• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

25.11.2021

08:37

OFANZIVA NA TALIN! Stanojević: Ne potcenjujemo Floru, ali idemo na sva tri boda!

Starsportphoto

Partizan

OFANZIVA NA TALIN! Stanojević: Ne potcenjujemo Floru, ali idemo na sva tri boda!

Podeli vest

Nema šanse da ikoga potcenimo, pa nećemo ni Floru, poručuje trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević uoči današnje utakmice 5. kola Lige konferencija (16.30, Arena premium 3, RTS 1)

Crno-beli su maltene već obezbedili plasman u nokaut fazu i samo ih čudo može sprečiti da nastave takmičenje. U slučaju pobede u Talinu evropsko proleće je sigurno tu, a čak bi i remi bio dovoljan kolo pre kraja ukoliko Anortozis ne pobedi Gent.

Nema kalkulacija

Pre dva meseca "parni valjak" je u Humskoj savladao Estonce 2:0, ali je protivnik pokazao da nije slab kao što je predstavljen u javnosti. Zbog toga Stanojević ne želi ni da čuje ni kalkulacije, a pogotovo ne za potcenjivanje protivnika.

Foto: Starsportphoto©

 



- Moramo da idemo na sva tri boda iz hiljadu razloga. Na utakmicu idemo sa jasnim ciljem, a to nije remi, jer za takav rezultat nikad ne igramo. Retko Flora gubi u Talinu, to govore rezultati evropskih utakmica na njenom stadionu. O prvenstvu Estonije da ne govorim, imaju jedan poraz. Zato smo maksimalno koncentrisani. Nema šanse da u Evropi bilo koga potcenimo, bilo bi neozbiljno da to uradimo u savremenom fudbalu. Bila je teška utakmica u Beogradu, imali su Estonci šanse, ali smo zasluženo pobedili. Sad će biti drugačije, rival nam je opasan tim - jasan je Stanojević.

Pantić: Igrali smo i u gorim uslovima


Crno-bele je u prestonici Estonije dočekalo znatno hladnije vreme nego u Beogradu. Postoji i mogućnost padavina na dan utakmice, ali Danila Pantića to ne brine jer je navikao i na gore uslove.
- Čeka nas teška utakmica, u Beogradu je bila trkački zahtevna, uspeli smo na individualni kvalitet da pobedimo. Flora ima dobar kolektiv, nema igrača koji se izdvajaju. Čekaju nas teži vremenski uslovi. Ipak, igrali smo mi i po hladnijem vremenu - kaže Pantić.


Zbog lakših povreda odsustvuju Ivan Obradović i Filip Holender. Bibars Natho nije otputovao zbog ranije utvrđene anemije, Igor Vujačić je pozitivan na koronavirus, a Nikola Terzić će se oporavljati još neko vreme. Stanojević se detaljnije osvrnuo na stanje u timu i plan koji je shodno tome napravio za današnju i naredne utakmice.

Foto: Starsportphoto

 



- Tim za meč u Talinu i ono što nas očekuje u nedelju na gostovanju Voždovcu u Superligi biće kombinovan. Moramo tako. Primera radi, Lazar Marković nije u potpunosti spreman, čuvamo ga što duže možemo, dok Nemanja Jović opet ima problem sa kolenom - dodao je Stanojević.
Igraće ofanzivnije

Odbrambeni fudbaler Nemanja Miletić takođe je svestan opasnosti koja preti u Estoniji.

- Mislim da će Flora igrati ofanzivnije, vraća im se Sabinen, najbolji strelac. Dobra su ekipa, bore se za titulu u Estoniji, ako budemo razmišljali da će biti lako, možemo da poginemo. Bitan je oprez od prvog minuta, da uđemo što ozbiljnije u utakmicu - jasan je Miletić.

 


LIGA KONFERENCIJA


5. kolo

Četvrtak

Grupa B

Flora - Partizan 16.30
Anortozis - Gent 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija