Autor: Informer.rs

16.11.2021.

17:42

Foto: reuters

Sport

VELIKI HENDIKEP! BIVŠI NAPADAČ PARTIZANA ZARAŽEN KORONOM! NE igra protiv TURAKA!

Crnogorski reprezentativac Uroš Đurđević propustiće poslednji meč u grupi protiv Turske zbog pozitivnog testa na koronu, saopštio je savez Crne Gore. Napadač je blagovremeno izolovan od ostatka ekipe i primenjene su sve zdravstvene mere za njegov dalji tretman, dodaju iz saveza.

Đurđević trenutno nastupa za ekipu Sportinga iz Hihona, a u karijeri je nastupao i za Rad, Vitese, Palermo, Partizan i Olimpijakos. 

Informer

Uroš Đurđević u dresu reprezentacije

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović imaće dosta problema u sastavljanju tima, jer pored pomenutog Đurđevića od ranije neće moći da računa na  Stevana Jovetića, Nebojšu Kosovića i Adama Marušića koji su takođe imali pozitivan test i za njih su ove kvalifikacije završene.  Pored njih, zbog povreda neće biti ni Stefana Mugoše, Nikole Vukčevića i Aleksandra Šćekića dok je Marko Vešović. 

Crna Gora će večeras dočekati selekciju Turske, u poslednjem meču Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Na tabeli Grupe G vodi Holandija sa 20 bodova, Turska na drugom mestu ima 18, a isti broj bodova na trećem mestu ima Norveška, dok je Crna Gora četvrta sa 12 bodova, i bez šanse za plasman na SP.

Direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru osiguraće samo pobednici grupa, dok drugoplasirane selekcije i dve najbolje ekipe iz Lige nacija idu u dodatni baraž.