08.11.2021.

12:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

MITROVA PLATA 6.300.000 EVRA! Srpski fudbaler ove sezone ima najveća primanja!

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (27) najplaćeniji je fudbaler u istoriji Čempionšipa, otkriva Skaj sports. Napadač Fulama, koji je na 17 utakmica u drugoligaškom rangu Engleske već postigao 20 golova, nedeljno zarađuje 116.740 evra, odnosno 6,3 miliona godišnje!

Ispunio bonuse

On je tako nadmašio rekordnu platu Andrea Ajua dok je nastupao za Svonsi, i Troja Dinija dok je nosio dres Votforda, a oni su primali 93.390 evra.

MITAR OVE SEZONE


17 utakmica
1.471 minut na terenu
20 golova
5 asistencija


Srpski reprezentativac je letos, uprkos ispadanju iz Premijer lige, produžio saradnju sa londonskim klubom do leta 2026. godine, što mu je donelo i veća primanja. Budući da je trenutno ubedljivo prvi strelac ekipe, kao i kompletne lige, ispunio je bonus iz ugovora i opravdao velika ulaganja "kolibara".

To najbolje potvrđuju tabela i lični učinak momka koji je ponikao u Partizanu. Klub sa "Krejven kotidža" trenutno je na drugom mestu, sa dva boda manje od lidera Bornmuta. Za šesti trijumf zaredom najzaslužniji je upravo popularni Mitrogol, koji je u subotu zatresao mrežu Piterbroa u gostima (1:0).

Informer

 



- Aleksandar je ponovo bio sjajan. Na meni je da ga stalno guram napred, da tražim više od njega, jer znam da to može. Kolektiv je iznad svih, a njegov doprinos timu je ogroman. Mitrović je u petercu fantastičan, neverovatan je realizator i malo ko može da ga zaustavi. Srećan sam što ga imam u ekipi - objasnio je Marko Silva, menadžer Fulama.

LISTA STRELACA ČEMPIONŠIPA


1. Aleksandar Mitrović (Fulam) 20
2. Ben Brereton (Blekburn) 13
3. Dominik Solanke (Bornmut) 13
4. Žoel Piro (Svonsi) 9
5. Viktor Gjekeres (Koventri) 9

Kad je reč o platama u Čempionšipu, prvi iza Mitrovića su trenutno Andre Grej i Čarli Ostin iz KPR (85.220 i 60.705 evra nedeljno), Džo Alen iz Stouka (58.370), Stiv Kuk iz Bornmuta (50.198)...
Nema jačeg u petercu

Pored bankovnog računa, Mitrova dominacija se ove sezone ogleda i na terenu. Srbin je dao više pogodaka od čak 11 timova u ligi. Njegovim partijama oduševljen je i bivši engleski centarfor, Don Gudman (55).

- Teško da ćete u Čempionšipu trenutno naći boljeg napadača od Mitrovića. Ima tu tehnički nadarenijih igrača i uticajnijih na terenu, ali kada dođe do toga da treba lopta da se gurne u mrežu, od njega nema jačeg. Deluje mi da može da postigne gol kad god hoće. U kontinuitetu trese mreže i za svoju reprezentaciju, pa verujem da će naredne sezone to raditi i u Premijer ligi - rekao je Gudman.