Autor: Informer.rs

26.11.2021.

09:07

Foto: Starsportphoto©

Sport

SAMO DA NE IZGUBI OD ANORTOZISA! Partizan već zna dva potencijalna rivala u šesnaestini finala Lige konferencija

Crno-beli su u Talinu poraženi rezultatom 1:0, ali još drže poziciju broj dva koja vodi u šesnaestinu finala Lige konferencija.

"Parni valjak" u poslednjem kolu grupne faze dočekuje ekipu Anortozisa, a za evropsko proleće mu je dovoljan i bod u Humskoj.

Ukoliko vicešampion Srbije ne uprska za dve nedelje, u šesnaestini finala Lige konferencija će igrati protiv jedne od osam trećeplasiranih ekipa iz grupa Lige Evrope.

Kolo pre kraja grupne faze, situacija u grupama D i G Lige Evrope je kristalno jasna i odatle će se u Ligu konferencija prebaciti Fenerbahče i Seltik, koji su prvi potencijalni rivali Partizana u nokaut fazi.

Informer

Fudbaleri Seltika su ispali iz Lige Evrope

U drugim grupama je situacija neizvesnija, pa u Ligu konferencija mogu da se prebace Sparta Prag ili Brondbi iz grupe A, Real Sosijedad ili PSV iz grupe B, dok u grupi C vlada potpuna konfuzija i sve četiri ekipe mogu da završe treće, a to su Lester, Spartak Moskva, Napoli i Legija.

Olimpik Marsej ili Lokomotiva iz Moskve će iz grupe E preći u treće po kvalitetu takmičenje, a iz grupe F će se Ligi konferencija priključiti Midtjiland, Braga ili Crvena zvezda, s tim što "večiti derbi" ne bi mogao da se igra u toj fazi. Na kraju, iz grupe H će u Ligu konferencija preći Dinamo Zagreb, Genk ili Rapid Beč.