Autor: Informer.rs

15.11.2021.

11:28

Foto: Starsportphoto

Sport

PIKSIJU I ORLOVIMA DIVE SE HRVATI, BOSANCI... Srbi kao da su Španci ili Francuzi... "Nokaut Ronalda" /FOTO/

Srbija je u 90. minutu meča golom Aleksandra Mitrovića pobedila Portigalce i direktno se plasirala na Mundijl. 

Mediji u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini naširoko su izveštavali o fantastičnom rezultatu "orlova", koji su izborili direktan odlazak na Mundijal u Katar.

Svi su oduševljeno Orlovima i selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. 

Večernji list je uporedio  Srbiju sa snagom velesila kakve su Francuska i Španija.

- Portugalci su imali prednost domaćeg terena ulogu favorita, vodstvo od druge minute zahvaljujući pogotku Renata Sančesa i svejedno nisu uspeli. Niti bod, što bi im takođe bilo dovoljno za plasman u Katar. A sve to zbog hrabre, brze i srčane igre Srba. Delovalo je kao da domaćini igraju protiv Francuske ili Španije posle izjednačenja - konstatuju iz Večernjeg.

Informer

 

Na crnogorskim Vijestima "vrišti" naslov "Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu", aludirajući na kraj asa Mančester junajteda sa Portugalom, dok je lokalni CDM konstatovao da se Srbija pridružila Hrvatskoj u Kataru.

Britanski "Dejli Mejl" je utakmicu ispratilo naslovom:  "Bol baraža za Portugalce".  Španska "Marka" je konstatovala da je "Mitrović golom u 90. minutu poslao Portugalce i Ronalda u baraž".

"Bild" konstatuje da Portugalci moraju u plej-of posle "Nokauta u poslednjem minutu za Ronalda". A sličan naslov donosi i francuski "L'Ekip" koji konstatuje da "Srbija prošla i poslala Portugaliju u baraž".