Autor: Informer.rs

04.10.2021.

18:29

Foto: printscreen

Sport

SUDIJSKI EKSPERT NEMA DILEMU! Kod Partizana je SVE ČISTO! NIJE bio penal ZA ZVEZDU!

Utakmice večitih rivala Crvene zvezde i Partizana u kojima su se sastali sa Metalcem, odnosno Napretkom, bile su pod lupom javnosti, a i dalje su!

Kada je reč o meču na Marakani u nedelju, na kom je Zvezda dobila Metalac rezultatom 3:1, Zdarvko Jokić smatra da nije postojao penal za crveno-bele u nadoknadi vremena. Tada je jedan igrač Metalca je bio u duelu sa Benom, a sudija Aleksandar Živković je pokazao na belu tačku.

Informer

 

Smatram da je plavi igrač zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Nema kontakta, a vidite pad igrača Zvezde, sve je jasno - rekao je Jokić!

On je pričao i o situaciji kada je sudija u prvom poluvremenu gledao na snimku da li je bilo penala za goste kada je Eraković igrao rukom:

Informer

 

U prvoj situaciji je ruka Erakovića spuštena uz telo, tu je kratka distanca i mislim da je dobru odluku pokazao. Najbolje bi bilo da je pustio da igra posle toga teče dalje i da nije ništa sudio. Mislim da je sudija bio u pravu što nije svirao penal.

Informer

 

Jokić smatra da je u Kruševcu sve bilo čisto, kada je Minaković virao penal za Partizan, dao crveni karton domaćem igraču, a onda  ponovio udarac sa bele tačke koji je Rikardo prethodno promašio.

Što se tiče faula, očigledno je guranje sa leđa. Da je start na loptu i faul, ne bi bilo crvenog kartona. Ali pošto je guranje, držanje i igranje rukom, onda je kazneni udarac i crveni karton. Što se tiče penala, ne vidimo levu nogu golmana, ali ima razloga za ponavljanje, jer su igrači oba tima ušli u kazneni prostor pre izvođenja. Kad igrači oba tima uđu pre izvođenja, mora da se ponovi.