• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

07.09.2021

10:15

BOLJI SMO OD IRACA, DOŠLI SMO PO POBEDU! Orlovi pucaju od optimizma pred meč u Dablinu!

Starsportphoto

Fudbal

BOLJI SMO OD IRACA, DOŠLI SMO PO POBEDU! Orlovi pucaju od optimizma pred meč u Dablinu!

Podeli vest

Nemanja Gudelj i Nikola Milenković kažu da je reprezentacija Srbije daleko kvalitetnija ekipa od domaćina i da će to dokazati večeras u Dablinu u meču 5. kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Mnogo smo bolja ekipa od Irske i to ćemo dokazati na terenu, poručuju reprezentativci Srbije Nemanja Gudelj (29) i Nikola Milenković (23)!

Fudbalska reprezentacija naše zemlje večeras (Nova S, 20.45) u 5. kolu A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru gostuje Republici Irskoj u Dablinu.

Zna svoj posao

Mislim da pored Aleksandra Mitrovića nema potrebe da se pridodajem napadu
Nemanja Gudelj, fudbaler Srbije

 

Biće to jedan od najvažnijih mečeva za izabranike Dragana Stojkovića Piksija u pohodu na prvo mesto u grupi. Trenutno su "orlovi" prvi sa deset bodova, koliko ima i drugoplasirani Portugal. Ipak, naša ekipa ima bolju gol razliku, pa se nalazi ispred bivših šampiona Evrope. Kako bi se tu i zadržala, večeras mora da savlada Irce, koji su u prve četiri utakmice osvojili svega bod.
Bodovi i utisak


Vezista Sevilje Nemanja Gudelj ubeđen je da Srbija može do četvrte pobede u kvalifikacijama iako upozorava da protiv ratobornog domaćina nikad nije bilo lako.

Foto: Starsportphoto

Orlovi spremni da sruše i Irce



- Irsku karakteriše to što se nikad ne predaju, pa čak i kad nemaju velike izglede za uspeh. Na nama je da odgovorimo na to. Pokazali su da umeju da budu čvrsti i da je teško protiv njih igrati. Ipak, verujemo u sebe, znamo da imamo bolji tim. Došli smo po tri boda, a tri boda želimo da uzmemo sa dobrom igrom - kaže Gudelj.

Iskusni vezista, u kojeg selektor Stojković ima ogromno poverenje, podseća da su Irci prošle srede umalo savladali Portugal u kvalifikacijama. Sve do 88. minuta bilo je 1:0, a onda je Kristijano Ronaldo sa dva gola rastužio Srbe i svoju ekipu ostavio na deobi prvog i drugog mesta.

Kolmen propušta meč sa Srbijom


Reprezentacija Republike Irske biće značajno oslabljena na večerašnjem meču protiv Srbije. Okršaj 5. kola u grupi A propustiće kapiten Šejmus Kolmen (32). Fudbalski savez Irske ne navodi o kakvoj je povredi reč, samo potvrđuju da iskusni defanzivac neće biti na raspolaganju selektoru Stivenu Keniju.


- Irci su protiv Portugala pokazali kako mogu da budu opasni. Poveli su 1:0 i držali se maltene do samog kraja. Nadam se da ćemo ovog puta mi prvi postići pogodak. Bitno je da svako zna svoj zadatak kada je na terenu. Što se mene tiče, selektor mi daje slobodu da šutiram ako mi se ukaže prilika. Ipak, mislim da pored Aleksandra Mitrovića nema potrebe da se pridodajem napadu. Dok Mitar ovako rešava šanse, nema brige. Samo neka nastavi - poručuje Gudelj.

Foto: fss

 



Najveći rival Srbije u borbi za Mundijal Portugal gostuje Azerbejdžanu i po logici, trebalo bi bez većih problema da slavi. Zbog toga štoper "orlova" Nikola Milenković pred večerašnji meč kaže da je pobeda pod moranjem.

Foto: Starsportphoto

 



- Imamo imperativ pobede. Irci su nezgodan protivnik, bilo je teško u Beogradu, a verujem da će u Dablinu biti još teže. Čvrsti su u duelima, koriste duge lopte, ali mi ćemo pokušati da igramo našu igru. Želimo da dominiramo na terenu, nadam se da ćemo u tome i uspeti. Verujem da ćemo pobediti - poručuje Milenković.

Golgeterska serija

Sjajni štoper Fiorentine bio je strelac u utakmicama protiv Luksemburga i Katara, a pre toga upisao se i u Seriji A. Ipak, ističe da mu je sada mnogo bitnije da protiv Irske ekipa osvoji tri boda nego da on ponovo postigne pogodak.

- Svako kad igra za svoju zemlju, daće 100 odsto. Ako budemo pravi, nadam se da će biti sve u redu. Hvala Bogu, za sada je krenulo dobro sa golovima, nadam se da ćemo nastaviti tako - zaključuje Milenković.


A GRUPA

5. kolo

Utorak
Azerbejdžan - Portugal 18.00
Irska - Srbija 20.45

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 2 godine

selektor Piksi uveo je fisciplinu u ekipi odgovirnost i rad treninig.Ranije selekori nisu imali autoritet igraci bsncili nocu sa starletama po nocnim klubovim u Srbiju dolazili da se odmore od napornog rada u klubovima

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija