Autor: Informer.rs

03.10.2021.

11:33

Foto: ap photo

Sport

40 GODINA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA! Kada mene kupujete, vi kupujete Ferari... /VIDEO/

Jedan od najvećih fudbalskih asova, ako njega pitate najveći, igrao je u Malmu, Ajaksu, Juventusu, Interu, Barselonu, Milanu, Pari Sen Žermenu, Mančester junajtedu i LA Galaksiju.

U karijeri je osvojio 33 trofeja, postigao 565 golova što ga trenutno svrstava na treće mesto među aktivnim fudbalerima. Ispred njega samo su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Rekorder je Švedske sa 62 gola i 118 utakmica.

Čovek koji sa 40 godina igra sa više žara i energije na terenu nego neki 20-godišnjaci. Postigao je neke od najlepših golova svih vremena... A onaj gol Englezima...

- Kada mene kupujete, vi kupujete Ferari. Kada vozite Ferari, u njega stavljate najbolje gorivo, odlazite na autoput i pritisnete gas do kraja. Gvardiola je u mene stavio dizel i vozao me po selu. Trebalo je da kupi  nekog Fiata -  rekao je Zlatan jednom prilikom o odnosu s Pepom Guardiolom

Kao je Zlatan Ibrahimović možda je najbolje opisao Siniša Mihajlović.

- Kad smo se sreli prvi put razmenili smo uvrede do te mere da smo isključeni. Poslednji put kad smo se sreli pevali smo zajedno i veselili se. Od tog 20. aprila 2005. godine, kada sam došao u vašu svlačionicu da te tražim i prebijem (nisam te pronašao, ali mislio sam - "ovaj momak zaista ima m**a", do prethodnog festivala Sanremo kada si tražio da ti budem gost, prošlo je 16 godina.  Vremenom sam shvatio da kao čovek vrediš više nego kao šampion. I još jednom sam to shvatio kad si me zvao dok sam bio u bolnici i nisi mogao da progovoriš zbog emocija. Pamtim da si mi rekao: Sini, pozovi bilo kad i dolazim, za tebe igram besplatno. Kako bih voleo da si u mom timu... Ali ipak je bilo ispravno što si se vratio u Milano. Da tamo okončaš svoju epsku karijeru. Klasa, jedinstven na svetu. Najlepše želje najdraži prijatelju moj. Za lavove poput tebe vreme što prolazi ne računa se - poručio je Miha velikom prijatelju.