treba očekivati Predraga Rajkovića, a Nikoli Milenkoviću i Strahinji Pavloviću će se umesto povređenog Nastasića pridružiti zamenik kapitena Stefan Mitrović. 

Sa leve strane će meč najverovatnije početi Filip Kostić, a sa desne Darko Lazović. U centru veznog reda igraće Nemanja Gudelj u paru sa Sašom Lukićem. Na terenu će od prvog minuta biti i Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, dok bi u špicu trebalo očekivati promenu.  Ako Aleksamdar Mitrović ne dobije zeleno svetlo na mestu startera će ga zameniti Dušan Vlahović.


A GRUPA

5. kolo

Utorak
Azerbejdžan - Portugal 18.00
Irska - Srbija 20.45