Autor: Informer.rs

22.09.2021.

18:15

Foto: Starsportphoto

Sport

DR MILJKO RISTIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo zbog čega je odložen meč između Zvezde i Voždovca

Utakmica između Crvene zvezde i Voždovca je odložena na zahtev šampiona Srbije, a Ristić koji je inače i član Upravnog odbora kluba iz Ljutice Bogdan je objasnio da je sve urađeno po pravilima.

Samim tim se stiču uslovi da se utakmica odloži. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju... Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisana, već se piše ponaosob za svakog igrača - rekao je za "Telegraf" Ristić.

Nastavio je u istom ritmu.

Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice i sa faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove.

Na kraju je objasnio kako je odluka doneta.

Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić, u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medidcinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština - poručio je profesor Miljko Ristić.