Autor: Informer.rs

10.11.2021.

10:32

Foto:

Sport

NEVEROVATAN POTEZ UEFA! Španac sudi Portugalcima!

UEFA je napravila neverovatan potez pred meč Portugalaca sa Ircima (četvrtak)! Pravdu će deliti "komšija" iz Španije - Hesus Hil Manzano, jedan od najboljih svetskih sudija.

Retko se događa da UEFA delegira sudije iz zemalja koje su bliske, međutim očigledno imaju poverenje u Manzana koji već godinama sudi u Primeri, kao i u Ligi šampiona. Pomagaće mu takođe sunarodnici - Injiho i Anhel Nevado, dok je četvrti sudija Rikardo de Burgos.

Podsećamo, sudija koji je delio pravdu u Beogradu Dani Makelije izvinio se Portugalcima zbog nepriznatog pogotka Kristijanu Ronaldu u poslednjim sekundama duela u Beogradu. Utakmica drugog kola kvalifikacija završena je rezultatom 2:2, a Ronaldo je loptu poslao u gol.

Međutim, velikim sudijskim previdom on nije priznat, MItrović je sjajno odreagovao, a Portugalac je zvbog toga "poludeo“, otrčao je do pomoćnog arbitra, a na kraju je dobio žuti karton. Potom je bacio kapitensku traku i ljutito napustio teren stadiona „Rajko Mitić“.

Informer

 

Manzano je već sudio Portugalu tokom 2018. godine u meču kvalifikacija protiv Luksemburga, kada su Ronaldo i drugovi slavili 2:0, dok je u Španiji poznat i po incidentu sa Mesijem koji je odbio da se rukuje sa Manzanom posle meča Barselone i Đirone, smatrajući da namerno oštećuje njegov tim.

Srbija trenutno ima bod više od Portugalaca, dok su Irci odavno otpisani.