• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2021

12:38

PIKSI SVE U LICE REKAO MITROVIĆU! Selektor otkrio o čemu su razgovarali i kako je slagao napadača!

reuters

Fudbal

PIKSI SVE U LICE REKAO MITROVIĆU! Selektor otkrio o čemu su razgovarali i kako je slagao napadača!

Podeli vest

Srpski reprezentativac i najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović igra sezonu karijere u dresu Fulama

Srpski napadač postigao je het-trik u pobedi nad Vest Bromvič Albionom (3:0),  a nastavio je golgeterski niz pogotkom u pobedi na gostovanju Piterboru (1:0). Mitrović je stigao do 20. pogotka ove sezone u Čempionšipu.

Posle nekoliko teških meseci u Fulamju, Mitrović je eksplodirao pod vođstvom selektora Dragana Stojkovićeva, kako u reprezentaciji, tako i u klubu.

Foto: Reuters

Aleksandar Mitrović, noćna mora golmana

 

Preokret je usledio posle razgovara sa selektorom u martu.

- Bio je u nokdaunu, na klupi u Fulamu. Obavili smo razgovor pre meča sa Irskom u Beogradu. Pričali smo direktno, rekao sam mu šta mislim. Vidite ga sada kakav je. Ne bih da vam kažem šta sam mu rekao, neka vam Mitar to kaže. Rekao sam mu istinu. Neke stvari koje su činjenične, nisam izmišljao. Razumeo je jako dobro moju poruku i stav - kazao je Mondo Dragan Stojković, koji je na kraju ipak otkrio tajnu kako je probudio zver u Mitroviću:

Foto: Starsportphoto

 

- Evo, reći ću vam šta sam mu rekao. Kakvi ste vi novinari. Eto, izvučete ovakve stvari. Rekao sam mu "Mitre, ljudi me pitaju što sam te zvao i sa pravom me to pitaju". Kazao sam mu i da odgovaram da igra u Engleskoj i da sam ga zato pozvao, a da mi odgovaraju da ne igra i da sedi na klupi. Naravno, to je bila laž, niko me to nije pitao - kazao je selektor i nastavio: 

Foto: Starsportphoto

Selektor Srbije Dragan Stojković

- Gledao me je i stvarno je pomislio da su mi to rekli, pa sam mu objasnio da verujem u njega i da on može mnogo bolje, što je naravno bila istina i to sam mu rekao u oči. U tom momentu je na devet mečeva odigrao mali broj minuta ukupno, poslednji gol za reprezentaciju je dao baš davno i sve te stvari su tačne. Kazao sam mu da ne dozvoli tim ljudima koji me to pitaju da budu u pravu. I delovalo je. Taj meč sa Irskom (3:2) je počeo sa klupe i onda je na 1:1 ušao i dao dva gola i odatle je krenuo u vasionu. Moraš da imaš to nešto u sebi što će pokrenuti igrače.

Mitar je već sada najbolji strelac u istoriji reprezentacije sa 43 pogotka. Piksi zna kako bi se snašao da je imao Stojkovića iza sebe da mu asistira.

Foto: ap photo

 

- Dao bi duplo više golova sa mnom. Eto kako bi se snašao, bilo bi pitanje samo koliko će da postigne golova na utakmici. Ima karakteristike jake 'devetke', posvećen je poslu. Radi za tim, žrtvuje sebe za ekipu, to su velike stvari, nije opsednut samo golom. Igrači na toj poziciji znaju da gledaju samo gol, da ne dodaju saigračima, već samo gledaju gol. Uspeli smo da mu vratimo samopouzdanje, verovanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija