Autor: Informer.rs

13.02.2022.

15:07

Foto: reuters/tanjug/ap

Sport

SRBI CEPAJU MREŽE, BRATISLAV ŽIVKOVIĆ ZA INFORMER KAŽE: Mitrović i Vlahović su NAJBOLJI U EVROPI! Selektor će biti na slatkim mukama!

Na mukama, ali slatkim biće selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, kog u decembru očekuje Svetsko prvenstvo u Kataru. 

Aleksandar Mitrović sa 31 golom izjednačio se na vrhu večne liste strelaca u Čempionšipu sa napadačem Brentforda Ivanom Tonijem. Dušan Vlahović je tokom januara iz Fiorentine prešao u redove Juventusa i nastavio gde je stao, i u dresu Stare dame rešeta.

Ogromna dilema – Dušan Vlahović ili Aleksandar Mitrović? Ili obojica? Bratislav Živković, pomoćni trener Dragana Stojkovića, ne sumnja da bi briljirali i zajendo u timu, a odluka je na selektoru.

Informer

Dragan Stojković i Bratislav Živković

- Sve nas raduje svaki njihov postignut gol i svaka dobra igra. Naravno, pomeraju granice, posebno raduje sve nas u reprezentaciji Srbije, kao da su to naši uspesi. Nadamo se da neće stati ove godine, jer će za nas sve kraj godine biti izuzetno važan - kaže za Informer.rs Bratislav Živković, pomoćni trener Dragana Stojkovića i nastavio da sipa komplimente da račun srpskih napadača.

Informer

 

- Imaju kontinuitet od prošle godine, ali pre svega želim da su zdravi. Mislim da će nastaviti u istom ritmu, da rade ono što najbolje znaju - da postižu golove. Ima doboljno vremena do Svetskog prvenstva, da privedu sezone kraju, ima obaveza u reprezentaciji u martu, junu, septembru.. Raduje dobra igra, ne samo Vlahovića i Mitrovića, nego i ostalih reprezentativaca. Svi igraju dobro, pratimo, većina je standardna u svojim klubima. Mitar i Duca igraju fenomenalno. Mislim da su dva najbolja i najefikasnija napadača u Evropi, ako ne i na svetu trenutno. 

Informer

 

Selektor Dragan Stojković biće na velikim mukama, s obzirom na sadašnju formu naših napadača.

- Biće pre svega srećan. Te muke su najleše! Mogu da igraju zajedno, naravno, ali najbitnije je da su u dobroj formi, to selektora najviše raduje.  

Trener Juventusa Masimilijano Alegri je posle meča sa Veronom i po završetku Kup utakmice sa Sasuolom ima šta da zameri Dušanu Vlahoviću, koji je na oba duela zatresao mrežu rivala.

- Možda želi da izvuče iz Duce maksimum. Mada, poznajući ga  on uvek daje maksimum. Radujemo me što je ostao u Italiji. Mlad je, izabrao je jedan do najboljih klubova u Italiji. Ne znam šta mu Alegri zamera tačno, nešto sam pročitao u medijima, ali za napadača je najvažnije da postiže golove, igrao je dobro. U svakom slučaju, Duci sve kritike treba da prihvati mirno i da nastavi da radi kako je radio do sada - istakao je Živković za naš portal.