• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2021

15:02 >> 18:27

PARTIZANOVA BRUKA I SRAMOTA! Crno-beli se BLAMIRALI u Estoniji i doživeli težak PORAZ! /FOTO/VIDEO/

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZANOVA BRUKA I SRAMOTA! Crno-beli se BLAMIRALI u Estoniji i doživeli težak PORAZ! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana poraženi su u petom kolu grupne faze Lige konferencija od Flore u Talinu i tako znatno zakomplikovali svoju situaciju - 1:0 (1:0)

Vraćaju se navijačima Partizana bolne scene sa mečeva protiv Augzburga i AZ Alkmara... Crno-beli su u Talin otišli po pobedu ili remi, a iz Estonije se vraćaju razbijeni i izgubljeni! Flora je potpuno nadigrala četu Aleksandra Stanojevića i apsolutno zasluženo slavila i tako ostala u trci za proleće u Evropi, dok će srpski vicešampion u Beogradu protiv Anortozisa morati da se "vadi" - 1:0!

Vremenski uslovi bili su daleko od sjajnih u Talinu, tokom većeg dela meča pljuštala je kiša, a temperatura je otišla i ispod nule. Bilo je crno-belima potrebno neko vreme da se priviknu na loše klimatske uslove, ali je posle desetak minuta sve došlo na svoje mesto. 

Foto: Starsportphoto

Želeo je Aleksandar Stanojević da Partizan dominira od početka meča i to mu je pošlo za rukom. Ipak, trener Flore je to dobro pročitao i zabarikadirao pristupe svom golu i ekipu okrenuo potpunoj defanzivi. Estonci su čekali šansu iz kontri i dočekali je dva puta u prvom poluvremenu. Rauno Aliku je nekoliko puta pobegao svojim čuvarima, a kada je u 39 minutau izbacio Miletića i uposlio Milera, domaćin je imao najbolju šansu. 

Napadač Flore se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru Partizana i šutirao daleko pored gola, ali samo pet minuta kasnije ispravio je svoj promašaj. Pogotku Milera prethodila je povreda Slobodana Uroševića, Pom je poslao dugu loptu na drugu stativu gde je Partizan bio u deficitu sa igračima. Miler se sjajno snašao i glavom matirao Aleksandra Popovića neposredno pre odlaska na odmor. 

Ništa bolji i opasniji Partizan nije bio ni na startu drugog poluvremena, morao je Aleksandar Stanojević da menja, a na teren je poslao četiri nova fudbalera. Lazar Marković koji zbog povrede nije igrao od starta uneo je život u igru crno-belih i u prvom kontaktu sa loptom otvorio prostor i iznudio korner za Partizan koji je propao zbog "ideje" Miloša Jojića da iz ugla direktno šutira na gol Igonena. Nekoliko minuta kasnije kapiten gostiju ponovo je mogao da vrati svoj tim u igri. Ubacio je Marković loptu na "gol-liniju", ipak, dobro je reagovao Purg i sačuvao svoju mrežu. 

Foto: Starsportphoto

Veliki minus u igri Partizana bio je loš dan Rikard Gomeša. Golgeter crno-belih se tokom 75 minuta nije sastavio sa loptom, a kada je uspevao da se izbori za prostor usledilo bi loše dodavanje. Morao je Stanojević da ga izvede u finišu meča, a na teren pošalje omladinca Milovanovića koji je za desetak minuta ostavio bolji utisak. Otvorio je njegov ulazak prostor za ostale ofanzivce, a najbliži golu bio je Miloš Jojić u 77. minutu kada je sa dvadesetak metara pokušao da matira Igonena, golman Flore je sjajno reagovao i zaustavio njegov udarac. 

FLORA - PARTIZAN 1:0 (1:0)

Strelac: Miler 43
Le Kok Arena, Talin. Sudija: Robert Harvi, Irska.

FLORA: Igonen – Lilander, Purg, Kusk, Luka – Zenjov, Pom, Somets, Kuraksin – Miler, Aliku.

PARTIZAN: Popović – Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Jović, Pantić, Menig – Rikardo.

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

92. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Lilander da reši pitanje pobednika u Talinu, ali je sjajno intervenisao Nemanja Miletić i oduzeo mu loptu u situaciji "jedan na jedan"! Partizan igra sve otvorenije. 

90. minut - Mogao je sada poprečni pas Partizana da reši utakmicu, Sapinen je stigao do lopte, ali nije uspeo da je primiri, mnogo sreće za crno-bele, a sudija Harvi odlučio je da će se igrati još ŠEST minuta! 

86. minut - Mogao je Nemanja Miletić da izjednači posle centaršuta Miloša Jojića, ali promene rezultata još uvek nema! Crno-beli će do kraja meča igrati sa igračem manje... 

82. minut - Oštar satart Kalastea, "patosirao" je Estonac Lazara Markovića koji se žali na povredu ramena i kapiten Partizana neće moći da nastavi utakmicu! 

77. minut - VELIKA ŠANSA! Opalio je po lopti Miloš Jojić sa dvadesetak metara, ali je Igonen paradom zaustavio njegov udarac!

Foto: Starsportphoto

75. minut - Veliko iznenađenje! Izveo je Aleksandar Stanojević Rikard Gomeša i na teren poslao omladinca Milovanovića!

73. minut - Uzvraća na drugoj strani Flora posle lošeg ispucavanja Saše Zdjelara, oprobao je svoj udarac rezervista Vasiljev, otišla je lopta daleko preko gola - 1:0!

71. minut - Ponovo je Marković bio u centru pažnje i ponovo je jednim potezom izbacio kompletnu odbranu domaćih, ali je posle njegovog centaršuta sa linije loptu skinuo Purg!

69. minut - Nema zanimljivosti na terenu u Flori, te podsećamo da bi poraz Partizana pogurao Srbiju nazad na UEFA listi kofencijenata u borbi za dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

65. minut  - Uneo je Lazar Marković kreaciju u igru Partizana, sada su on i Jojić kombinovali po levoj strani, dobio je potom kapiten crno-belih "povratnu", ali je izuzetno loše zahvatio loptu!

62. minut - Interesantan pokušaj Miloša Jojića koji je direktno iz kornera šutirao na gol Igonena, imao je vezista Partizana i "ispravni", ali još jednom bez opasnosti po Floru - 1:0!

Foto: Starsportphoto

58. minut - Izgubio je Aleksandar Lutovac loptu u opasnoj zoni, kontru je povukao Sapinen, ispravlja grešku Saša Zdjelar. 

56. minut - Četvorostruka izmena Partizana! Izlaze Šćekić, Jović, Pantić i Menig, a na terenu su Lazar Pavlović, Lazar Marković, Aleksandar Lutovac i Miloš Jojić!

52. minut - Pokušao je Nemanja Jović da izvuče penal nakon kontakta sa Lukom, nije naseo Harvi na to i ofanzivac crno-belih dobija žuti karton zbog simuliranja!

50. minut - Greška u odbrani Flore, Jović je došao do lopte, odigrao za Rikard, ali je napadač Partizana ponovo pogrešno procenio situaciju i dozvolio odbrani domaćih da reaguje!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Le Kok Areni u Talinu! Ni jedan ni drugi trener nisu menjali posle prvih 45 minuta. 

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

Foto: Starsportphoto©

44. minut - Flora vodi u Talinu... Morao je Urošević da izađe nakon sudara, Estonci to koriste, a Miler glavnom koristi dugu loptu Poma i matira Popovića - 1:0!

43. minut - Žestok duel Zenjova i Uroševića na sredini terena, beku Partizana je pukla arkada!

39. minut - VELIKA ŠANSA! Flora je imala novu stopostotnu priliku u prvom poluvremenu, a u centru pažnje bio je napadači dvojac Aliku - Miler! Aliku se prelako oslobodio Miletića i Miljkovića i proigrao golgetera svog tima. Miler se nameštao i šutirao, ali pored gola - 0:0!

34. minut - Ponovo je pokušao Miler sa velike udaljenosti i još jednom nije bilo opasnosti za Aleksandra Popovića!

31. minut - Oštar start Zenjova i vezista Flore prvi je igrač koji dobija žuti karton u Talinu, neoprezno je uklizao Zdjelaru, ali će kapiten Partizana nastaviti meč. 

30. minut - Razbudili su se crno-beli nakon šanse koju je imala Flora! Sada je Kvinsi Menig imao dobru ideju da proigra Rikarda Gomeša, ali je centarfor Partizana kasnio na loptu. Propala je još jedna prilika...

27. minut - Uzvraća Partizan sa druge strane posle kornera. Sela je lopta na nogu Nemanji Joviću, ali je njegov udarac pogodio prvog igrača u odbrani i promenio pravac. Tražili su crno-beli penal, arbitar Harvi samo je odmahnuo rukom - 0:0!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - VELIKA ŠANSA! Mogla je Flora lako da povede nakon slabe reakcije Kvinsija Meniga! Holanđanin je glavom izbio loptu do Sometsa koji proigrava Milera. Napadač domaćih opalio je po lopti, ali je na pravom mestu bio Popović, nema promene rezultata!

21. minut - Pokušao je Danilo Pantić da iz slobodnog udarca savlada Igonena, ali ofanzivac crno-belih nije ni šutirao, a ni pokušao da proigra saigrača. Propala je dobra situacija pred golom Flore!

18. minut - Dobro su sada kombinovali Miljković i Menig, imaće Partizan prvi korner nakon Lukine intervencije. Lopta se odbila nakon udarca iz ugla na nogu Saši Zdlejaru, bez opasnosti po gol Igonena - 0:0!

15. minut - Bio je Partizan bolji rival na startu meča, ali kako vreme odmiče Flora sve konkretnija i opasnija. Posle četvrt sata Estonci imaju veći posed i ponovo je Aleksandar Popović morao da reaguje nakon što je Luka pobegao svojim čuvarima.

Foto: Starsportphoto

12. minut - Oslobodila se Flora uvodnog pritiska Partizana i sada su sve češće na polovini gostiju. Ponovo je u centru pažnje bio Aliku, ovoga puta ga je zaustavio Saša Zdjelar, a potom je napadač estonskog tima napravio faul.

9. minut - Velika šansa za Floru! Karksin je uspeo da pobegne Aleksandru Miljkoviću i proigra Alikua koji šutira sa distance. Ipak, lopta je na putu ka golu zakačila Saničanina i završila u korneru, uspeo je Partizan da se odbrani od prvog naleta domaćih - 0:0!

7. minut - Crno-beli imaju inicijativu na startu meča protiv Flore, ali za sada ne uspevaju da iskoriste bolji momentum. Flora za sada preti iz kontre. 

4. minut - Prvi dobar napad Partizana preko Aleksandra Miljkovića. Oslobodio se Nemanja Jović svojih čuvara i preko Kvinsija Meniga promenio stranu, lopta je stigla do bek crno-belih, ali je Kusk bio na pravom mestu i presekao centaršut gostiju - 0:0!

1. minut - Utakmica počinje! Sa centra su krenuli fudbaleri Flore i odmah poslali dug pas na Aikua, ali dobra reakcija Partizanove odbrane!

 

16:25 - Žestok pljusak na startu meča, teren nije u sjajnom stanju! 

16:19 - Partizan će imati podršku sa tribina u Talinu, desetak navijača razvili su srpsku i rusku zastavu na stadionu, a tu su i navijački transparenti! 

Foto: Informer

15:44 - Kako javlja naša novinarka Sofija Marjanović Partizan u Talinu čekaju izuzetno loši vremenski uslovi. Sat vremena pre početka utakmice temperatura je pala ispod minusa, a na Le Kok Areni nema navijača!

Foto: Informer

15.02 - Pre dva meseca "parni valjak" je u Humskoj savladao Estonce 2:0, ali je protivnik pokazao da nije slab kao što je predstavljen u javnosti. Zbog toga Stanojević ne želi ni da čuje ni kalkulacije, a pogotovo ne za potcenjivanje protivnika.

-  Moramo da idemo na sva tri boda iz hiljadu razloga. Na utakmicu idemo sa jasnim ciljem, a to nije remi, jer za takav rezultat nikad ne igramo. Retko Flora gubi u Talinu, to govore rezultati evropskih utakmica na njenom stadionu. O prvenstvu Estonije da ne govorim, imaju jedan poraz. Zato smo maksimalno koncentrisani. Nema šanse da u Evropi bilo koga potcenimo, bilo bi neozbiljno da to uradimo u savremenom fudbalu. Bila je teška utakmica u Beogradu, imali su Estonci šanse, ali smo zasluženo pobedili. Sad će biti drugačije, rival nam je opasan tim - jasan je Stanojević pred meč.

 

 

 

15.01 - Partizan je maltene već obezbedio plasman u nokaut fazu Lige konferencija, ali će i te kako imati motiva za novu evropsku pobedu! Fudbaleri srpskog vicešampiona bi trijumfom nad Florom u 5. kolu Lige konferencija (16.30, Arena premium 1) doneli klubu 1,25 miliona evra.

 

 

 

15:00 - Dobro došli na Informe.rs, na lajv prenos utakmice petog kola Lige konferencija između Flore i Partizana. Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pancevac

pre 2 godine

Imali Estonci vise srece nego pameti, celu utakmicu igrali bunker. Jednostavno nismo imali srece!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija